Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS2-Dios 1-5-2022

Geschatte leestijd 3 minuten

Zondag 1 mei, 14.00 uur DIOS HS1 – Feyenoord HS2

De nummer 11 tegen de nummer laatst DIOS dus een behoorlijk belangrijke wedstrijd voor de heren op deze zondagmiddag.

Dit was bij de staf ook wel bekend dus werden er 12 stoere, sterke strijders bij elkaar geroepen! Een goede mix van jong talent en ook een aantal wat meer ervaren mannen waren erop gebrand in Den Hoorn de 2 punten te gaan pakken!

Doordat er steeds een wisselende bezetting van spelers is bij Heren 2 is het in het begin van de wedstrijd weer even zoeken en wennen aan elkaar. In de beginfase gaat het dan ook gelijk, naar 4 punten achter, weer terug naar 2. Het is ook mede door de zeer sterk keepende Leroy met o.a. het stoppen van een penalty en het gooien van een prachtige break op Zino dat de score redelijk gelijk op blijft gaan. Op de tribune wordt er gevraagd of hij te koop is!

Bij Feyenoord weet Joey de penalty’s te verzilveren. Wel loopt Dios weer 4 punten uit nadat het in de verdediging niet goed staat, maar weer weten de mannen zich heel goed terug te knokken! Een paar heel hard en goed geplaatste schoten van Milan en Rowan, het sterk en goed zijn lichaam te gebruiken op de cirkel van Thiago en wederom een knappe redding van Leroy zorgen ervoor dat we gaan rusten met een 13-12 stand. Een achterstand van 1 doelpunt wat te overzien is.

Na de rust komen de mannen goed uit de kleedkamer en gaat het even gelijk op, maar er wordt dan een fase te snel geschoten en foute passes gespeeld die de spelers van Dios weten te onderscheppen en zo staan we toch weer tegen een achterstand van 3 punten te kijken. Kom op mannen!

Na weer een wissel en wat tactische aanwijzingen gaat het wel weer beter lopen. Na een paar goede doelpunten van Hidde, Sjors en 3 achter elkaar van Joey waardoor het weer gelijk wordt, besluiten ze bij Dios Joey uit te gaan dekken. Dit is voor de mannen van Feyenoord niet verkeerd. Met de strakke 6-0 verdediging van Dios was het best lastig om gaatjes te vinden, maar nu het dan 5 tegen 5 wordt is er veel meer ruimte voor Milan, Hidde en Zino en zo komen we dan eindelijk op voorsprong 22-23. Ook in deze fase blijft Leroy heel goed staan keepen. Wij melden op de tribune dan ook dat de verkoopprijs enorm omhoog is gegaan en hij nu bijna onbetaalbaar is geworden! 

Zino weet het wel nog enorm spannend te houden in de slotfase. Bij Dios werden de mannen aardig moe, dus bij Feyenoord werd gegokt op het snelle spel met Zino in de break. Leroy wist ze prima aan te gooien maar helaas was de keeper van Dios ook erg goed vandaag en wist hij tot 2x toe een break van Zino te stoppen. Uiteindelijk lukte het daarna wel en stond er een eindstand 24-26 op het scorebord!

Knappe wedstrijd van de mannen. Met zijn allen heel hard gewerkt en geknokt voor de punten. Een aantal mannen waren vandaag top reserves en bleven de mannen in het veld vol passie aanmoedigen! Ook alle lof voor jullie! 

Door deze overwinning zijn de heren naar de 10e plek gestegen wat handhaving zou betekenen. Nog 3 cruciale wedstrijden te gaan, te beginnen as. zaterdag avond thuis in de Wielewaal. Dezelfde strijders zullen hier weer het gevecht aangaan om 20.30 uur tegen Ventura HS1 (de nummer 3). Zorg dus dat je erbij bent om de mannen naar de overwinning te schreeuwen!

Score: Milan 7, Joey 6, Zino 4, Hidde 3, Rowan 2, Sjors 2, Thiago 2,