Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS1-GHV 22-5-22

Geschatte leestijd 7 minuten

GHV – Feyenoord

Heren eredivisie 

22 mei 2022

Onze mannen speelden de op één na laatste wedstrijd van het seizoen tegen GHV. De wedstrijd in Rotterdam werd met tien doelpunten verschil door Feyenoord gewonnen. Een uitslag die vertrouwen gaf voor deze uitwedstrijd. Voor Feyenoord was het winnen van deze wedstijd erg belangrijk. Met 14 punten bezetten ze immers plek 15 in de competitie. Een plek in het zicht van het degradatiespook. Met een winstpartij zouden deze zorgen helemaal weg zijn.

GHV had deze zondag gekozen om met de hele vereniging het seizoen op gezellige wijze af te sluiten. De kampioenen werden gehuldigd, de BBQ ging aan en de hele vereniging ging met elkaar de laatste thuiswedstrijd van de heren senioren kijken. Een volle hal en dus een gemotiveerd GHV 1 dat het thuispubliek een mooie pot wilde laten zien.

Om 13.30 uur floot de leiding voor het begin van de wedstrijd met Feyenoord in balbezit. Bij de mannen van Feyenoord leek er wat spanning op de schouders te drukken. Na een wat rommelige fase kwamen beide ploegen om de beurt tot scoren waarbij GHV steeds net op voorsprong kwam. Tot 5 – 4, eerst rondde Stijn een snelle aanval af en kort daarna kwam Feyenoord voor de eerste keer deze wedstrijd op voorsprong. Milan wist een snelle aanval knap af te ronden door de bal hard in de rechterbovenhoek binnen te schieten, 5 – 6. Erop en erover was de gedachte bij het meegereisde Rotterdamse publiek. Het zou anders lopen.

Feyenoord wist de voorsprong niet vast te houden. Een tijdstraf en strafworp tegen Feyenoord zorgde ervoor dat GHV voor de eerste keer een voorsprong van twee wist te pakken. In ondertal spelen, zonder keeper, kan goed uitpakken. Nu helaas niet. Een stop van de GHV doelman werd door hem in één keer binnen gegooid. De daaropvolgende aanval wist Balazs tot tweemaal toe de inzet te keren. De derde poging ging er alsnog in, 8 – 6.

Het was Thomas die Feyenoord weer een reden gaf tot juichen. Met een knappe individuele actie zette hij de dekking van GHV te kijk, 8 – 7. Feyenoord wist dit niet door te trekken en kwam opnieuw in een rommelige fase terecht. Balazs wist ons in de wedstrijd te houden met enkele belangrijke stops. Jammer genoeg vielen die ballen dan vaak net in de handen van GHV en volgde alsnog een doelpoging en score. Ook aanvallend werden er teveel fouten gemaakt waardoor GHV de voorsprong kon uitbreiden naar 12 – 7. Met nog vijf minuten in de eerste helft wist Feyenoord zich op te richten en het doel weer te vinden, 12  – 9. 

In de slotfase van de eerste helft was Feyenoord opnieuw slordig. Sander wist in deze fase de schade te beperken door eerst op knappe wijze een break-out te verdedigen en vlak voor rust onderhands de 14 – 10 binnen te schieten. De vrije bal van GHV na, het eindsignaal van de eerste helft, werd in blok gestopt. Rust.

De tweede helft begon Feyenoord sterk in de dekking. Tweemaal werd een doelpoging gestopt in het blok. Helaas bleef opnieuw, dit keer via een hoekworp, de bal in bezit van GHV. Uiteindelijk brengt opnieuw een redding van Balazs Feyenoord in balbezit. Helaas beloonde Feyenoord zich niet voor het goede verdedigen. Een aanvallende fout zorgde voor een break-out tegen, 15 – 10. Een zorgelijke tussenstand.

Feyenoord weet zich gelukkig opnieuw op te richten. Royce weet driemaal op rij het doel te vinden en wordt bij de vierde doelpoging onreglementair gestopt. Tijdstraf en een strafworp voor Feyenoord. Stijn weet deze te benutten. De daaropvolgende aanval scoort Stijn opnieuw, 15 – 15. Nog twintig minuten en Feyenoord is weer helemaal terug in de wedstrijd.

De ploegen geven elkaar niets toe. Om de beurt vallen de scores. De 16 – 17 van Emir, binnenkant paal, betekent opnieuw een minimale voorsprong voor Feyenoord. Helaas loopt Feyenoord opnieuw tegen een tijdstraf en een strafworp aan. De strafworp is raak en zonder keeper gaat Feyenoord in de aanval. Geen score. De snelle tegenaanval weet GHV af te ronden, 18 – 17. Nog vijftien minuten.

De 18 – 18 komt van Royce die kort daarna, in de dekking, van de scheidsrechters te horen krijgt dat hij voor straf twee minuten naar de bank moet. Ook krijgen we opnieuw een strafworp tegen. Als Balazs zich een meter voor het doel groot maakt blijft er maar weinig ruimte over om te scoren. De strafworp gaat op de lat. De bal komt hard en hoog terug. De strafworpnemer en Sander duiken naar de bal. Opnieuw maakt Balazs zich groot. Op de kruising en met een boog vliegt de bal over de zijlijn. Geen score en balbezit voor Feyenoord! Een klein kwartier nog.

In ondertal gaat Feyenoord in de aanval. Erg zuur dat een technische fout een break-out oplevert voor GHV, 19 – 18. Tijdstraf voorbij en Feyenoord compleet. De 19 – 19 van Kevin is welkom. GHV weer in de aanval. Opnieuw een tijdstraf tegen en een strafworp voor GHV, 20 – 19 en nog 10 minuten te spelen. Feyenoord weet in ondertal niet tot scoren te komen en met nog iets meer dan acht minuten te spelen is Feyenoord weer compleet, 21 – 19.

Feyenoord bouwt op en Thomas komt in positie om af te ronden. Overtreding, fluit en een strafworp in het voordeel van Feyenoord. De tijdstraf blijft uit, tot groot ongenoegen van het Rotterdamse publiek. Opnieuw weet Stijn de strafworp af te ronden, 21 – 20. De slotfase is begonnen en de spanning is voelbaar in de zaal. Nog zeven minuten. De spanning komt de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Ook krijgt Feyenoord opnieuw een tijdstraf en de 22 – 20 is niet te voorkomen.

De aanvallen golven over en weer en beide teams maken meer fouten dan ze lief is. Feyenoord aanval, mis. GHV met een snelle tegenaanval. De speler loopt zich vast, verliest de bal en stort met een luide brul ter aarde. Niets aan de hand is het welkome oordeel van de scheidsrechters. De snelle aanval van Feyenoord wordt echter tot groot ongenoegen van de Rotterdammers afgefloten. Eerst moet er verzorging komen. Gelukkig, en niet onverwacht, staat de speler van GHV weer op en moet naar de kant. Feyenoord in balbezit met nog iets meer dan zes minuten. Helaas volgt er geen score.  

Opnieuw is Balazs belangrijk met een knappe redding. Met nog drie minuten op de klok is het Thomas die voor de aansluitingstreffer zorgt, 22 – 21. GHV probeert het maar de dekking van Feyenoord staat in deze fase goed. Thomas weet aan de linkerkant van het veld de bal te onderscheppen en begint al tippend en op volle snelheid aan een avontuur. Hij dreigt zich vast te lopen op de goed verdedigende mannen van GHV. Aan de rechterkant van het veld was Royce ook vertrokken. Thomas moet hem in de drukte gezien hebben. De pass over de volle breedte van het veld valt precies in de handen van de vrijstaande Royce die vervolgens knalhard de gelijkmaker binnenschiet, 22 – 22. Nog maar iets meer dan twee minuten en het Rotterdamse publiek springt op.

Time-out GHV. Hun aanvalsplan mislukt en Feyenoord in de aanval, ook mis. GHV scoort, 23 – 22. Nog één minuut en negen seconde op de klok. Time-out Feyenoord. Milan moet afronden. Het schot gaat via de vingertoppen van de keeper over de doellijn. Gelijk!!! Terug in de dekking. GHV maakt geen haast en kiest voor een zorgvuldige opbouw en hoopt in de laatste seconde de winnende binnen te schieten. Het samenspel van GHV ging bijna mis. Feyenoord wist de bal bijna te onderscheppen. Helaas herpakt GHV zich en met een onverwacht schot weet GHV de 24 – 23 binnen te schieten. Nog twintig seconden.

Gian en Stijn nemen de middenuit. Royce heeft gezien dat de dekking van GHV aan zijn rechterkant niet goed in positie staat. Hij kan bijna niet wachten om in balbezit te komen en te versnellen. Stijn ziet deze mogelijkheid ook en speelt de bal. Royce bedenkt zich geen moment. Nog vijf seconden. Royce zet de versnelling in en in zijn haast zet hij zijn sprong in met zijn verkeerde been. Het schot gaat via de binnenkant van de paal hard binnen. Het Rotterdamse publiek springt op en de mannen vliegen elkaar om de nek. Gelijk en een belangrijk punt gaat mee naar Rotterdam.

Komend weekend vallen de laatste beslissingen in de eredivisie. Kom zaterdagavond 28 mei onze mannen steunen in de Wielewaal tegen EHC.