Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Verslag vanuit Portugal - deel 3

Geschatte leestijd 3 minuten

Zoals gezegd een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen om te zien waar we nou echt staan. We hebben dan de finale poule niet gehaald, maar willen toch zeker wel bij de eerste 10 eindigen.

De eerste wedstrijd tegen het Zwitserse BHV Wasserschloss zou op papier te doen moeten zijn. Dit bleek in het stadion ook het geval te zijn. Na een paar minuten was het verschil al niet meer in te halen. De mannen spelen goed en met een 26-13 eindstand wordt de eerste set binnengehaald. Ook de tweede set komen we geen moment in de problemen en na 14-8 winnen we deze pot dus met 2-0.

De tweede wedstrijd was tegen de Duitsers van Beach and the Gang (officieel U21 Münster). Dit team staat een stuk hoger aangeschreven, dus de mannen konden aan de bak.
De verdedigende tactiek om de tegenstander vroeg op het veld aan te pakken en ze te dwingen tot solo acties werkte perfect en leidde tot veel blocks en stops.
Ook aanvallend gingen er heel veel acties en combinaties goed, waardoor het team eigenlijk nooit in de problemen kwam en de eerste set eenvoudig met 22-18 werd binnengehaald.

In set 2 hadden de mannen binnen een paar minuten het verschil dusdanig groot gemaakt, dat er volop geëxperimenteerd kon worden. Met als hoogtepunt de vlieger achterlangs in de laatste aanval, die de 24-14 eindstand op het scorebord zet.

Weer 2-0 winst met heel goed spel, de mannen liggen goed op schema.

De derde wedstrijd wordt het opgenomen tegen de Portugezen van Vegetas BHC. Voor de meesten een minder bekend team.
De wedstrijd gaat gelijk op, al spelen de mannen slordiger dan in de eerste twee wedstrijden. De hectiek en emotie in de wedstrijd is veel groter, het klagen en praten van de tegenstander tegen de scheidsrechters, vele dode momenten.
Het leidt tot slordigheden en frustraties bij de mannen. De tegenstander gaat er allemaal net iets beter mee om en we verliezen twee keer met minimaal verschil.
Een flinke domper op deze tot nu toe zo mooie dag.

‘S avonds speelt Thomas dan nog mee in de All Star Game en is één van de hardst aangemoedigde spelers.

Vanochtend spelen we de laatste wedstrijd tegen SC Squadra Buda. Dit is de tweede topploeg uit Hongarije en staat bekend als een zeer goed team.
Ook deze tegenstander is goed geanalyseerd en daarop is de verdedigende tactiek aangepast.
Alles waar dit team goed in is, wordt vanaf de eerste minuut onmogelijk gemaakt door de verdediging en aanvallend loopt het prima.
De winst in de twee sets is zo overduidelijk, dat ik niet eens naar de setstanden heb gekeken.

Als de geluiden kloppen, is het team geëindigd op de 8e plaats, hebben we Thomas in het All Star Team en Milan op dit moment 6e op de topscorerslijst en 3e in het FairPlay klassement. Een prachtig resultaat voor een eerste deelname en met zo’n jong team.
Hier kunnen de mannen en wij als vereniging echt trots op zijn!!

Wat hebben we genoten van het niveau, de prestaties en de eenheid binnen het team.
Als alles klopt, wacht in de tweede week van juni 2024, het volgende grote toernooi in Lacanau (Frankrijk).
De EBT finals.

Ik kan in ieder geval niet wachten!
Robert