Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag DS3-Hercules 5-12-21

Geschatte leestijd 2 minuten

Hoewel we op 5 december mochten aantreden in Delft voor een wedstrijd tegen het studententeam van Hercules zal er niet gerijmd worden in dit verslag. De vaste schrijfpiet was helaas niet aanwezig en dus moest de ‘ik-kan-niet-rijmen’-piet het overnemen. Daarnaast hadden we gelukkig 2 reservepieten mee (Renee en Joy) omdat er nog een paar andere pietjes ontbraken.

Ondanks de lange zoektocht naar de juiste ingang, kleedkamer en de serieuze coronachecks hadden we ruim de tijd voor de warming-up. Nadat de scheids 2x alle (lichtgrijze) lijnen van het veld had gecontroleerd konden we starten tegen een fris ogend team van ruim 12 studentes. Na een matig begin met een kleine achterstand kwamen we gelukkig ook tot scoren. Met name de middenopbouw wilde graag passeren en doordat we wel uitstapten, maar niet op tijd terugstapten ontstond er te veel ruimte voor de tegenstander waar zij goed gebruik van maakte. Gelukkig zorgden de reddingen van Marjolein ervoor dat we op voorsprong bleven. Helaas volgden we het advies van de coachpiet om hoog in de kruising te schieten maar voor de helft op…wél hoog, maar niet in de kruising. Door druk te zetten kwam er meer ruimte en konden we er zo nu en dan mooi doorheen springen. We gingen de rust in met een 15-12 voorsprong.

Na een peptalk dat met name de verdediging beter moest begonnen we aan de tweede helft. De verdediging stond veel beter en doordat er goed rugdekking werd gegeven floot de scheids meermaals voor indringen. Er werd meer gebruikt gemaakt van een snelle aanval waaruit de opbouwers (Joy, Esmée, Renee & Renee) makkelijker konden scoren. Chantal was op dreef vanuit de break (en de cirkel!). Valery en Sharona lieten mooie schijnbewegingen zien op de hoek en ook Esmee kwam tot een paar mooie doelpogingen. Ondanks een worstelpartij wist Adinda vanaf de cirkel te scoren. Het eerste cadeau voor pakjesavond was binnen; 2 punten door te winnen met 32-21. Op naar de derby volgende week tegen Atomium…hè Esmée!

Nog een extra bedankje voor de hoofdpiet Bianca, hulppiet Richelle en fotograafpiet Annet voor jullie coaching!