Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Feyenoord Handbal Ds1 - Gemini Ds1

Geschatte leestijd 3 minuten

Nadat de Dames 1 van Feyenoord Handbal het zichzelf de voorgaande wedstrijd onnodig lastig hadden gemaakt maar toch de winst uit de wedstrijd hadden weten slepen, stond er zondag 21 november alweer een nieuwe wedstrijd op de planning. Tegenstander Gemini had één wedstrijd minder gespeeld en drie van de vijf wedstrijden gewonnen. Kijkend naar de uitslagen van beide ploegen, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Vooraf werd benadrukt dat de wedstrijd niet te licht moest worden opgenomen en dat de dames met z'n allen hard moesten werken en goed moesten samenwerken en samenspelen. 

De wedstrijd ging in de eerste helft van begin af aan gelijk op. Gemini had een aantal goede schutters en ze wisten de cirkel goed vrij te spelen, maar beide keepers van Feyenoord stonden goed hun mannetje. Verdedigend hadden de dames van Feyenoord nu en dan moeite om er goed bij te zitten, maar aan de andere kant van het veld wisten ze met snelle aanvallen mooi het doel te vinden. Helaas sloeg dit af en toe door in het te snel en te gehaast willen spelen, waardoor het spel slordig was. Met een 8-9 achterstand gingen de dames de rust in. Geen vuiltje aan de lucht, met wat extra snelheid en pressie zou de wedstrijd makkelijk de goede kant op getrokken kunnen worden. 

Helaas startten de dames van Feyenoord de tweede helft helemaal verkeerd. Het spel werd te gehaast, de kansen werden niet goed uitgespeeld en de focus en het goede samenspel van eerdere wedstrijden kwam niet terug. De dames van Feyenoord hadden de mogelijkheid om door snel en goed spel de tegenstander, met maar twee wissels op de bank, eruit te spelen. Op de momenten dat er goed druk werd gezet en dat er looppatronen werden in gezet, zag je gelijk dat Feyenoord mooi handbal kon spelen en speelsters vrij voor het doel konden krijgen. Deze kansen werden helaas niet genoeg gepakt en op een gegeven moment kwamen er door het gehaaste spel helemaal geen kansen meer en werd er te snel en op verkeerde momenten afgerond. De vrije kansen werden daarnaast geregeld gemist, waardoor de dames de achterstand groter zagen worden. Bovendien hadden de dames van Feyenoord te vaak dat de terugkomende bal van de keepers toch weer in de handen van een Gemini speler kwam, waardoor zij een aantal makkelijke doelpunten wisten te maken. -Eindstand: 17-21 in het voordeel van Gemini. 

De wedstrijd is vooral verloren gegaan door te veel slordigheden. Vooral aan het begin van de tweede helft was het spel slordig en wisten de speelsters elkaar niet goed te kunnen vinden. Dit is ontzettend zonde, want de teams waren op z'n minst gelijkwaardig aan elkaar. Het verschil zat hem er vooral in dat Gemini effectiever om wist te gaan met de kansen die ze hadden en dat de dames van Feyenoord juist te veel last hadden van slordig en gehaast spel, balverlies en het missen van kansen. Als deze slordigheden eruit kunnen worden gehaald door meer rust te brengen in het spel en soms net een milliseconde langer de tijd te nemen om een bal aan te spelen of een kans te creëren, kan de Dames 1 van Feyenoord een mooi seizoen tegemoet zien.