Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Verslag vanuit Portugal - deel 1

Geschatte leestijd 2 minuten

Na de overwinning op EHC van zaterdagavond stond iedereen om 04.00 al weer klaar op Schiphol en vertrok het vliegtuig om 06.15 naar Madeira.

Na aankomst om 09.30 (uurtje tijdsverschil) werden we door 2 leden van Club Desportivo Sao Roque naar Praia Machica (één van de weinige zandstranden op Madeira) gebracht om een eerste beachtraining te doen.

Met de nodige improvisatie (geen doeltjes en volleybal belijning;), hebben de mannen de EHC-wedstrijd en de vliegreis, fanatiek uit de benen gewerkt. Aansluitend een duik in de zee, een prima eind van een (hele) lange nacht en reis.

verslag vanuit portugal 2Vervolgens naar het sportcomplex van Sao Roque waar de mannen deze dagen gebruik maken van de accommodatie. Nadat de eerste kakkerlak was verwijderd, vond iedereen een plek.Vervolgens werden de lokale supermarkt en bakker bezocht en werd de middag benut om bij te slapen en te sporten in één van de zalen.‘s Avonds zijn we naar een restaurantje gegaan waar het vlees aan grote spiezen boven het vuur werd gehangen. Heel goed te doen tussen de locals.

Maandag mochten de heren uitslapen en stonden de busjes om 12.30 klaar om weer naar het strand te gaan. Hier werd weer pittig getraind en na afloop weer een afkoeling in de zee.n de avond werd er genoten van de pasta-maaltijd van Dion en Danny, het zwembadje en de speelkamer in het vakantiehuis van de supporters.

De dinsdagtraining was vroeg gepland, zodat ook in Funchal nog cultuur kon worden opgesnoven. In plukjes werd de stad verkend.

 

verslag vanuit portugal 3Woensdag vroeg op om vervolgens om 07.15 in te checken bij de boot naar Porto Santo. Na 2,5 uur voornamelijk spelletjes en op het buitendek kijken, kwamen we dan eindelijk aan op de locatie waar het allemaal moet gaan gebeuren.

Een mooi hotel, mooi strand, heldere zee en mooi zonnig weer. Daaraan toegevoegd veel bobo’s, nog meer topspelers, 3 speelvelden en een tribune/mini-stadion, dan hebben jullie vast wel beeld hoe mooi het is om als Feyenoord aan dit toernooi mee te mogen doen.

De eerste training zit erop, Tiago, Balasz en andere bekenden tegengekomen, de Technical Meeting achter de rug….

Het gaat beginnen !!!

Vanochtend eerst naar de dames van Black Lake en Volendam kijken en dan vanavond om 18.15 (bij jullie 19.15!) de eerste wedstrijd tegen de Portugezen van GRD Leça Spar.

Groetjes vanuit Porto Santo!

 
verslag vanuit portugal 2
verslag vanuit portugal 2
verslag vanuit portugal 2