Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Verslag vanuit Portugal - deel 2

Geschatte leestijd 2 minuten

Gisteren speelden we de eerste wedstrijd tegen het zeer ervaren Portugese GRD Leça Spar

Nadat we het grootste deel van de eerste set de overhand hadden, verloren we deze alsnog met minimaal verschil in de slotfase. 

In het begin van de tweede set begonnen we te gehaast en slordig in de aanval, waarna we al gauw tegen een 6-0 achterstand aankeken. Dat kan je je tegen deze topteams niet permitteren en dan
blijf je achter de feiten aanlopen.
2-0 verlies, maar met het (teleurgestelde) gevoel dat er echt meer in had gezeten.
Na goed eten en een nacht in het prachtige spelershotel, begonnen we vanochtend tegen een andere favoriet, Ciudad de Malaga.
Ook weer een zeer ervaren Spaanse topploeg.

De beide sets gingen gelijk op, maar dit keer vielen een aantal twijfelachtige beslissingen in ons nadeel uit. 25-22 en 18-16 verlies.

De derde wedstrijd was tegen de Denen van Rødby Beach Boys. Dit team bestaat uit een groot deel van het Deense nationale team.
Zij hadden alle wedstrijden tot nu toe gewonnen en tijdens de wedstrijd werd duidelijk waarom. Zij maakten gewoon heel weinig fouten en waren op een hoog niveau heel stabiel. 2-0 (terecht) verlies, zonder dat we weggespeeld werden.

Daar sta je dan voor de eerste keer op zo’n eindtoernooi. Complimenten van alle kanten voor het spel, maar zonder setwinst in 3 wedstrijden…

Dan kan iedereen vertellen dat het team veel potentie heeft en dat het gaat om ervaring en leren. Maar als je met een beetje meer geluk je voor de finale poule had kunnen plaatsen, heb je daar op dat moment echt helemaal niks mee.

Dan maar alles op alles in de laatste poulewedstrijd tegen London Beach. Dit team bestaat uit 4 Engelse spelers, aangevuld met voornamelijk Portugezen (waaronder onze eigen Tiago).
Deze wedstrijd hadden we in beide sets de overhand. Naast een paar kleine dipjes, waarin Londen de hoop kreeg om terug te komen, was er uiteindelijk een ruim verschil in de scores.
Een lekkere 2-0 winst met goed spel en daardoor geplaatst voor de poule waarin gespeeld wordt voor plaats 7 t/m 12.

Realistisch gezien een prestatie in deze zware poule, waarop het team zeker trots kan zijn. En de gekregen complimenten vallen ondertussen dan ook wel op hun plek bij de mannen.
Na afloop van de wedstrijd kreeg Thomas te horen dat hij was uitgenodigd om te spelen in de All Star Game van morgenavond. 

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen om te zien waar we staan.

Zaterdag 

09:30 (10.30 NL) op veld 1 tegen het Zwitserse (plus NL aanvulling) BHV Wasserschloss
14:30 (15:30 NL) op veld 1 tegen U21 Münster
18.15 (19:15 NL) op veld 3 tegen Vegetas BHC
Om 21:00 (22:00 NL) speelt Thomas dan in de All Star Game op veld 1

En dan spelen we zondag nog om 09:45 (10:45 NL) tegen SC Squadra Buda

Wordt vervolgd…