Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Update over de HB-jeugd

Geschatte leestijd 2 minuten

Van diverse teams zijn veel leuke en spannende verslagen te lezen. Tijd voor een update over de HB van Feyenoord, want ook bij dit team zijn de wedstrijden leuk en erg spannend.

Een team in ontwikkeling, in de breedste zin van het woord. Met veel nieuwe gezichten werd het seizoen begonnen en was het in het veld best wennen. Voor aantal jongens ineens jeugd divisie spelen en dat gaat echt stuk sneller. Het mooie van dit team is dat ze het incasseren en daarna van leren en direct kunnen doorpakken. De schouders eronder en blijven gaan. Groot compliment voor het gehele team! 

Als je naar de lijst kijkt denk je het gaat zeker niet goed met hun 8e plek. Nou eigenlijk gaat het hartstikke goed. Er werden 3 wedstrijden met 1 of 2 punten verschil verloren. Zo dicht zitten de teams dit jaar qua niveau bij elkaar. Afgelopen zondag hebben de jongens bijna de gehele wedstrijd voor gestaan tegen de nummer 1 van de poule. De punten gingen niet mee naar huis maar wel met opgeheven hoofd. Elke wedstrijd starten ze vol enthousiasme en leren ze veel van Bram, Karin en Felix Nass. Ook Richard steekt zijn handen uit zijn mouwen en met elkaar geven ze de jongens zelfvertrouwen, positieve energie en heel veel leerzame tips die gelijk toegepast worden. Na afloop vindt een uitgebreide evaluatie plaats met CJ, want hij is degene die alle trainingen verzorgd. 

Ontwikkeling ook in het aantal uur training. De meeste trainen naast de HB ook bij HSR, dubbelen bij HA, draaien mee bij Feyenoord Academy, zelfs 5 jongens trainen ook nog bij RTC en zitten een aantal in de voorselectie van Team NL U16 beach. Een knappe prestatie dat ze er ook nog veel lol in houden bij de training en er buiten. Het plezier merk je vooral als ze onderweg naar wedstrijden gezellig over van alles zitten te kletsen in de auto. 

Dat ze het goed met elkaar kunnen vinden is terug te zien in het veld. Elke wedstrijd scoren ze vanuit alle posities en door iedereen! Ok√© Robert scoort niet maar gooit wel strakke breaks aan die vaak gescoord worden. Bij de breaks zie je het vertrouwen in elkaar goed terug. 

Ze kunnen op veel verschillende posities spelen, leren nieuwe wissels en leren snijden. De eerste keren lukte het niet, maar ze hielden vol en wat ziet het er nu gaaf uit!  

Het zijn natuurlijk pubers met gierende hormonen en licht ontvlambare karakters. Ook hier ontwikkelen ze in en leren beter hun mond te houden. Door de rust te bewaren spelen ze steeds slimmer handbal. 

Wellicht hebben ze niet de meeste wedstrijden gewonnen maar scoren ze wel het beste in persoonlijke ontwikkeling. 

Vooral doorgaan boys.