Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - DWS Ds1 - Feyenoord Handbal Ds1

Geschatte leestijd 3 minuten

Zaterdag 27 november stond er voor de Dames 1 van Feyenoord Handbal een nieuwe wedstrijd op de planning. De laatste zaterdagavond-wedstrijd voor een aantal weken, gezien de nieuwe coronamaatregelen die zondag 28 november in zouden gaan. Tegenstander DWS had, op de eerste drie wedstrijden na, goed gepresteerd in de Hoofdklasse. Het beloofde een spannende pot te worden voor de dames die het moesten doen zonder Marc en zonder een aantal speelsters. 

Vooraf gaf Niels aan dat de dames vooral hun eigen spelletje moesten spelen en toe moesten passen waar ze doordeweeks op hadden getraind. Verdedigend betekende dat vooral goed schuiven en niet blijven hangen. Aanvallend moest er op snelheid worden gespeeld. Dit betekende niet dat er snel geschoten moest worden, maar wel dat de dames snel spel moesten laten zien. Zolang de domme schoten achterwege werden gelaten en er met goede druk werd gespeeld, zou er vanzelf een gaatje komen. 

De dames van Feyenoord begonnen ontzettend goed aan de wedstrijd. Ze gingen inderdaad op snelheid van start, het liep lekker en het spel was mooi om te zien. Verdedigend stonden de dames als team knetterhard te werken en dat wierp z'n vruchten af. Pas na ruim negen minuten wist DWS voor het eerst het doel te vinden. De dames van DWS wisten soms niet wat ze aan moesten met de sterke verdediging van Feyenoord. Dat Feyenoord er in de tussentijd ook nog maar drie had gescoord, lag zeker niet aan het goede spel en de inzet. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben, stonde de dames van Feyenoord met 3-8 voor, maar dit hadden gemakkelijk meer doelpunten kunnen zijn. Helaas kwam er een wat mindere periode, vooral door pech van de kant van Feyenoord. De laatste circa vijf minuten wist DWS vijf keer het doel te vinden, Maar Feyenoord geen één keer. Dit zorgde ervoor dat  de teams met een stand van 16-13 naar de kleedkamers gingen. 

De tweede helft bleven de dames strijden. Hoewel Feyenoord de eerste vijf minuten van de tweede helft het doel niet wisten te vinden, zorgde de inmiddels 18-13 achterstand er niet voor dat de dames het opgaven. Feyenoord kende gelukkig nog weer een heel goede periode en kwam door hard werken nog goed terug in de wedstrijd. Door goed, slim spel en goed keeperswerk wisten ze de stand tien minuten voor tijd weer gelijk te trekken: 22-22 en 23-23. Helaas lukte het DWS de laatste paar minuten toch nog uit te lopen naar een eindstand van 27-23, een stand die geen recht doet aan het goede spel dat de dames van Feyenoord in de wedstrijd hebben gelegd. 

Feyenoord Handbal heeft de wedstrijd weliswaar verloren, maar zowel speelsters als toeschouwers (online en op de bank) hebben wel genoten. Genoten van de getoonde strijd, inzet, positiviteit, snelheid en het samenspel. Het was echt een ontzettend leuke wedstrijd om te zien en om te spelen en de sfeer was, ondanks de nederlaag, naderhand dan ook erg positief. Als de dames af en toe net hun koppie er wat beter bij houden, minder snel afronden, de kansen afwachten en (dus) ook effectiever zijn in de afronding, dan zullen zulke wedstrijden voortaan ook in de stand de goede kant op worden getrokken. 

Ga zo door dames! Voor de geïnteresseerden is de wedstrijd terug te zien via https://youtu.be/8ILc_vSgqw8