Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag DS2-Westlandia 22-1-2022

Geschatte leestijd 2 minuten

Voor de 2e week op rij speelden de Dames 2 een zeer vroege wedstrijd. Zelfs voor de moeders in het team was dit te vroeg. Hoe vroeg de wedstrijd ook was, de voorbereidingen waren erg last minute. Zaterdagavond nog op zoek naar een coach, gelukkig was Richard bereid om mee te gaan. Zaterdagnacht ging er nog meer mis, iets met huilende kinderen, hoofdpijn en wekkers?! Met 2 wissels was het een krappe marge, maar we begonnen vol goede moed.

Eerst moest Marij nog wel haar ID laten zien aan de scheidsrechter. want is zij wel wie ze is? En dat terwijl Renee er niet eens was om voor verwarring te zorgen. Bij de start moesten we nog even in komen, maar al gauw pakte Jacky het doelpuntritme op dat ze vorige week begonnen is. Over de verdediging heen, onderdoor of een pingel: dat maakt niet uit. Het waren zo veel pingels dat ze er moe van werd en er een paar aan Marij over liet; die haar taak goed op pakte. Westlandia had goede schutters, maar wij ook erg goede keepers. En ondanks hun fysieke kracht konden ze niet echt uitlopen. Met 3 achterstand gingen we de rust in.

Richard pepte de boel op; het spel was niet slecht en dat terwijl er hars op de bal zit. Met frisse zin de tweede helft in. Jacky kreeg vrouwdekking, maar zodra we bleven lopen kwamen de gaten vanzelf. Valery en Esmee scoorden prachtig vrij vanaf de hoek, waarbij Esmee het doelpunt van de wedstrijd maakt via de verre paal erin. Adinda kwam goed vrij maar haar trainingsuren betaalden zich nog niet uit. En naar het einde toe sloop de vermoeidheid erin en konden we de harde verdedigingsstijl van Westlandia minder goed hebben. Zelfs onze heilige Lianne kreeg nog 2 minuten. Niet als keepster, maar als veldspeelster bij een ongelukkige verdedigiende actie. Het werd nog bijna gelijk, maar de laatste 5 minuten liep Westlandia toch nog uit. Helaas, pindakaas.

Maar Marij had nog mazzel; zij werd door Richard als speelster van de wedstrijd bekroond met een flugel. Die gaat er om 11 uur 's ochtends uitstekend in. De voorbereidingen voor het Oktopustoernooi zijn in volle gang kun je wel zeggen. En nu Adinda heeft gehoord hoe goedkoop het is, gaat de oude garde ook mee naar het studententoernooi. Richard, dank voor de begeleiding, je had gelukkig genoeg hulp van alle andere coaches die het team ineens rijk was. Volgende week als iedereen fit en uitgeslapen is, gaan we weer eens wat puntjes pakken in Rotterdam.