Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag DS2-Saturnus Leiden 5 november 2023

Geschatte leestijd 4 minuten

Wedstrijdverslag DS2-Saturnus Leiden 5 november 2023

Na inmiddels al 2 wedstrijden te hebben gewonnen, mochten onze dames van het tweede vandaag afreizen naar Leiden. Nadat de navigatie goed was ingesteld, kwamen we in een gloednieuw sportcomplex terecht, waar de kantine pas om 9:30 open bleek te gaan. Tot grote hilariteit bleken we in de topsporthal te mogen spelen en we grapten dat er dan vast wel genoeg stoeltjes over waren voor ons massaal meegekomen publiek. Tijdens de warming-up kwamen we tot de conclusie dat we het, ondanks onze jarenlange ervaring, toch niet zonder coach konden en zo kwamen de vriend en dochter van Adinda (Maya) ons op de bank vergezellen. Om met Adinda te spreken: ‘Ze hebben toch achteraf altijd weer commentaar op wat we beter konden doen, dan mogen ze dat nu alvast tijdens de wedstrijd zeggen’. Een lijstje met onze namen bood uitkomst, al was het wel verwarrend wie Peggy nou precies was, want die stond dan weer niet op het lijstje. 

De wedstrijd begon, zoals altijd, weer wat te snel voor ons en we keken gauw tegen een achterstand van 1 a 2 punten aan. Het liep bij ons vooral in de aanval wat stroef, hadden moeite met het vinden van het doel en we stonden de superfanatieke keepster in te gooien. Ook de stoelen achter het doel waren een goed mikpunt tijdens onze schoten. Gelukkig vielen een aantal ballen wel het doel in en we trokken het weer aardig bij tot aan de rust, ook door goed samenwerken in de dekking. Lianne ging een aantal keer de andere kant uit, maar die was in Engeland geweest, waar ze alles andersom doen, dus dat was logisch. Zo ging het een tijdje op en neer, al bleven wij telkens aan de verkeerde kant van de score. 

In de rust hamerde Maya er nog eens op om rust in de aanval te brengen, eerst goed druk te zetten en dan wat in te zetten. Daar konden we ons allemaal in vinden. In de dekking gingen we wat harder werken voor elkaar en spraken we af om degene met de bal aan te pakken. 

De tweede helft begon met een score van de tegenstander, maar we trokken het gelijk bij. Doordat de scheidsrechter er niet overal bovenop zat, werd het van allebei de kanten wat harder, wat de wedstrijd er niet altijd even leuker op maakte. Renee (alias Peggy) gooide zo ver over, dat de keepster een gevaarlijke klimmanoeuvre moest uitvoeren om de bal weer in het veld te krijgen, al had Richelle in die situatie toch gekozen voor een nieuwe bal. Kelly was zoals altijd weer onverwoestbaar en bleef opstaan, net als Adinda, die na 2 missers eindelijk scoorde. Marij, Chantal en Esmee werden goed verdedigd op de hoek en konden deze wedstrijd helaas niet veel doen, terwijl de vriend van Esmee juist was meegekomen om haar te zien shinen. Annet scoorde tot haar eigen verbazing 3 doelpunten en Richelle was weer lekker aan het worstelen in de dekking. 

Britt dacht op een gegeven moment dat we 2 punten voorstonden. Helaas bleek het scorebord op home en guests te staan, waardoor we er 2 achter stonden. Vechtend, maar toch ook lachend brachten we onszelf terug in de wedstrijd en tot een gelijke stand. De scoormachine van de tegenstander stokte, Peggy had de schutter in haar zak en Lianne had de juiste kant gevonden, waardoor we een paar spannende laatste minuten ingingen. We maakten de 17-17 op ongeveer 2 minuten voor tijd en wisten het in de dekking dicht te houden. Rustig namen we de tijd om de aanval op te zetten en Kelly wist te scoren! De hele wedstrijd hadden we achter gestaan en met nog 30 seconden op de klok was het 18-17. Nu nog zorgen dat zij niet meer kunnen scoren bij ons… De tegenstander kwam in, sprong omhoog en Annet probeert haar te blokken, waarbij ze elkaar ongelukkig raken. De tegenstander valt op de grond en de scheidsrechter fluit voor een penalty, terwijl de zoemer gaat voor het einde van de wedstrijd. Alle druk bij Lianne, maar ze houdt de pingel! Wat een ontlading, de 2 zwaarbevochten punten gaan tóch mee naar Zuid! Ook met dank aan onze goede coaches!

Met 6 punten uit 3 wedstrijden staan de dames nu bovenaan in hun poule. Volgende week komt Helius op bezoek in de Wielewaal, komen jullie dan ook kijken?