Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Een vrijdag & zaterdag bij Feyenoord Handbal

Geschatte leestijd 4 minuten

Mijn vrijdag en zaterdag

Vrijdagochtend 17 december mocht ik weer de groep dames trainen bij het Afrikaanderplein. Ontstaan vanuit samenwerking van Feyenoord Foundation en Humanitas. Deze groep wandelde eerst met elkaar, nu vinden zij de sportles zo leuk dat ze dit elke week willen i.p.v. wandelen. Inmiddels 10 dames bij de les, er waren ook nog 2 afmeldingen. We hebben met elkaar zo’n plezier en ondertussen bewegen ze veel en leren op hun manier het handbal spelletje. 

sportplus

Daarna bespreking over de gezamenlijke maatschappelijke activiteiten met Wessel Verhaar, hoofd team Sport van Maatschappelijke Zaken Feyenoord. Deze gesprekken doen wij tweewekelijks om elkaar op de hoogte te houden wat er speelt en afspraken te maken over clinics op scholen, Old Stars Walking sport etc.

Om 15:15 richting de Wielewaal, de F- en E-Jeugd trainen geven samen met Demi en Marjolein. Ook de D- en heren C-jeugd trainen o.l.v. Martin. Vandaag verzorgen Demi en ik de warming up, Marjolein is bezig met uitgeven van de nieuwe Adidas shirts en broekjes die besteld zijn. Laatste training voor de kerstvakantie, tijd voor ‘mat glijden’. Twee teams tegen elkaar, welk team krijgt de dikke mat, door met 3-tal tegelijk op de mat valworp te maken, het snelst aan de andere kant over de lijn. Heel veel plezier, hard werken en tegelijkertijd werken aan de juiste manier van vallen, heerlijke oefening. Daarna de F- en E-Jeugd aparte training. F-Jeugd mochten in tweetallen zelf de spelvormen bepalen, de oefening dan zelf uitleggen aan de rest en ook bepalen hoe groot veld moet zijn en zo nodig pionnen of hesjes gebruiken. Zo leuk dat ze dan samen echt overleggen en op hele leuke oefeningen komen. De E-Jeugd ging oefenen met de nul-pas. Zo leuk om al die leergierige spelers/sters te helpen in hun ontwikkeling. 

F jeugd

 

Zaterdagochtend 09:00 uur bij de Enk toernooi met F-Jeugd. Vanwege de maatregelen geen ouders op de tribune, Demi en ik hebben de spelers buiten opgevangen, vandaag de nieuwe Feyenoord shirts met de prachtige logo’s van de sponsors aan. Wij begonnen met een gezellige gezamenlijke warming up en daarna wedstrijdjes tegen Helius, Savosa en Atomium ’61. Demi regelt alles met de wedstrijdjes, gaat hartstikke goed, ik coach dan alleen wat en kan foto’s en filmpjes maken. Tussen de wedstrijdjes weer leuke spelletjes en kleuren. Het is genieten van de vooruitgang van onze, maar ook van de andere teams. Regelmatig overleg met de andere coaches, hebben nu ook een gezamenlijke app om zaken te overleggen of extra wedstrijdjes te regelen.

F jeugd 2

 Rond 13:30 uur de Wielewaal geopend, waar de E2 hun wedstrijd tegen de Meeuwen moest spelen en daarna de E1 tegen Savosa. Ik was er om de jeugdscheidsrechters te begeleiden. Begeleiden van de (jeugd) scheidsrechters doen wij met Arjan Dorchain, Finn van Eijk, Andre Schoenmakers en Henk van Vliet. Wij zorgen dat er altijd iemand van ons bij is om te begeleiden. Deze middag was het mijn beurt. Het is hartstikke leuk om te doen, ze zijn allemaal erg enthousiast om te leren fluiten, hopelijk ontstaan hieruit koppels die zich ontwikkelen tot scheidsrechters in de wedstrijdsport en misschien wel hoger.

Scheidsrechters

 Laatste wedstrijd in de Wielewaal was vandaag de D-Jeugd tegen Indus. Vorige week was ik weekendje weg en hebben ze de uitwedstrijd tegen Unitas gewonnen, heel fijn dat de 2 vaders die wedstrijd hebben gecoacht. In het praatje voor de wedstrijd van vandaag gevraagd wat er goed ging en wat er beter kon vorige week. Heel leuk dat ze dan zelf kunnen benoemen wat dat is. Ik gebruik vaak een magneetbord om e.e.a. uit te leggen, Matija kon dat nu ook gebruiken om te laten zien hoe ze beter vrij kunnen lopen. Heel leuk om de ontwikkeling van dit team te zien, in onderling contact (ontmoeten elkaar ook buiten het handbal), maar ook in handbal ontwikkeling. Vrijwel allemaal begonnen in corona tijd, waardoor ze in het begin heel wat wedstrijdervaring moesten missen natuurlijk. 

D jeugd

 Samenspelen, vrijlopen zonder bal, op je positie aanvallen en verdedigen en elkaar helpen gaat steeds beter. Karan is vaste keeper geworden, heeft keeperstraining van Balàzs van de heren A-Jeugd en dat zie je echt terug in de wedstrijd. 

Tegenstander Indus speelde nog niet zo lang, staan nog aan het begin van hun ontwikkeling, de wedstrijd werd dan ook ruim gewonnen, maar niet zonder rekening te houden met hen. 

We hadden graag nog met elkaar afsluiting gedaan na de wedstrijd, maar moesten natuurlijk om 17:00 uur de zaal sluiten.

Als laatste ’s avonds naar de livestream van heren 1 gekeken. Ook hier zie je de ontwikkeling van de jonge spelers goed, regelmatig A-jeugd spelers op de bank om ervaring op te doen. Afgelopen weken uitte dat zich in een reeks van 4 overwinningen in 5 wedstrijden, helaas was Tachos (2e inde stand van de eredivisie) gisteren nog maatje te groot.

Komende weken helaas vanwege de omstandigheden met corona en de kerstvakantie geen activiteiten, allemaal fijne dagen en een goede jaarwisseling.

Nicolien de Wit