Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Verslag Snelwiek HB1 - Olympia HB1

Geschatte leestijd 3 minuten

Zondag 8 Oktober; Snelwiek HB1 – Olympia HB1

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd in de Jeugddivisie van de Jongens B1 op het programma tegen Olympia die vorige week ook hun eerste wedstrijd al gewonnen hebben.Er wordt gezegd dat dit een sterke tegenstander is dus we zijn wel heel erg benieuwd wat deze wedstrijd gaat brengen.

In het begin is al meteen duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en in deze fase blinken met name beide keepers uit met hele goede reddingen.

Snelwiek heeft mooie aanvallen en met name Stijn weet zich er goed door heen te bewegen maar de keeper pakt alles. Ook vanaf de hoek hebben Felix en Alessio het lastig om de keeper van Olympia te passeren. Dan, na 2 ½ minuut spelen, is daar toch de 1-0 door een goed schot van Milan. En Snelwiek blijft hele goede aanvallen spelen in deze begin fase en komen zo op 2-0.

Daarna is ook de ban bij Olympia gebroken en kunnen zij de 2-1 maken. Ook Felix en Stijn weten daarna de keeper te passeren. Er wordt goed met druk rond gespeeld en Stijn speelt vanaf Rechter opbouw een lange bal meteen door naar de goed instartende Milan waardoor we even op 3 doelpunten voor komen 5-2

Hierna volgt er weer een sterke fase van Olympia, of verdedigen wij niet goed genoeg? Er wordt te weinig gepraat in de verdediging en binnen de negen meter mogen die jongens veel te makkelijk omhoog komen en uithalen en zo komen ze terug tot zelfs 6-7 voor. Dit schud de jongens wakker en na wat verse wissels vanaf de bank gedaan te hebben kan Max L ook goed doorgaan en gaan we rusten met een 9-8 voorsprong.
In de tweede helft gaat het spel weer heen en weer. Als er mooi gescoord is door Max P 10-8zijn de jongens nog aan het nagenieten en zijn niet op tijd weer scherp in de verdediging en laten ze Olympia weer langszij komen tot 10-10. De teams zijn echt aan elkaar gewaagd en Olympia lijkt de 12-12 te maken maar door een snelle reactie van Michiel denkt de scheidsrechter dat de bal er niet in zit en in de tegen aanval gaat Max L goed door en komen we op 13-11 voor in plaats van 12-12 gelijk.. De jongens van Olympia zijn nu geïrriteerd door de actie van de scheidsrechter en lopen tegen een 2 minuten tijdstraf op. Snelwiek loopt nu, door mooie doelpunten van Stijn en Max L en een mooie break die Michiel strak bij Joey in de handen gooit waarna hij deze prachtige pass afmaakt uit naar 17-14. Dit is een hele goede fase van de wedstrijd. Zelfs als Robin nog tegen 2 minuten op loopt blijven de jongens heel goed verdedigen en zo kan Olympia er niet echt van profiteren. Eindstand 20-18. Een mooie, spannende wedstrijd om naar te kijken. Het kon alle kanten op en was redelijk gelijk opgaand maar Snelwiek was net iets beter.