Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag Westlandia - Feyenoord Ds1

Geschatte leestijd 4 minuten

Zondag 19 februari reisde de Dames 1 van Feyenoord Handbal af naar Naaldwijk voor een wedstrijd tegen Westlandia. Feyenoord stond voorafgaand aan de wedstrijd één punt voor op Westlandia. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, zoals voor veel teams in de Hoofdklasse geldt. De vorige wedstrijd ging het lang gelijk op, maar wisten de dames van Feyenoord voornamelijk de laatste tien minuten te scoren en (ietwat geflatteerd) met 27-19 te winnen. 

 

De dames van Feyenoord begonnen de wedstrijd met de wil om te winnen en dat was ook zichtbaar in het spel. Er werd goed samengespeeld en door goede druk was er aanvallend veel ruimte. Eva kon de ballen er vanaf de linkerhoek mooi inleggen, op de opbouw kreeg ook Isabel veel ruimte, aan de rechterkant wist Renee na twee missers gelukkig ook het net weer te vinden en Sasha kreeg mooi de ruimte om zelf door te gaan of anderen vrij te spelen. Ook toen Westlandia besloot om door mandekking Sasha uit het spel te halen, bleven de dames van Feyenoord het doel vinden. Verdedigend stonden we wisselvallig: er werd hard gewerkt, maar te vaak stonden we hierbij in de cirkel of waren de afspraken in het middenblok niet duidelijk. Dat Feyenoord de laatste tien minuten van de eerste helft veel in ondertal stond, zorgde natuurlijk ook voor veel ruimte voor Westlandia. Toch hielden we ons hoofd redelijk koel en werd er voor rust gefloten bij een stand van 13-15 in het voordeel van Feyenoord. 

 

In de rust werd benadrukt dat er verdedigend betere afspraken gemaakt moesten worden, omdat het daar nog wat te vaak mis ging. Aanvallend moest er lekker op druk gespeeld blijven worden, want de ruimte die lag er, zoals in de eerste helft al was gebleken. 

 

Helaas leken de verdedigende afspraken in de tweede helft al snel weer vergeten en ging het af en toe nog steeds mis. Maar er waren ook goede momenten, waarbij bijvoorbeeld Isa de linkeropbouw klemvast had, er vanaf de hoeken goed werd bijgesloten en er in het midden goed werd geholpen als de cirkel de bal had. We konden en mochten niet verslappen. Het was wel duidelijk dat Westlandia niet tevreden zou zijn met een verlies. Zij bleven aanvallend en verdedigend vechten en stonden goed als team te spelen. 

De wedstrijd ging constant gelijk op en langzaamaan werd de toch al kleine voorsprong nog wat kleiner. Hoewel door ons van alle posities en door iedereen gescoord kon worden, bleef ook Westlandia ballen erin gooien. In de tweede helft kwam bij hem het gevaar minder van één speelster maar kwamen ook andere posities tot scoren. Tot het laatste moment was de wedstrijd dan ook erg spannend, een goede weerspiegeling van de vrijwel gelijke stand in de ranglijst. Helaas wisten we de voorsprong niet vast te houden, voornamelijk door een doelpunt van Westlandia in de laatste seconden en te individueel spel van Feyenoord in de laatste aanvallen van de wedstrijd. 

 

Door de eindstand van 29-29 overheerste voor sommigen het negatieve gevoel, omdat we de winst niet mee konden meenemen naar Rotterdam. Het voelde - terecht - als een verloren punt. Maar dat negatieve gevoel kun je ook omdraaien: we hebben gestreden, we hebben goed gespeeld en we hadden deze wedstrijd kunnen winnen. Dat we niet hebben gewonnen hebben we weliswaar aan onszelf te danken, maar dat we vrijwel de hele wedstrijd voor hebben gestaan hebben we óók aan onszelf te danken, want Westlandia is een goede tegenstander die leuk kan spelen. 

 

We hebben laten zien dat we als team kunnen aanvallen én verdedigen. Natuurlijk moeten de slordigheden eruit en zijn er andere verbeteringen, maar als we ons blijven richten op het positieve spel en gedrag dat we deze wedstrijd écht hebben laten zien en deze lijn ook doortrekken, kunnen we nog hele leuke wedstrijden tegemoet gaan. We laten gelukkig weer goede dingen zien de laatste wedstrijden en ook deze wedstrijd hebben we goed laten zien dat wanneer we als team spelen, aanvallend en verdedigend, dat we echt mooi handbal spelen. 

 

De komende weken staan er geen competitiewedstrijden gepland. De eerstvolgende wedstrijd in de Hoofdklasse is op zondag 12 maart thuis tegen DWS. Die heenwedstrijd hebben we helaas nog verloren, maar dat hoeft helemaal niks te zeggen voor deze wedstrijd. Het kan alle kanten op dit jaar in de competitie en als we goed als team blijven strijden kunnen we zeker ook van DWS winnen. Kom ons vooral aanmoedigen zondag 12 maart om 12:10 in De Wielewaal, want jullie support zou zomaar dat extra zetje in de rug kunnen zijn dat we nodig hebben!