Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Digitaal kamp 2020

Heel vervelend dat kamp niet door gegaan is maar o zo leuk was het om de oude foto's en herinneringen voorbij te zien komen.
Om af te sluiten en geen gat achter te laten voor de groepsfoto van het kamp van 2020 is hier de groepsfoto van alle ingeschreven kids en leiding.

Het zit er weer op!

Nu dat iedereen weer terug is op Rotterdamse grond en langzaamaan richting hun bed vertrekt, willen we jullie bedanken voor het volgen van onze terugblik van het weekend. Ook willen we alle kampgangers van de afgelopen tijd erg bedanken voor alle mooie herinneringen. Heb jij nog meer mooie herinneringen, in woord of in beeld? Stuur ze dan vooral naar communicatie@feyenoord-handbal.nl!

Op maandag staat het kampprogramma eigenlijk nooit vast. Er is hier ruimte voor andere activiteiten. Iets wat wel regelmatig teruggekomen is, is zwemmen. In het zwembad of aan het meer, zwemmen is een leuke activiteit voor iedereen.

Tijd voor de laatste avond van het kamp alweer! Op zondagavond is het altijd bonte avond. Eerst hebben we een toneelavond, met gekke acts en echte presentatoren. Tijdens de bonte avond is er altijd plek om nieuwe kampgangers in het ootje te nemen of om je talenten te showen aan de hele vereniging. Na de optredens gaan alle stoelen opzij en de voeten van de vloer, het is tijd voor disco!

Tijdens kamp is er ook tijd om te ontspannen. Sommigen doen dit met een rustig spelletje, anderen sporten nog even verder. Ook het knipoogspel is een populair tijdverdrijf, net als het oefenen van je act voor de bonte avond of een potje rotte koe. Het is natuurlijk wel ten strengste verboden om deze uren in je bed door te brengen..

Tijdens sport en spel strijdt je met je groep om de punten. Soms zijn dit traditionele sporten als volleybal, soms zijn dit andere spellen, zoals je op de foto's kunt zien. Over de jaren hebben we veel sport en spel al voorbij zien komen!

Goedemorgen!

Een kamp is natuurlijk geen kamp zonder corvee! Samen met je groep afwassen, afruimen of de wc's schrobben is natuurlijk geen pretje, maar het is wel onderdeel van het kamp, dus moet je het doen. Niet iedereen is daar altijd even blij mee...

Na een lange dag vol activiteiten is het natuurlijk tijd om goed te eten. Vaak zijn het gerechten die gemakkelijk voor een grote groep te maken zijn, zoals nasi of macaroni. We hebben ook een kamp alleen maar soep gegeten!
Gelukkig is er ook altijd wel ruimte over voor een toetje: vla en yoghurt met siroop of hagelslag!

Een aantal jaar hebben we een vossenjacht gedaan tijdens de speurtocht. In een bepaalde omgeving lopen figuren rond die je moet zoeken en als je ze vindt, krijg je een handtekening van ze. Zo ga je verder, totdat je iedereen gevonden hebt!

Als je nog niet genoeg gelopen had vannacht, doen we er vanmiddag nog een speurtocht bij!

Op zaterdagochtend/middag staat de speurtocht op het programma! Met verschillende opdrachten onderweg, vragen hangend aan een boom en een zelfgesmeerde boterham tijdens de lunchstop is het altijd een leuk onderdeel van de dag. De onderlinge strijd tussen de groepen is altijd erg hoog, net als het gehalte blaren op de voeten aan het einde van de speurtocht!

Na een zware eerste nacht is het tijd voor ontbijt! Niet iedereen zit altijd even fris aan tafel, maar dat kan de pret nooit drukken. Zorg wel dat je op tijd ben, anders moet je voor de hele groep een liedje zingen! Vlak voor de start van het ontbijt gaan de jongsten vaak even op pad met potten, pannen en vuvuzela's om te zorgen dat iedereen toch echt wakker is!

Hier kijkt iedereen voor een heel jaar naar uit: de dropping!

De spelregels zijn simpel: Je wordt met je groep ergens in het donker neergezet en je moet het kamphuis ter voet weer terug zien te vinden! Vele groepen hebben we pas ver na zonsopgang weer terug gezien op het kamphuis, soms expres en soms waren ze zover gedropt dat het ook niet anders kon.

Legendarische verhalen zijn er over de dropping, van het vallen in de sloot en tuinenrace tot het meenemen van een bord en op het verkeerde punt gedropt worden.

Net koud aangekomen en het is al tijd voor een avondspel!

De allerkleinsten maakten vaak kennis met de nachtwaker uit het dichtstbijzijnde bos of vonden allemaal bijzondere geluiden tijdens het dierengeluidenspel. Ook de spooktocht en casino-avond mogen hier natuurlijk niet bij ontbreken!

Net aangekomen bij het kamphuis en iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar de kamers: met wie slaap ik dit jaar samen op een kamer?

Nadat iedereen zijn bed opgemaakt heeft, is het tijd voor de kampregels, met een aantal bijzondere ertussen natuurlijk!

Vrijdagavond vertrekavond.

Op de avond van vertrek is het altijd al een grote drukte. Bij het verzamelen op het Snelwiekveld zijn veel kampgangers al in thema gekleed. Na het checken of iedereen er is, stappen we met z'n allen in de auto op weg naar het kamphuis.