Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HA-Hellas 20-11-21

Geschatte leestijd 6 minuten

Hellas - Feyenoord 

20 november 2021

De heren A van Feyenoord waren het seizoen goed gestart met negen punten uit vijf wedstrijden. Na de verliespartij bij Aalsmeer volgde nog een nederlaag, vorige week thuis tegen Volendam. In de competitie staat Aalsmeer zonder verliespunten bovenaan. Daaronder een groep van maar liefst zes teams die allemaal vijf tot zeven verliespunten hebben, Hellas en Feyenoord behoren beide tot die groep en speelden deze zaterdagavond tegen elkaar in Den Haag.

Met een bijna complete selectie was Feyenoord naar Den Haag afgereisd. In de voorbereiding had Feyenoord al een keer een oefenwedstrijd tegen dit team gespeeld. Deze werd nipt gewonnen, 26 – 25. De voorspellende waarde van die wedstrijd is beperkt, het was immers maar een oefenwedstrijd. 

Feyenoord oogde scherp in de beginfase. Ze stonden goed in de dekking en wisten al snel de bal te onderscheppen. Helaas werd deze break-out afgefloten vanwege een technische fout. De daaropvolgende aanval wist Hellas ook niet tot scoren te komen waarna Roan voor Feyenoord de score opende, 0 – 1. Feyenoord wist via Hidde en Jarno een gaatje te slaan, 1 – 3 maar kon dit niet vasthouden, 5 – 5. Beide teams kwamen maar moeilijk tot scoren, onder andere omdat aan beide kanten uitstekende doelmannen geholpen werden door een goede verdediging.

Tot de laatste tien minuten van de eerste helft bleef de score gelijk op gaan, 7 – 7. Een knap doelpunt van Martijn, diep uit de rechterhoek, was de inleiding van een Rotterdams sprintje naar de ruststand van 9 – 12.

Feyenoord speelde niet zijn beste handbal maar maakte in tegenstelling tot de twee voorgaande wedstrijden minder fouten. Ook de dekking stond goed. Met Thomas op de middenachter positie lijkt het net alsof Feyenoord steeds een mannetje meer heeft in de dekking. Elke keer als er iemand dreigt door te breken weet Thomas het gat op tijd te dichten.

Feyenoord begon met balbezit de tweede helft en besloot deze gelijk maar te verspelen. Wordt het zo’n tweede helft? Gelukkig wist de Feyenoord dekking deze dreiging te verstoren en kwam Hellas niet tot scoren. Via Hidde en Sjors wist Feyenoord het verschil even naar vier doelpunten te tillen, maar Hellas liet zien veerkrachtig te zijn en steeds in het spoor te blijven. Een knappe redding van Balasz en de daaropvolgende prachtig aangespeelde break betekende de 13 – 17, gescoord door Tijs.

Halverwege de tweede helft scoorde Revoo de 15 – 20, vanuit de linkerhoek. Feyenoord pakt voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong van vijf met nog veertien minuten te spelen. Het zou nu toch niet meer echt spannend gaan worden dachten de paar meegereisde Feyenoord ouders. Wat zaten ze ernaast. 

Hellas gaf zich niet gewonnen en gooide er een schepje bovenop. Na de 16 – 20 en balverlies van Feyenoord wist Robert de break-out nog te stoppen. De daaropvolgende aanval van Hellas was Robert kansloos, 17 – 20. Feyenoord in de aanval. Overtreding van Hellas en tijdstraf. Overtal voor Feyenoord. Druk vanaf de rechterkant, snel doorgespeeld naar Revoo. Hij twijfelt geen moment en scoort, 17 – 21. Hellas in de aanval. In ondertal komt Hellas tot scoren, 18 – 21. 

Beide teams zijn met veel inzet en concentratie op jacht naar doelpunten. Hellas doet dit beter en schiet vaker raak dan Feyenoord, 19 – 21. De wedstrijd golft op en neer. Lange aanval van Hellas. Pass naar de cirkelspeler. Sem en Thomas hebben het gezien en weten de bal te onderscheppen. De gewenste break-out kan niet gespeeld worden en Feyenoord begint weer een aanval. 

Feyenoord komt tot scoren, 19 – 22. Er is opluchting en nog zeven minuten te spelen. Schot van Hellas uit de tweede lijn. Robert raakt de bal maar het schot is te goed geplaats en te hard geschoten, 20 – 22. Aanval Feyenoord mislukt en de aanval van Hellas is wel doeltreffend. Een knap schot uit de tweede lijn slaat via de onderkant van de lat hard binnen en doet iets met het zelfvertrouwen van de paar meegereisde ouders, 21 – 22. Het zal toch niet???

Feyenoord blijft moeite hebben met de dekking van Hellas en echt gevaarlijk worden lukt bijna niet. Balbezit weer voor Hellas, ze ruiken bloed en gaan op jacht naar de gelijkmaker en wellicht zelfs de winst. In goed overleg zetten ze de aanval op en weten ze de vrijgekomen man op de cirkel te bereiken. Met een bekeken lobje weet deze onze keeper te passeren, 22 – 22.

Gelijk, nog drieënhalve minuut op de klok. Time-out van Feyenoord. De coach neemt haar tijd om het team toe te spreken en afspraken te maken. Feyenoord in de aanval. Sjors probeert te passeren en wordt gegrepen. Fluitsignaal en tijdstraf voor Hellas. De leiding van Hellas kan het niet geloven en laat dit weten met een gele kaart tot gevolg. Vrije bal voor Feyenoord en er volgt een lange aanval. Roan lijkt door te breken maar wordt gestopt. Opnieuw een vrije bal voor Feyenoord. Uiteindelijk vindt Feyenoord de vrije man, schot op doel en gestopt…..

Nog tweeënhalve minuut. Hellas in balbezit maar Feyenoord in overtal. Feyenoord weet de dekking goed gesloten te houden. Uiteindelijk komt het schot uit de tweede lijn en gaat ruim naast. Nog anderhalve minuut. In overtal komt Feyenoord na een snelle combinatie tot een schot uit de tweede lijn. Opnieuw een save van de keeper van Hellas. Nog een minuut, gelijke stand en Hellas in balbezit. Allebei nog maximaal één aanval.

De Hellas leiding maakt gebruik van een time-out. Feyenoord moet de dekking gesloten houden en dan hebben ze mogelijk nog één kans. Hellas neemt de tijd en bouwt zorgvuldig de aanval op om als het even kan in de laatste seconden toe te slaan en de overwinning te pakken. Nog 40 seconden te spelen. Ineens de versnelling, via de cirkelspeler komt de linkeropbouwer op snelheid in. Thomas sluit aan en weet de dreiging weg te nemen. Vrije bal voor Hellas en nog 30 seconden.

Opnieuw spelen ze rond. De rechteropbouwer gaat één tegen één en wordt gestopt. Hij draait en speelt op knappe wijze ineens de vrijgekomen cirkelspeler aan. Met een snelle actie weet Revoo de bal te ontfutselen. Harde fluit en een streng kijkende scheidsrechter…. Strafworp voor Hellas met 22 – 22 op het scorebord en nog 22 seconden op de klok.

Balasz maakt zich op anderhalve meter voor de doellijn nog groter dan hij al is en wacht op het fluitsignaal en het schot. Iedereen houdt zijn adem in en het is muisstil in de hal. Het fluitsignaal en dan volgt het schot. Met een harde knal kaatst de bal via de binnenkant van de paal over de zijlijn. Gejuich van onze mannen, maar het is nog steeds maar gelijk. Snel die inworp en in de aanval. Nog 20 seconden.

Sjors neemt op tempo de inworp richting Hidde, krijgt de bal terug en haalt gelijk Jarno. Jarno komt achterom maar kan niet tot schot komen. Pass naar Hidde en een overtreding. Vrije bal voor Feyenoord met nog 4 seconden op de klok. Tijs komt uit de dekking, krijgt de vrije bal aangespeeld, draait zich om en schiet onderhands richting doel. Dit schot is de keeper van Hellas te machtig en we zien met zijn allen het net bollen en de bal achter de doellijn over de grond stuiteren. Nog twee seconden en dat is nooit voldoende om de bal nog midden uit te nemen. De zoemer gaat en de mannen van Feyenoord vieren een Rotterdams feest.

De paar meegereisde ouders uit Rotterdam vieren dit op bescheiden wijze mee. Wat een bijzonder laatste kwartier en wat een bizarre slotfase. Iedereen realiseert zich dat dit ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen. Het zou fijn zijn als onze mannen dit soort wedstrijden wat eerder zouden beslissen. Op zaterdag 27 november spelen onze mannen thuis tegen DWS. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden.