Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Feyenoord Handbal Dames 1 - Internos Dames 1

Geschatte leestijd 3 minuten

Zaterdag 6 november had de Dames 1 van Feyenoord Handbal een thuiswedstrijd voor de boeg. Om 20:20 stond Internos op de planning. Het was vanwege de nieuwe coronamaatregelen nog even spannend of de wedstrijd doorgang kon vinden, twee eerdere wedstrijden uit de poule waren afgelast, maar zowel Internos als Feyenoord Handbal kon de wedstrijd met voldoende wissels starten. 

Internos had tot nu toe in het seizoen een aantal wedstrijden nipt verlopen en tegen de huidige nummer 2 gelijk gespeeld. De dames van Feyenoord, zelf twee keer gewonnen en twee keer (ruim) verloren, werd dan ook meegegeven dat ze de tegenstander niet moesten onderschatten. Hoewel Feyenoord meer punten had, had Internos beter gespeeld tegen de op papier moeilijke tegenstanders. 

De sfeer zat er voor de wedstrijd al goed in, ondanks dat de vorige zaterdagavond wedstrijd niet goed was gegaan. De dames begonnen de wedstrijd lachend en Marc hoopte dan ook dat de dames de wedstrijd lachend zouden eindigen. De tegenstander, waarbij er overigens een aantal misten wegens blessures, had een jong en waarschijnlijk snel team, dus Feyenoord moest goed terugverdedigen en geen onnodige risico's nemen. Door positief te coachen en kritisch te zijn waar nodig, zou de sfeer er goed in blijven en zouden de dames ervoor zorgen de wedstrijd lachend te eindigen. Tot slot werd de dames nog verteld dat ze naar aanleiding van de vorige wedstrijd de complimenten van de scheidsrechter hadden gekregen over het verdedigen: dit was hard, maar wel frontaal en fair. Zaak was om dit deze week ook te laten zien. 

De wedstrijd ging voortvarend van start. De dames van Feyenoord zaten goed in de wedstrijd en zowel aanvallend als verdedigend werd door iedereen goed en hard gewerkt. De tegenstander was minder snel dan vooraf gevreesd en stond ook minder offensief te verdedigen dan de coach eerder had laten zien bij andere teams, waardoor de dames van Feyenoord elkaar goed wisten te vinden. De beide teams gingen rusten met een stand van 16-6 in het voordeel van Feyenoord. De coach had dan ook weinig anders te zeggen dan dat de dames vooral zo door moesten gaan en in de tweede helft niet moesten inkakken. Na eerdere flinke verliezen zou het fijn zijn om het doelsaldo iets op te kunnen krikken. 

Ondanks de goede eerste helft en de woorden tijdens de rust, gingen de dames van Feyenoord de tweede helft niet flitsend van start. De energie leek eruit en zowel de aanval als de verdediging was niet fel en niet scherp genoeg. Gelukkig wist de tegenstander hier niet al te fanatiek gebruik van te maken en lukte het Feyenoord om op tijd de focus weer terug te krijgen. Na het dertigste doelpunt (trakteren!) werd er afgefloten bij een stand van 30-11 in het voordeel van de Feyenoord dames. Lekker voor het doelsaldo, dat nu gelukkig weer positief is! 

Komend weekend staat Ventura op het programma. Hun vorige wedstrijd is afgelast, maar hopelijk staan ze er zondag wel als Feyenoord ze in Schiedam komt opzoeken. Waar Feyenoord nu zes punten uit vijf wedstrijden heeft, heeft Ventura er twee uit vier. Deze twee punten hebben ze echter wel gepakt tegen een team waar Feyenoord van verloren heeft. Dat kan dus nog spannend worden! Hopelijk lukt het de dames van Feyenoord om aankomende zondag net zo te knallen als afgelopen zaterdag, want dan kan het nog een leuke pot worden.