Ben je op zoek naar de uitslagen of aankomende wedstrijden kijk dan op wedstrijden / uitslagen / standen
Bij Feyenoord Handbal kan je in een van deze teams lekker recreatief of prestatie gericht handballen.
Jeugd
H-jeugd
Dit team wordt opnieuw opgestart. Deze kinderen leren we niet alleen handballen, ook trainen ze met de basisvormen van bewegen, zoals gaan en lopen en evenwicht. Wil je een keertje meedoen? Stuur dan een mail naar sportplus@feyenoord-handbal.nl
E-Jeugd
Enzi, Fidan, Nova, Pai-Zafierah, Paul, Sam, Tayem, Tisha, Yuna, Zurisadai
Trainer/Coach: Demi, Marjolein, Raphael
D-jeugd
Adla, Ajay, Alin, Amina, Cas, Charlotte, Djena, Ecegül, Eliane, Emmanuel Alexander, Enora, Finn, Isabella, Lorena, Majka, Sena, Silvana, Vince van I, Vince K
Trainers: Martijn, Mitchell, Revoo. Coach D1: Revoo, Frank, Maarten. Coach D2: Mitchell, n.n.
Dames C-jeugd
Dahlia, Femke, Jet, Jill, Lana, Lilly, Liz, Lizzy, Sanne, Sumi
Trainer/coach: Amy, Sander
Heren C-Jeugd
Brem, Caelan, Danilo, Efe Kaan, Karan, Luca, Manoah, Matija, Milos, Monti, Reda, Ricardo, Soufian, Thijs, Tijs, Toon, Twan, Yassir, Younes.
Trainer/Coach: Jarno, Jada, Sjard. Coach C1: Paula, beg: Marjolein J. Coach C2: Jarno, Jada beg: Ariana/Erik
Lees hier de nieuwsberichten over de HC-jeugd
Dames B-Jeugd
Esra, Isa, Jet, Lana, Lara, Melody, Robine, Rozanne + aanvulling C
Trainer/Coach: Sasha
Heren B-jeugd
Amaury, Daan, Guido, Perrie, Raphael, Shavano, Thijs, Younes + aanvulling C
Trainer/Coach: Zino
Dames
Dames Selectie
Amy, Andjelina, Babette, Britt, Dian, Esmee, Eva, Iris, Isa, Isabel, Joy, Laura, Lianne, Linn, Lisa, Lucija, Nadia, Renee, Sasha, Zoey.
Trainer/coach: Mladen, Marc. Manager: Bianca. Keepers: Christ-Jan.
Dames 2
Adinda, Annet, Chantal, Donna, Esmee, Esmée, Jacky, Kelly, Lianne, Marjolein, Marij, Melissa, Renee, Richelle, Sharona, Valery.
Coach:
Lees hier de nieuwsberichten over Dames 3
Heren
Heren Selectie
Balázs, Bart, Christ-Jan, Domantas, Emir, Hidde, Jarno, Joey, Kevin, Leroy, Michael, Milan, Nick, Niels, Pascal, Pieter-Jan, Rowan, Sander B, Sander van D, Sjors, Stan, Stijn, Thomas, Tiago Pedro Campos, Tomasz, Toms, Wesley, Yoëvam, Zino
Trainer/coach: Mohsen, Remco, Johan
Manager: Andre
Keeperstrainer: Feike
Verzorger: Thom, Ruud
Recreanten
Recreantenhandbal is een doordeweekse georganiseerde competitievorm voor spelers die niet in het weekend wedstrijden kunnen of willen spelen. Scheidsrechters worden niet door het NHV aangewezen en het recreantenhandbal kent geen promotie/degradatie-regeling. De contributiehoogte is een gereduceerd tarief.
Specials
G-handbal
Elke vrijdag traint een groep jongeren met een verstandelijke beperking in de zaal of op het veld. Tijdens deze trainingen leren ze niet alleen handballen, maar ook sociale vaardigheden. Belangrijk bij deze groep is dat ze in beweging komen en daarnaast dat ze in contact komen met anderen.
Meer informatie? Stuur een mailtje naar sportplus@feyenoord-handbal.nl
Trainer: Nicolien de Wit
Walking Handball
Deze nieuwe handbalvorm is gericht op mensen van 55 jaar en ouder, maar als je jonger bent en het graag een keer uit wil proberen, dan mag dat natuurlijk altijd! Deze vorm van handbal heet niet voor niets "Walking Handball", je mag namelijk niet rennen en ook een sprongschot is uit den boze. Wij zijn net gestart met een enthousiaste groep. Wil je aansluiten? Geef je dan op via sportplus@feyenoord-handbal.nl.
Handbal vaardigheden
Handbal doelstellingen
Doelstelling
De belangrijkste doelstelling dat er met plezier moet worden gehandbald en dat de kinderen spelende wijs kennis kunnen maken met de handbalsport. Ook moet er worden geprobeerd vriendjes en vriendinnetjes van de leden te interesseren voor deze sport. Op deze manier kunnen het aantal jeugd leden de komende jaren worden uitgebreid.
Van de prestatie gerichte spelers wordt verwacht dat ze goed gemotiveerd zijn, trainingsinzet tonen, de discipline hebben zich te houden aan de topsport regels en afspraken en goed om kunnen gaan met (kritische) opmerkingen man medespelers, trainers, begeleiders en scheidsrechters.
Bij de breedte sporters draait het primair om het wekelijks beoefenen van de handbalsport, het op peil houden van de spieren, conditie en vooral veel spelplezier. Sociaal contact, meedoen en leuk ontspannen handbal staat hier voorop.
Individuele technische vaardigheden D & C jeugd.
Bij de overgang naar een hogere leeftijdscategorie is het de bedoeling dat in ieder geval de onderstaande zaken worden beheerst.
- Vangen en werpen; Hierbij moet er worden gelet dat het juiste been voorstaat bij het werpen van de bal en dat de houding en de positie van de arm goed is. Ook wordt er aandacht besteed aan het vangen van de bal.
- Vangen en werpen uit loop; Met de juiste techniek in een vloeiende beweging de bal in beweging vangen en werpen.
- Bal veroveren bij tippen; De techniek van het wegtikken tijdens het tippen of een enkele stuit.
- De nul-pas; Het goed uitvoeren van de nul-pas en de daaropvolgende driepas. (eventueel met hulp van steps of hoepels)
- Afspeelvarianten; Het kunnen afspelen van de bal op verschillende manieren in verschillende richtingen
Individuele tactische vaardigheden D & C jeugd.
Om bewegelijkheid en dynamiek in de aanval en verdediging te realiseren zijn er twee individuele tactische vaardigheden opgesteld die een C-jeugd speler bij overgang naar de B onder controle moet hebben.
- Bewegen met en zonder bal; Het instarten en vrijlopen zonder bal met als doel de verdediging in beweging te zetten. Na het afspelen van de bal moet de positie opnieuw ingenomen worden. Bij verplaatsen met de bal moet deze afgeschermd worden
- Storen van de balweg; Het verdedigen en storen van de balweg. In de verdediging moet de jeugd leren de tegenstander durven aan te pakken. Niet bang zijn voor tegenstander of bal is hierbij van belang
Individuele technische vaardigheden B-jeugd.
Om deze verschillende verdedigende en aanvallende vaardigheden te kunnen uitvoeren zijn er behalve de bij de hierboven beschreven aanvallende en verdedigende technieken ook enkele basisvaardigheden van het handbal nodig. Er wordt in de B-jeugd getracht in ieder geval de onderstaande vaardigheden aangeleerd te krijgen voor de overgang naar de A-jeugd. Verder uitgebouwd worden de basisvaardigheden van de C-jeugd. Bij de B-jeugd moet hieraan worden toegevoegd:
- Moeten in staat zijn zowel aan de linker- als aan de rechter zijde van een verdediger te passeren
- Opendraaien; De spelers en speelsters moeten in staat zijn om te kunnen “opendraaien” om zodoende de bal op een correcte manier met een bovenhandse worp te kunnen spelen
- Sprongschot; De spelers en speelsters moeten in staat zijn het sprongschot te beheersen en goed kunnen uitvoeren
- Worpen: strekworp; heupworp, knikworp, valworp goed kunnen uitvoeren
- Kennis van hoofd- en neventaken op de verschillende positie
- Het één tegen één duel met bewegingssnelheid, uitstappen-invoegen en verdichten (schuiven)
Individuele tactische vaardigheden B-jeugd.
De keuze voor het offensief verdedigen heeft tot gevolg dat er bij een goede uitvoering hiervan een groot deel van de wedstrijd aanvallend gespeeld wordt. Bij het onderscheppen zal er een snelle omschakeling van verdediging naar aanval zijn waarbij de spelers zich snel over het veld moeten verspreiden. De spelers zullen naast de tactische vaardigheden, zoals deze beschreven staan bij speelstijl, ook bekend gemaakt moeten worden met snelle “breaks” over meerdere schijven. Wie loopt waarheen, loop je elkaar niet in de weg, ben je aanspeelbaar?
De A-Jeugd
In deze leeftijdscategorie zijn verschillende doelstellingen te onderscheiden. Motorische, mentale, technische en tactische basisvaardigheden kunnen verder worden verbeterd en uitgewerkt. Omdat in deze leeftijdscategorie het handbalspel verder wordt uitgebouwd, wordt getracht de tactische kennis van de groep te vergroten. Om dit te bereiken zullen de teams in de A-jeugd moeten beschikken over een goede sportattitude en teammentaliteit. Daarbij hoort ook het leren omgaan met wedstrijd, competitie en toernooidruk.
Traininen & Spelopvatting
De algemene speelstijl Snelheid, Dynamiek, Effectiviteit en Verrassing (SDEV) waar vooral met de C en B jeugd mee werd begonnen moet worden verbeterd en uitgebouwd.
Verdediging
In de verdediging zal de 6:0 of 5:1 of 4:2 en 3:2:1 verdediging met libero worden geperfectioneerd. Dit concept kan worden toegepast met afwisselend offensief en defensief verdedigen op de hoekposities tegen een 3:3 aanval en tegen een 2:4 aanval met 2 cirkelspelers. Ook moeten zij in staat zijn om in een ondertal situatie te verdedigen of verdediging met mandekking kunnen utgevoeren. In sommige situaties zal het team ook in staat moeten zijn om een algehele manverdediging toe te kunnen passen. De omschakeling van aanval naar verdediging moet in deze leeftijdscategorie volgens afspraken verlopen. Zo moet eerst de centrum en daarna de flankposities worden ingenomen terwijl tijdens het teruglopen het opbrengen van de bal door de tegenstander wordt gehinderd.
Om deze spelopvatting te kunnen uitvoeren moeten verschillende technische en tactische vaardigheden worden onderhouden en verbetert als:
- Blokken, het één-mans en twee-mansblok, het offensieve en defensieve blok
- Kennis van hoofd- en neventaken op de verschillende posities
- Het verdedigen van de cirkelspeler, het afschermen van de cirkelspeler aan de balzijde (voorchecken) en het verdedigen met de zgn. 3e hand aan de balzijde
- Het provoceren van de balbezitter en niet balbezitter door initiatieven te nemen
- Het verdedigen van de schietarm en het bieden van fysieke weerstand
- Bewegingssnelheid, uitstappen-invoegen en verdichten (schuiven)
- Het onderbreken en storen van aanspeellijnen en loopwegen, trachten om in balbezit te komen en forceren van de Break-out
- Verdedigen van de sper en de twee-wissel waarbij onderlinge communicatie er belangrijk is, overgeven/overnemen
- Meegaan met de balbezitter en niet balbezitter, overgeven/overnemen
Aanval
De aanval in deze leeftijdscategorie kenmerkt zich, evenals bij de C en B jeugdteams, doordat er een dynamische 3:3 wordt gespeeld waarbij telkens gevarieerd wordt overgeschakeld naar een aanvalsspel met een vaste cirkelspeler en een tijdelijke cirkelspeler. De middenopbouw en de vaste cirkelspeler zijn de spelbepalende spelers die initiatieven nemen tot overgangen en spelcombinaties (concept). Wat bij de B jeugd al een belangrijk wapen is wordt bij de A jeugd verder uitgebouwd. Het spelen van de break wordt door een offensieve, anticiperende verdedigingswijze, gericht op het in balbezit komen, geforceerd. Ook andere afwijkende aanvalsvormen worden aangeleerd. Zo moet het team de situatie kunnen opheffen dat een speler mandekking krijgt, moet er geleerd worden aan te vallen in een 5:5 en in een overtal situatie. Passend in de SDEV opvatting zijn de snelle spelhervattingen na dode spelsituaties, o.a. bij het snel midden uit nemen van de bal, bij vrije worpen en inworpen. In de buurt van het eigen doelgebied speelt de keeper hierin een belangrijke aanvallende rol.
De aanvalsvaardigheden die deze spelopvatting ondersteunen zijn met name:
- Timing, het letten op en het kiezen van het juiste instartmoment
- Initiatieven nemen, het in-starten met en zonder bal
- Het ‘binden’ van één en twee verdedigers, druk leggen en schotdreiging
- Diverse passeerbewegingen, de doorbraak in de verdediging en het één tegen één duel
- Verschillende aan en afspeelvarianten, strekworp, stootpass, polspass, links en rechts handig, sprongworppass
- Diverse schotvarianten, afhankelijk van de aanvalspositie
- Sprongschot met afzet van het ‘verkeerde been’
- Balaanname gevolgd door een twee-pas ritme, gevolgd door een sprongscho en/of strek/heupworp
Keepers
De handbalkeeper moet, net zoals de rest van het handbalteam, bijdragen aan de offensieve uitstraling die de teams van Feyenoord Handbal moeten gaan krijgen. De keeper moet in staat zijn geschoten ballen op een snelle en goede manier te verwerken en weer in het spel te brengen. De techniek van de handbalkeeper bestaat uit verschillende onderdelen; stijl, kracht, lenigheid, reactiesnelheid en concentratie.
De verschillende onderdelen worden je vanzelf duidelijk als je bij ons lid wordt en kom trainen!
Talentontwikkeling
Stelling: Training for a dream…
Als talent wordt je gevolgd en veelal fysiek beoordeeld in cijfers van onvoldoende, redelijk, voldoende, goed en zeer goed op deze onderdelen:
- Talent oogt fit & heeft zin in trainingen
- Lichamelijk totale lenigheid en kracht
- Coördinatie en stabiliteit
- Sprintsnelheid
- Sprongkracht
- Schrotkracht
- Explosiviteit
- Motoriek
- Lage blessure gevoeligheid
- Mentale weerstand
In 2004 hebben wij met Feyenoord Handbal grens overschrijdende beslissingen durven nemen en de basis gelegd om de handbalsport in de regio Rotterdam mét andere verenigingen te verbeteren. Door het ontstaan van samenwerkingsverbanden is Handbal Rotterdam (Associatie: HARO Rotterdam) en het handbal talentencentrum Rijmond opgericht. Associatie HARO Rotterdam is sinds 2019 ontbonden.
Talentvolle handbalsporters kunnen wij een opleiding bieden van Feyenoord - handbalschool Rijmond. Hiermee stellen wij regionale talenten en (top)sporters optimaal in staat stellen om hun sportieve en maatschappelijke carrière een boost te geven. Met de gemeente, sponsoren en speciale regelingen voor de sporter willen wij bijdragen aan de kwaliteit van zijn of haar leven. De stad en de vereniging moeten het aantrekkelijk maken om te blijven of naar terug te keren zodat de opgedane kennis terug kan vloeien in de vereniging.
Inmiddels staan wij met de regio Rotterdam en Zuid Holland bekend als de sterkste competitie van handballend Nederland en hofleverancier voor verschillende Nederlandse en internationale teams.
Wil je meer weten over onze samenwerkingpartners en ben je benieuwd naar je kansen klik dan op deze link http://www.handbalschoolrijnmond.nl/
Leeftijdsindeling 2022-2023
Seniorleden | 19 jaar en ouder (geboren vóór 01-01-2004) |
A-Jeugd | 17 en 18 jaar (geboren 2004, 2005) |
B-Jeugd | 15 en 16 jaar (geboren 2006, 2007) |
C-Jeugd | 13 en 14 jaar (geboren 2008, 2009) |
D-Jeugd | 11 en 12 jaar (geboren 2010, 2011) |
E-Jeugd | 9 en 10 jaar (geboren 2012, 2013) |
F-Jeugd | 7 en 8 jaar (geboren 2014, 2015) |
H-Jeugd | 6 jaar en jonger (geboren na 01-01-2016) |