Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Rotterdam-Zuid kleurt rood-wit!

Geschatte leestijd 3 minuten

Na een valse start was het zondag 10 oktober tijd voor de tweede wedstrijd van de dames 1 in de hoofdklasse. Al vanaf de vroege ochtend was iedereen gefocust op de wedstrijd Atomium, toch de aartsrivaal van Feyenoord Handbal/Snelwiek. Iedereen was klaar voor de derby van Rotterdam-Zuid. Zouden de rood-witten van Feyenoord de punten in huis houden of zou de overwinning toch naar de andere club uit Zuid gaan, spelend in het blauw? Spoedig zouden we het weten. 

Het hele team van Feyenoord stond te springen om te beginnen; al voor de coaches de kleedkamer inkwam was het team klaar om te vlammen. Een opbeurende en motiverende peptalk van Lianne (dank voor de inspiratie!) zorgde ervoor dat de coaches eigenlijk niets meer te zeggen hadden in het beginpraatje. De uitkomst van de wedstrijd lag eigenlijk al vast na Lianne's woorden: de dames zouden met mooi samenspel de wedstrijd naar zich toetrekken. 

Marc beaamde Lianne's woorden dat de dames maar één taak zouden hebben die zondag: als team spelen, samen ervoor gaan en plezier met elkaar in het veld. Als één team moesten de dames vanaf het begin er staan en door met en voor elkaar te werken, zowel verdedigend als aanvallend, zouden de dames een andere wedstrijd neerzetten dan een week eerder tegen Quintus. Wederom was de opdracht om snel te spelen en goed te kijken naar de dames die vrijliepen. 

En zo geschiedde. De dames startten sterk en stonden verdedigend als een bijna ondoordringbaar blok te verdedigen. Er werd goed geholpen en van alle kanten goed geschoven en gesloten. Ook keepster Iris stond een dijk van een wedstrijd te keepen, waardoor de dames van Atomium maar weinig het net wisten te vinden. Aanvallend liep het voor de dames van Feyenoord ook een stuk beter dan de week ervoor. Er werd beter gekeken, goed samengespeeld en meer richting het doel gehandbald. Dit leidde tot een ruststand die ik helaas vergeten ben, maar waarin de dames in ieder geval een goede voorsprong hadden opgebouwd. 

In de rust was Marc dan ook terecht te spreken over het vertoonde spel. Aanvallend en verdedigend liep het goed en het publiek werd nu en dan getrakteerd om mooie doelpunten, stevig en goed verdedigen en snelle aanvallen. Dit moesten de dames vooral doorzetten in de tweede helft: het mocht en kon niet gebeuren dat Atomium zich terug zou vechten in de wedstrijd. Rotterdam-Zuid zou rood-wit kleuren! 

Gelukkig namen de dames de woorden van Marc ter harte, waardoor de overwinning van Feyenoord eigenlijk niet in gevaar is geweest. Halverwege de tweede helft leek het even de verkeerde kant op te gaan, maar de dames werden gelukkig op tijd weer wakker. Het verschil tussen Feyenoord en Atomium is nooit kleiner geweest dan drie doelpunten en de dames van Feyenoord hielden de hele wedstrijd keurig stand. Volkomen verdiend eindigde de wedstrijd dan ook in een mooie 23-15 overwinning voor de dames van Feyenoord Handbal. De blauwe speelsters dropen af en rood-wit had weer de overhand op Zuid! 

In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd tegen Quintus hebben de dames van Feyenoord afgelopen zondag tegen Atomium echt als team gespeeld. Er werd voor elkaar gewerkt en er werd hard gestreden door het hele team. Dit smaakt naar meer en gelukkig mogen de dames deze week al weer aan de bak, op zaterdagavond uit tegen de dames 1 van Heerle. Laten we kijken of de dames ook Wouw rood-wit kunnen kleuren!