Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HA-Volendam 13-11-21

Geschatte leestijd 2 minuten

13 november 2021

De zevende wedstrijd van het seizoen alweer. Zes gespeeld en met deze wedstrijd erbij nog achttien te gaan, ook al is het sinds twee seizoenen niet meer vanzelfsprekend dat een handbalseizoen ook daadwerkelijk afgemaakt wordt. We gaan het meemaken. Vanaf nu is zaalhandbal ineens zonder publiek.

In de selectie zijn wat kleine pijntjes. Jarno heeft last van zijn ellenboog en Hidde mag nog maar een paar minuten meedoen na zijn akelige val tijdens de wedstrijd tegen Aalsmeer. Het goede nieuws is dat Robert Dinh Quobao (ook wel Robby) vandaag zijn eerste minuten in de heren A mag maken. 

Met alleen functioneel aanwezigen in de Wielewaal, waaronder een aantal meereis ouders uit Volendam floot de scheidsrechter om precies 19:00 uur voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op met steeds een licht voordeel voor Feyenoord, 4 – 3 en 7 – 5. Volendam bleef steeds goed in het spoor en op het moment dat bij Feyenoord de doelpuntenproductie even haperde kwamen ze erop en erover, 8 – 9.

Na het prima begin werd het spel van Feyenoord slordiger, vooral in de afronding. Balasz wist Feyenoord in de eerste helft lange tijd te behoeden voor een grotere achterstand met meerdere knappe reddingen. Aanvallend bleef Feyenoord moeite houden met tempo en afronden. Bij rust keken onze jongens tegen een 12 – 17 achterstand aan. Nog niet alles was verloren, maar het zou de tweede helft echt anders moeten. 

Het werd niet anders. De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was alleen nu met Robert op het doel. De achterstand werd in de eerste minuten nog verkleind tot vier, 13 – 17. In de daaropvolgende minuten wist Volendam de voorsprong langzaam maar zeker uit te breiden, 14 – 21. De jongens wilden wel maar wat de coaches en de jongens ook probeerden, het kwam er niet uit. Schoot Feyenoord in het Volendamse blok dan was de afvallende bal voor Volendam en werd er vanuit een snelle aanval gescoord. Schoot Volendam in het blok dan viel de bal in de handen van een andere Volendammer en scoorden ze alsnog. 

Met nog ongeveer een kwartier te spelen keek Feyenoord tegen een achterstand aan van tien doelpunten, 16 – 26 en was de wedstrijd gespeeld. Feyenoord bleef het proberen maar het zat er vandaag niet in. Hard werken, veel druk en dan de beslissende pass over de achterlijn gooien, break-out doelpunt tegen en weer opnieuw beginnen. Het kwam er niet uit. In de laatste minuten had Feyenoord een kleine opleving. Hierdoor kreeg de uitslag een iets dragelijker karakter, 25 – 32. 

Feyenoord had een erg slechte dag. Jammer dat ze na de nederlaag van vorige week nu opnieuw een belangrijk deel van de wedstrijd niet in staat zijn hun niveau vast te houden. De volgende wedstrijd is uit, zonder publiek bij Hellas. Daar ontmoeten we een hoop oude bekenden. Helaas weer zonder publiek. Laten we hopen dat ze daar weer zestig minuten lang hun mannetje staan.