Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Teamwork makes the dream work!

Geschatte leestijd 3 minuten

Na een vrij weekend moesten de dames 1 van Feyenoord Handbal zondag 31 oktober weer aan de bak. Tegenstander Verburch had net als Feyenoord één wedstrijd gewonnen en leek op papier een gelijkwaardige tegenstander. Marc gaf dan ook aan dat de dames uit moesten gaan van hun eigen kracht. Vanwege de vele uitvallers en blessures is de dames 2 van Feyenoord nog voor hun eerste wedstrijd teruggetrokken, dus er waren genoeg wisselmogelijkheden. 

Met een volle bank begonnen de dames om 15:00 in eigen hal aan de wedstrijd. Marc had vooraf al aangegeven dat het team geleerd had van de vorige wedstrijden en er vanaf het begin gelijk moest staan. Dat gebeurde gelukkig ook. Mooi samenspel, goed doorgaan en goeie acties zorgden ervoor dat er, zeker in vergelijking met voorgaande wedstrijden, veel gescoord werd. Verburch was echter, zoals vooraf al verwacht, gelijkwaardig aan de dames van Feyenoord en het spel ging dan ook gelijk op. Met een stand van 16-14 in het voordeel van Feyenoord gingen de teams de kleedkamer in. Beide teams hadden goed spel laten zien in de eerste helft en de tweede helft beloofde dan ook minstens net zo spannend te worden. Als de dames van Feyenoord de slordigheden eruit wisten te halen, dan zou het kat in het bakkie worden.  

Vol goede moed begon Feyenoord aan de tweede helft. Hetzelfde gold echter voor Verburch, die net iets scherper uit de kleedkamer waren gekomen dan de dames van de thuisploeg. Verburch wist dan ook langzaamaan de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met nog 21 minuten te spelen was het 16-18 in het voordeel van Verburch. Toen de dames van Feyenoord ook nog eens drie keer snel achter elkaar een tijdstraf kregen, leek het met een achterstand van twee doelpunten en een ondertal van drie speelsters helemaal de verkeerde kant op te gaan. De dames lieten echter hun koppie niet hangen en bleven ook met z’n drieën knokken. Bijna een hele minuut was het drie tegen zes, maar toch wist Verburch de stand niet veel te vergroten. Toen Feyenoord twee minuten later weer helemaal compleet was, was de stand 17-20 in het voordeel van Verburch. Door hard werken en blijven vechten voor iedere bal, wist Feyenoord in de wedstrijd te blijven. Toch leek het bijna alsof dit te veel energie had gekost: Verburch breidde de voorsprong uit tot vier punten en er stonden nog maar iets meer dan tien minuten op de klok… 

Gelukkig bleven de dames ervoor gaan en lieten ze hun koppies niet hangen. Gezamenlijk maakte het team de tactische keuze om de topscoorder van Verburch vast te zetten. Dit besluit bleek een kantelpunt in de wedstrijd. De dames van Feyenoord bleven als een blok verdedigen en wisten de ballen goed te onderscheppen. Verburch wist aanvallend niet meer wat ze moesten doen en ze konden het doel niet meer vinden. In de aanval lukte dit de dames van Feyenoord juist wel en de ene na de andere bal knalde het doel in. Feyenoord kroop steeds dichterbij, kwam gelijk te staan en met nog een paar minuten op de klok kwam het zelfs weer op voorsprong! Vanuit het veld en vanaf de bank en de tribune werd intens meegeleefd. Zou het dan toch nog lukken…? 

Na zestig minuten was daar het verlossende eindsignaal: de dames van Feyenoord hadden de wedstrijd naar zich toe weten te trekken en hadden het zelfs nog voor elkaar gekregen met 31-27 te winnen! 

De blijdschap was groot na de wedstrijd en het feestje ging nog even door in de kleedkamer. Zelfs het feit dat de dames de zaal schoon moesten maken terwijl alle flessen kapot waren, mocht de pret niet drukken. Wat hebben de dames als een team voor de punten gevochten! Met deze spirit en met dit spel gaat het nog een leuk seizoen worden!