Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag DS2-Hercules 20-2-2022

Geschatte leestijd 2 minuten

Na een stormachtig weekend mocht dames 2 weer los in de Wielewaal tegen Hercules, de hekkensluiter van de competitie. Al wil dit niets zeggen, want de hekkensluiter van vorige week is door ons inmiddels een aantal plaatsjes opgeschoven.

Dus vol concentratie en met 14 vrouw sterk konden we beginnen aan de pot. Er was een kleine teleurstelling te verwerken, want het jonge mannelijke scheidsrechterkoppel dat ons aanvankelijk zou fluiten was gewisseld. Daar hadden Marij en Sharona wel oren naar. Gelukkig kregen we Andre er voor terug en konden we van start gaan.

We startten met 2 mooie knallers van Valery uit de linkerhoek die over het hoofd van de keeper zoefden. Helaas konden we Hercules nog niet direct lossen. Door een paar slimme schijnbewegingen werden we een paar keer het bos ingestuurd. Gelukkig hield Lianne dan toch nog een flink aantal van de schoten tegen.

Uiteindelijk vonden we meer het tempo en was het vooral aan de linkerkant lekker doorlopen en scoren. Nu heeft Renee P. niet heel veel ruimte nodig om ze er heel hard in te knallen. Maar ook aan de rechterkant werd het doel gevonden en was het debuut van Esmee R. compleet: het eerste doelpunt viel mooi in de verre hoek. Met een ruime voorsprong konden we de rust in en de lekkere sinaasappels van de Dirk opsmikkelen.

Na een goede peptalk van Tappie: 'richt je frustraties af op het doel', konden we weer lekker van start. Uiteindelijk wist iedereen het net te vinden, Joy en Esmee van afstand, Kel na 1 op 1 duels en Adinda werd mooi vrij gespeeld op de cirkel. Ook Melissa is weer helemaal terug van weggeweest. Het laatste gedeelte van de tweede helft zakte we helaas wat in en lieten we Hercules weer veel aan het scoren toe.

Gelukkig was het uiteindelijk een makkelijke zege met 33-21. We werden toegejuicht door een groot aantal supporters langs de kant, al dat kleine grut en baby's meegerekend was het een vrolijke chaos in de hal.

Marij