Wij kunnen jouw hulp gebruiken
Als bestuurders kunnen wij best wat hulp gebruiken. Help ons het leuker er makkelijker te maken.
Het vinden, binden en managen van vrijwilligers is een taak van ons allemaal!
In een vereniging moet je:
- Aandacht geven
- Waardering geven
- Contacten leggen
- Een band opbouwen met andere leden en vrijwilligers
- Binden en verbinden waar nodig
Eregalerij
Feyenoord Handbal heeft een rijk verleden en een aantal mensen hebben altijd veel energie in onze vereniging gestopt. Het bestuur van de vereniging heeft in de loop der jaren dan ook een aantal mensen bekroont voor bijzondere verdiensten, benoemd tot erevoorzitter, ereleden en lid van verdienste.
Erevoorzitter:
Peter Griesse (†)
Ereleden:
Frans Sweben (†)
Ria de Wilde
Piet Koster
Nicolien de Wit-Schoenmakers
Danny Baijens
Sjaan Rondberg (†)
Pleun Nouwen (†)
Martin de Vos (†)
Jan Helsloot (†)
Leden van Verdienste:
Ruud Abas
Jan van Diejen
Walter Griese (†)
Clara Griese (†)
Jan Helsloot (†)
Anneke Helsloot
Buddy Henkelman
Paul Hoes
Hetty Keehnen
Aat Keehnen
Yvette Klein
Netty Koster
Paula Kranenburg
Edwin Looijen
Irma Nijsen v/d Hoek
Yoeri Nijsen
Fred Nouwen
Adrie Ramsteijn (†)
To Schoenmakers
Nico Steenbeek
Hans de Wilde
Henk-Jan Koning
Diana de Prez
Angelique Bierenbroodspot
Bijzondere prestaties worden al geleverd door alle bestuurs- en commissieleden echter deze bijzondere verdiensten stijgen substantieel boven die prestaties uit.
Bij het beoordelen van een aanvraag voor toekenning van een erevoorzitter, erelidmaatschap, benoeming tot lid van verdienste, spelen de volgende elementen een rol:
• De tijdsduur waarin het lid de activiteiten heeft uitgevoerd;
• De intensiteit waarmee deze zijn uitgevoerd
• Het belang van de activiteiten voor de vereniging
• Het al dan niet aanwezig zijn van een vergoedingsregeling(en) voor die activiteiten
• De mate van verantwoordelijkheid die het lid tijdens deze activiteiten had
Missie, visie en kernwaarden
Wat verbindt de leden van Feyenoord Handbal?
Handbal de meest dynamische teamsport (vanzelfsprekend) maar vergeet ook niet al die andere gewoonten, tradities en kleine dingen die ons verenigen. Juist die zaken zijn onderdeel van de vereniging Feyenoord Handbal en maken ons heel bijzonder. Dat wij Feyenoord Handbal zijn is uniek, dat moeten we koesteren en er trots op durven zijn. De missie van Feyenoord Handbal heeft te maken met handbal, onze waarden en de identiteit. Wie zijn we, hoe willen we met onze leden en vrijwilligers omgaan? Met de visie en ons beleidsplan geven wij aan op welke wijze wij de wereld van morgen willen beïnvloeden zodat wij succes hebben en hoe wij onszelf zien in die wereld.
Missie, visie en strategie
Voor elke organisatie is het belangrijk om een heldere visie en scherp geformuleerde missie te hebben. Feyenoord Handbal wil een vitale vereniging zijn met onderscheidend vermogen en eigen gezicht naar haar omgeving en de maatschappij. Wij willen een sport faciliteren die midden in de samenleving staat en waar iedereen welkom is. Sportief plezier, inspiratie, groeien in prestaties en ontmoeting staan centraal. Feyenoord Handbal dient een ondernemende en lerende organisatie te zijn die weloverwogen nieuwe uitdagingen aangaat met leden die zich geborgen, gerespecteerd en verbonden voelen met de clubcultuur.
Kernwaarden
Kernwaarden zijn belangrijk voor de identiteit van onze vereniging. Ze verschaffen houvast aan de leden en vrijwilligers om houding en gedrag mede te bepalen. Ondanks alle goede bedoelingen blijft het een vrijblijvende opsomming van waarden die niet echt in hoofd, hart en handen landen wordt getoets maar ingeburgerd is in de clubcultuur.
Ontmoeting
We zijn een plaats om elkaar te ontmoeten. We hechten grote waarde aan omgangsvormen met respect voor elkaar, proberen elkaar te begrijpen en te veroordelen. Clubgevoel en verbondenheid staan centraal en er is onderdak voor iedereen. We willen een vereniging zijn waarin respect, zorg en inzet voor elkaar belangrijk zijn. We zijn persoonlijk betrokken bij leden en vrienden van Feyenoord Handbal.
Sportiviteit
Handbal is een teamsport, wat betekent dat je als team iets kunt bereiken door inzet en tolerantie. Je eigen bijdrage en houding zijn bepalend. Ongewenst gedrag, felle kritiek op scheidsrechters, medespelers en/of tegenstanders wordt niet getolereerd. Grof woordgebruik door spelers, coaches en aanwezige ouders is niet acceptabel. Na afloop van de wedstrijd bedankt de coach en de aanvoerder/ster de scheidsrechter en bij verlies wordt de tegenpartij gefeliciteerd. In 2006 hebben wij een Convenant Sportiviteit en Respect getekend om onsportieve uitingen een halt toe te roepen. Feyenoord Handbal is een ambassadeur van Fair Play.
Betrouwbaarheid
Zeg wat je doet en doe wat je zegt. We zijn open naar elkaar, geven elkaar feedback en kunnen op elkaar bouwen. Wij komen onze afspraken na.
Verantwoordelijkheid
Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze vereniging, onze leden, onze vrijwilligers en voor de omgeving waarin wij actief zijn. Handbal is een teamsport. Dus verwachten we dat jeugdleden zo veel mogelijk trainen en spelen. Behoudens het feit dat schoolwerk voor gaat.
Professionaliteit
Onze vereniging kent geen betaalde krachten, wel medewerkers en vrijwilligers die zich op professionele wijze inzetten. Feyenoord Handbal heeft een hoge kwaliteit aan kennis en vaardigheden in huis, waarbij plezier zeker niet vergeten wordt.
Lerende organisatie
We staan open voor opbouwende kritiek en leren graag van elkaar. We bieden elkaar kansen en mogelijkheden om ideeën uit werken en te ontwikkelen. We houden rekening met elkaar en vinden het verbeteren van persoonlijke kennis en kunde heel belangrijk.
Ondernemend
We zijn tot actie bereid en blijven niet stil zitten als er iets moet gebeuren. Wij anticiperen op nieuwe handbalsport vormen, nieuwe mogelijkheden van exploitatie, nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe kansen.
Duurzaamheid en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)
Voor de mens is Feyenoord Handbal een sportvereniging die er alles aan zal doen om op sportief gebied prestaties te leveren die bij de vereniging en haar leden passen. Wij hebben aandacht voor blessurepreventie, veiligheid en respectvolle omgangsnormen. Met onze afvalstromen houden we rekening met een minimale belasting voor het milieu en hebben oog voor toekomstige generaties. Daar waar we bouwen kiezen we voor economische waarde, duurzame oplossingen en maatschappelijke vooruitgang.
Balans
Wij streven naar goede stabiliteit in denken, spreken en handelen. We hebben elkaar nodig hebben om onze doelen te bereiken. Er zit een bezielend verband in onze kernwoorden en clubtradities dat ervoor zorgt dat iedereen zijn steentje bijdraagt wat de weegschaal niet doorslaat.
Bestuur
Robert Jorritsma
|
Voorzitter: E-mail: voorzitter@feyenoord-handbal.nl |
|
Elke Scheffers
|
Vice voorzitter: Als linker- en rechterhand van de voorzitter heeft de vice voorzitter de aandachtsgebieden maatschappelijke activiteiten, verenigingsactiviteiten, PR en communicatie in portefeuille. Deze activiteiten passen naadloos bij Elke die al heel wat jaartjes in het handbalwereldje rond loopt en een verbindende factor in de vereniging is. |
|
Nicolien de Wit
|
Secretariaat: Als het woord duizendpoot op één persoon van toepassing is, dan is Nicolien het wel. Zij is al meer dan 50 jaar lid en heeft in die tijd ontelbare functies vervuld. Terecht is zij dan ook begin 2020 uitgeroepen tot Sportvrijwilliger 2019 van Rotterdam-Rijnmond. De secretaris zorgt er o.a. voor dat alle binnenkomende mails (en dat zijn er nogal wat) bij de juiste personen terecht komt, de bestuursvergaderingen en ledenvergadering georganiseerd worden en verzorgt mede de ledenadministratie. Ook de werkgroep accommodatiebeheer valt normaal gesproken onder de secretaris. Tijdelijk is Henk van Vliet het aanspreekpunt voor deze werkgroep. E-mail: secretariaat@feyenoord-handbal.nl
|
|
Clementine Geraets
|
Penningmeester: Onze penningmeester is Clementine Geraets. Zij zorgt voor de financiele huishouding van de vereniging, zoals het innen van contributies en het opstellen van de begroting. De penningmeester is aanspreekpunt voor de werkgroepen sponsoring, ledenadministratie en kantinebeheer |
|
Frank Krijgsman |
Voorzitter Techn.commissie De technische commissie houdt zich bezig met het opstellen en bewaken van het technisch beleid, het wedstrijdsecretariaat, scheidsrechterszaken, beachhandbal, invulling trainers- en coaches posities, planning van wedstrijden en trainingen. De voorzitter van de technische commissie coördineert deze werkzaamheden in samenwerking met o.a. de technische coördinatoren en de scheidsrechterscoördinator. Alhoewel Frank geen handbalachtergrond van jongsaf aan heeft, loopt hij toch al een tijdje mee bij onze vereniging en als trainer. Hij is nog wel op zoek naar iemand die hem kan ondersteunen bij zijn taken als voorzitter technische commissie. |