Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Feyenoord Heren A1 - DWS

Geschatte leestijd 3 minuten

Met enige opluchting hoorden we vrijdagavond, tijdens de ingelaste coronapersconferentie, dat de nieuwe maatregelen pas op zondag ingaan. Zaterdagavond dus in ieder geval nog een wedstrijd. Helaas zonder publiek, maar de mannen van Feyenoord heren A kunnen in ieder geval door met de competitie. Laten we hopen dat dit zo blijft.

Een week geleden speelden onze mannen een bizarre slotfase in Den Haag tegen Hellas en pakten ze in de laatste seconden de winst. Vandaag staat het treffen tegen DWS op het programma. Een blik op de stand doet vermoeden dat er een groot verschil in kracht moet zijn tussen DWS en Feyenoord. Feyenoord staat immers op de tweede plek en DWS vinden we pas terug op de achtste plek. Het verschil in punten tussen de nummer twee en de nummer acht is echter maar twee punten. Er blijkt dus weinig krachtsverschil te zijn tussen de teams. 

De Feyenoord selectie was bijna compleet al lopen er wel wat jongens rond met pijntjes. Bij DWS misten zo op het oog een aantal belangrijke spelers. Met Hidde, Martijn, Thomas, Jarno, Revoo en Tijs in de basis floten de scheidsrechters om 19.00 uur voor het beginsignaal waarna het even duurde voor de eerste doelpunten vielen. 

Feyenoord kwam via Tijs en Robbie op een 2 – 0 voorsprong waarna DWS langszij kwam en een 3 – 5 voorsprong pakte. Beide teams waren wat afwachtend begonnen maar na de eerste tien minuten, 5- 5, kwam de wedstrijd echt op gang. Een overtreding op Sjors werd door de scheidsrechters bestraft met een strafworp en een tijdstraf. Feyenoord wist optimaal te profiteren en pakte voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong van vier doelpunten, 9 – 5. Deze voorsprong wist Feyenoord enige tijd vast te houden, 11 – 7. 

De slotfase van de eerste helft was voor DWS. Ze straften de fouten van Feyenoord genadeloos af en langzaamaan wisten ze de voorsprong te verkleinen. Via 12 – 10 wisten ze vijf minuten voor tijd zelfs de gelijkmaker binnen te schieten, 13 – 13. Net als vorige week had Feyenoord moeite om een voorsprong vast te houden. Kort voor rust wist Feyenoord nog twee keer te scoren en bij 15 – 13 floten de prima scheidsrechters voor het rustsignaal. 

Ontevreden gezichten bij de Feyenoord mannen en hun leiding. Opnieuw lieten ze de tegenstander terugkomen in de wedstrijd en lieten ze na een voorsprong vast te houden doordat er teveel fouten werden gemaakt en afspraken onvoldoende werden nagekomen. 

Feyenoord begon de tweede helft in balbezit maar het was DWS die als eerste tot scoren kwam. DWS maakte vervolgens enkele aanvallende fouten en die wist Feyenoord snel achter elkaar af te straffen.  Feyenoord kwam daarmee op een voordelige marge van vier doelpunten, 19 – 15. Beide ploegen leken vervolgens haast te hebben. Feyenoord wilde de wedstrijd beslissen en DWS ging op jacht naar de gelijkmaker. Het werd een soort van ren je rot met achter elkaar slordige fouten over en weer.

Feyenoord kwam het beste uit deze fase en wist de voorsprong verder uit te bouwen, 23 – 17. Een aantal knappe reddingen van Balasz gaf Feyenoord de kans om via de break-out de voorsprong verder uit te breiden naar zelfs 27 – 17. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen leek de wedstrijd beslist. Zeker toen Robert (onze keeper), na een knappe redding, de bal in het lege doel van DWS wist te gooien. Elf doelpunten voor is een veilige marge met nog ongeveer tien minuten te spelen. Hierna kwam er weer iets laks in het team en DWS kroop dichterbij, 29 – 22. Echt spannend wilde het gelukkig niet meer worden. 

Bij 34 – 24 floten de scheidsrechters voor het eindsignaal. De verwachte spanning verdween in de loop van de tweede helft en Feyenoord blijft na deze wedstrijd op de tweede plek van de heren A Jeugddivisie. Volgende weekend spelen de mannen op zondagmiddag in Oss tegen Dynamico. Laten we hopen dat ook deze wedstrijd gewoon door kan gaan en dat we dit seizoen weer helemaal uit kunnen spelen.