Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Hellas DA1 - Feyenoord Handbal DA1

Geschatte leestijd 2 minuten

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Hellas op de planning. Dit zou aan de hand van de standen en analyses een leuke wedstrijd moeten worden. Hellas stond namelijk 1 plekje boven Feyenoord.

De meiden lieten aan het begin van de wedstrijd zien dat ze zeker aan elkaar gewaagd zijn. Er werd goed samengewerkt in de dekking en er werd zeer sterk gekeept, waardoor Hellas moeite had met de aanval. Maar aan de kant van Feyenoord was dat precies zo. Het was hard werken. Na 7 minuten spelen stond het 2-2; dat geeft een beetje weer hoe sterk de verdediging aan beide kanten stond.

In de time-out werd er afgesproken om met meer baltempo te spelen en meer wissels te lopen. Het bleef erg spannend, maar áls er een voorsprong was in de eerste helft, was die iedere keer aan de kant van Feyenoord. Na 20 minuten stond het 4-5. In de laatste 10 minuten leek Feyenoord met een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar op het laatste moment pakte Hellas nog een puntje waardoor de rust stand 7-7 werd.

In de rust werden afspraken gemaakt om meer vanuit wissels te gaan spelen en onszelf te gaan belonen met de mooie acties die we hebben gezien. Dit lukte de meiden zeker. In de tweede helft pakte Rotterdam gelijk de voorsprong. Vanuit wissels hebben we mooie acties en doelpunten gezien vanaf verschillende posities. Het bleef de hele tweede helft weer erg gelijk op gaan, met soms de voorsprong voor Feyenoord en soms voor Hellas. Tenenkrommend spannend voor het publiek, live of via livestream.

Over de eindstand zijn de meningen verdeeld, maar op het scorebord staat 20-20, en ik denk dat dat goed weergeeft wat we hebben gezien: een spannende wedstrijd tussen 2 sportief spelende, aan elkaar gewaagde teams. 

Deze week maar thuis trainen en hardlopen i.v.m. de avondlockdown en volgende week weer knallen in de Wielewaal.