Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Verenigingsinformatie

Handbal

Hoofdactiviteit 

Al sinds onze oprichting is de hoofdactiviteit van onze vereniging handbal. In 1941 werd RHV Snelwiek opgericht, al werd er in die tijd nog op een voetbalveld gespeeld, met 11 spelers en een groot doel. In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd het handbalspelletje vernieuwd, naar een kleiner veld, op asfalt of in de sportzaal. Deze vorm van handbal wordt nog steeds gespeeld, al is het spel in de loop van de jaren natuurlijk wat geëvolueerd. 

Onze vereniging, tegenwoordig Feyenoord Handbal, heeft er altijd naar gestreefd om topsport met gezelligheid te combineren. Er wordt bij ons gepresteerd op hoog niveau, zo zijn er meerdere Nederlandse kampioenschappen gevierd, maar ook willen we een familievereniging zijn, waar mensen met plezier naartoe komen.  

Feyenoord Handbal is één van de grotere handbalverenigingen van Rotterdam en omstreken. Iedereen is welkom bij ons, van peuter tot aan recreant. Of je nu zoveel mogelijk uit je handbalcarrière wil halen of 1 keer per week voor de lol een balletje wil gooien, dat kan je bij ons allemaal vinden.  

Teams

Bij Feyenoord Handbal vind je dus verschillende teams. Zij worden vooral naar leeftijd ingedeeld. Je vindt de verschillende teams onder het kopje 'Teams'. 

Beach Handball

Toonaangevend

Als Feyenoord Handbal zijn we een van de meest toonaangevende verenigingen voor beach handball in Nederland. Al in 2004 deed onze toenmalige damesselectie een wereldduurrecordpoging op het zand, 24 uur beachhandballen. Dat deden zij met groot succes! Ook in 2011 werd er een wereldduurpoging gedaan op het zand, dit keer door de toenmalige HA-jeugd, in combinatie met kooihandbal en veldhandbal. 24 uur, 24 minuten en 24 seconden stonden de jeugdige mannen met hun tenen in het zand. Wat een prestatie! 

Sinds 2011 ligt er op onze buitenaccommodatie een grote zandbak, waar door weer en wind beach handbal wordt beoefend door onze club. In de afgelopen jaren hebben we de zandbak langzaam uitgebreid, waardoor we (op het moment van schrijven) kunnen beschikken over 3 beach handballvelden. In de toekomst hopen we dit nog verder uit te kunnen breiden, om ook beach handballtoernooien te kunnen organiseren.    

Door deze fijne faciliteiten hebben we in de afgelopen jaren een goede basis kunnen leggen voor het beach handball. Onze jeugdleden maken al vroeg in hun handbalopleiding kennis met het zand en de spelregels en dat heeft ervoor gezorgd dat er regelmatig talenten worden opgeroepen voor de nationale (jeugd)selecties. Ook zijn we elk jaar goed vertegenwoordigd op het NK Beachhandbal en in de Beach Tour. In 2023 leverde ons dat het Nederlandse Kampioenschap Beach Handball voor Heren Senioren op, waardoor de mannen ook deel mochten nemen aan de Champions Cup op Porto Santo.  

 De teams bij beach handball worden ook op leeftijd ingedeeld. De meeste teams vanuit de zaal gaan ook het zand op, deze teams vind je ook onder het kopje 'Teams'. 

Sportplus

Meer dan handbal 

Feyenoord Handbal is een handbalvereniging, maar het zit al vanaf onze oprichting in ons bloed om onze leden en de buurt meer te bieden dan alleen handbal. Zo organiseren we regelmatig nevenactiviteiten voor onze leden én zijn we maatschappelijk betrokken door open te staan voor samenwerkingen om zoveel mogelijk mensen laagdrempelig sport aan te kunnen bieden. Deze activiteiten zorgen ervoor dat je je deel voelt van onze vereniging, die eigenlijk één grote familie is. Teamgeest en saamhorigheid zijn pijlers bij het organiseren van de activiteiten: ervoor zorgen dat iedereen het gevoel heeft erbij te horen. 

Vanuit Rotterdam Sportsupport zijn wij daarom bekroond met de Sportplusstatus. Dat betekent dat wij een vitale en veilige sportvereniging zijn die van extra betekenis is voor onze leden, de wijk en de stad. Een mooie beloning voor het harde werken van al die jaren!  

Om zoveel mogelijk mensen en bedrijven kennis te laten maken met onze mooie vereniging, hebben we verschillende maatschappelijke partners in en rondom Rotterdam, zoals Feyenoord Voetbal, Feyenoord Plaza, Aafje, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, stichting MEE, het Nederlands Handbal Verbond (NHV), Kinderopvang Kiddoozz en Kinderfaculteit Pendrecht. Ook hebben we nauw contact met gymdocenten van verschillende basis- en middelbare scholen in de omgeving, onder andere via de Schoolsportverenigingen.  

Hieronder een overzicht van onze huidige activiteiten en activiteiten uit het verleden: 

 

Als vereniging staan we altijd open voor uitbreiding van ons netwerk en contacten. Wil jij ook gebruik maken van onze diensten? Stuur dan een mail naar sportplus@feyenoord-handbal.nl, dan kunnen wij kijken wat we voor je zouden kunnen betekenen!