Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Ventura Ds 2 - Feyenoord Handbal Ds1

Geschatte leestijd 2 minuten

Zondag 14 november om 13.45 stond een wedstrijd gepland tegen Ventura. Door de nieuwe maatregelen mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn.

Helaas mocht er niet met hars worden gespeeld in de zaal, maar de dames kregen van tevoren te horen dat het spel daardoor niet te veel beïnvloed moest worden. In de eerste paar minuten ging dit zeker goed: de eerste drie doelpunten waren voor Feyenoord. Ook het kwartier daarna verliep volgens plan. Dankzij goed verdedigings- en keeperswerk stond er na zeventien minuten een stand van 1-8 op het scorebord. Helaas werd het spel daarna erg slordig, waardoor er veel balverlies was aan de kant van Feyenoord Handbal. Ventura maakte hier dankbaar gebruik van en kwamen terug tot 6-8. In de laatste paar minuten van de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op en uiteindelijk zochten de dames de kleedkamer op met een 7-10 voorsprong. Nog niets aan de hand.

In de kleedkamer kregen de dames van Marc te horen dat er simpeler moest worden gespeeld en er meer druk moest worden gezet. Wel hadden de dames goed werk laten zien in de verdedigen, dus dit moesten zij zo volhouden.

De eerste paar minuten van de tweede helft waren opnieuw voor Feyenoord met drie doelpunten. Dit konden de dames helaas niet volledig vasthouden waardoor het wat meer gelijk opging met veel breaks aan beide kanten. Met nog een kwartier te spelen stond het 15-18. Er leek nog steeds geen vuiltje aan de lucht, maar vier minuten later stond het opeens 19-18 doordat er veel fouten werden gemaakt en er te gehaast werd gespeeld. Ondanks dat het spel agressiever werd, hielden de dames van Feyenoord hun koppies omhoog. Die overwinning moest en zou mee naar Rotterdam gaan.

In een zeer spannende eindfase kwam Feyenoord terug op 21-21 met nog drie minuten te spelen. Na goed samenwerken in de verdediging wist Feyenoord de bal te onderscheppen en werd uit de break-out weer de voorsprong teruggepakt, 21-22. Nu was Ventura weer aan de beurt om aan te vallen. Door een blessure in de aanval stond het spel stil met nog 38 seconden te spelen. De dames van Feyenoord werden naar de kant geroepen en kregen te horen dat zij nu met z’n allen moesten samenwerken om deze laatste aanval door te komen. Er werd met z’n allen fel uitgestapt en Feyenoord wist de aanval door te komen zonder tegendoelpunt. Met nog een paar seconden gingen zij nog een laatste keer richting het doel van Ventura, waar alles in de strijd werd gegooid om het balbezit te behouden. En na veel bloed, zweet en tranen klonk daar eindelijk het verlossende eindsignaal, 21-22. Het werd uiteindelijk nog erg spannend, maar de dames hebben verdiend de punten mee naar huis genomen. Goed gedaan! En met een mooie derde plek als resultaat!