Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Dames 1 - Heerle Ds1

Geschatte leestijd 2 minuten

Zaterdag 16 oktober was het voor de dames 1 van Feyenoord Handbal tijd om af te reizen naar het pittoreske Wouw, Noord-Brabant. De dames moesten hier om 18:15 aanwezig zijn om om 19:15 te spelen, dus de avondmaaltijd moest al vroeg genuttigd worden. Voor sommige meiden vergde dit wat planning in verband met werk of andere bezigheden, maar uiteindelijk lukte het iedereen om op tijd gereed te zijn voor het praatje van de coaches. 

De samenstelling van het team was enigszins anders dan de voorgaande wedstrijden en Marc herhaalde dan ook zijn wekelijkse peptalk. De dames moesten vooral scherp zijn, goed verdedigen en goed kijken in de snelle omschakeling. De ingestudeerde wissels werden nog even doorgenomen, waarna de dames nog ongeveer een halfuur de tijd hadden om warm te lopen. 

Vol goede moed en goed opgewarmd begonnen de dames iets na 19:15 aan de wedstrijd. Helaas bleek al snel dat een wedstrijd op de zaterdagavond (vooralsnog) niet voor de dames weg is gelegd. De scherpte miste en al snel keken de dames tegen een achterstand aan. Helaas konden positiewissels hier geen verandering in brengen. Iedereen oogde futloos en het spel dat de dames lieten zien was erg mat. Verdedigend was het niet slecht, maar ook lang niet zo goed als de week ervoor tegen Atomium. Ook aanvallend miste er iets. Helaas kon niemand de vinger op de wond leggen en kon er dus ook niemand opstaan om de pit erin te krijgen bij de dames. Via een 10-6 ruststand, waarbij natuurlijk vooral opvalt dat de dames van Feyenoord weinig tot scoren wisten te komen, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 21-12 voor de dames van Heerle.

In de kleedkamer heerste na de wedstrijd een sfeer van berusting: iedereen wist dat het bij niemand echt goed was gegaan, maar iedereen wist ook dat het bij niemand echt slecht was gegaan. Gelukkig was de sfeer in de kleedkamer nog goed en werd er niet met vingers naar elkaar gewezen. Het was moeilijk positief gestemd te zijn, maar de dames en coaches waren lieten ook zeker niet het negatieve de overhand nemen.

Wellicht lag het er toch aan dat de dames er al een hele dag op hadden zitten, maar laten we hopen van niet: er staan namelijk nog meer wedstrijden op de zaterdagavond gepland in het vervolg van het seizoen. Het zat er voor deze zaterdag gewoon niet in voor de dames. Hopelijk kan er de komende tijd lekker fanatiek getraind worden en is de scherpte weer op tijd terug voor de volgende wedstrijd!