Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HA-Oliveo 9-10-21

Geschatte leestijd 5 minuten

Oliveo – Feyenoord

Heren A, jeugddivisie

9 oktober 2021

De vierde wedstrijd van dit seizoen alweer. Oliveo was het seizoen niet zo goed begonnen, twee nederlagen op rij. Onze mannen daarentegen hebben twee keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. Dat dit soort gegevens aan het begin van het seizoen nog niet zoveel zeggen kwam tijdens deze wedstrijd duidelijk naar voren. Feyenoord miste deze wedstrijd drie belangrijke spelers. Thomas had andere verplichtingen, Bart was ziek en Balazs, onze keeper, speelt op het Championship Beachhandbal in Palermo met zijn Hongaarse vrienden voor de Europese titel. We wensen hem daar heel veel succes en plezier! Robert nam zijn plek onder de lat in, net als in de tweede helft vorige week. 

Om 20:45 uur floten de scheidsrechters voor het beginsignaal. Erg leuk om te zien dat er zoveel Feyenoorders naar “Het nest” in Pijnacker afgereisd waren. Dat de leiding van het team ook compleet was zorgde voor veel vertrouwen bij het meegereisde publiek. Er was best wat schrik dat de eerste drie aanvallen van Feyenoord geen doel troffen en die van Oliveo wel, 2 – 0.

Hierna kwam Feyenoord ook in de wedstrijd. Zowel de 2 – 2 als de 2 – 3 moeten extra aandacht krijgen. Beide aanvallen werden met tempo aan de rechterkant van het veld opgezet. De beslissende pass voor de 2 – 2 van Feyenoord kwam in eerste instantie niet aan bij de juiste speler. Jeffrey liep er achter en met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal knap binnen te stompen in de korte hoek. De 2 – 3 van Feyenoord was het volgende hoogtepunt. Als handbal een jurysport was geweest dan was de wedstrijd met dit doelpunt beslist. De pass van de rechterkant werd onder druk van een verdediger hard en hoog ver voor de links op het veld vrijlopende Hidde gespeeld. Met een krachtige sprong dook hij de cirkel in. Met zijn linkerhand wist hij de bal onder controle te krijgen. In de lucht neemt hij de bal over in zijn rechterhand en met een soepele handbeweging draait hij de bal, om de keeper heen, het doel in. Het publiek liet zich horen.

Gelukkig is Handbal geen jurysport en konden we nog 55 minuten genieten van de wedstrijd en onze mannen. Via nogmaals Hidde en tweemaal Tijs nam Feyenoord de leiding, 3 – 6 en ging het meegereisde publiek er rustig en met veel vertrouwen voor zitten. Ten onrechte bleek al snel. Oliveo kennen we als een stugge ploeg die niet opgeeft en met heel veel inzet blijft knokken voor een goed resultaat, zo ook deze avond. Korte tijd later was het verschil nog maar 1 doelpunt, 6 – 7. Gelukkig kon Oliveo dit tempo niet volhouden en kwam Feyenoord weer wat makkelijker tot scoren via Sjors, Hidde en Eljah (alle drie tweemaal!), 9 – 15. Jarno liep in deze fase tegen een pijnlijke blessure op. Met een van pijn vertrokken gezicht moest hij het veld verlaten. Ons kanon uit Hoogvliet kon deze wedstrijd niet verder. We wensen hem een vlot herstel.

In de slotfase van de eerste helft kwam Oliveo opnieuw knap terug in de wedstrijd. Een tijdstraf voor Feyenoord kwam dan ook niet goed uit.  Gelukkig maakten Hero en Revoo (3 knappe doelpunten op rij!) in deze fase de doelpunten voor Feyenoord en stond er na 30 minuten een 16 – 20 voorsprong op het scorebord. Rust. We hadden een eerste helft gezien waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren maar waarbij Feyenoord net wat makkelijker tot scoren kwam. Oliveo kennende was deze wedstrijd nog lang niet beslist.

Feyenoord begon de tweede helft met het missen van een strafworp. Ze zouden er drie missen deze wedstrijd, zou het zo’n tweede helft worden? Oliveo begon de tweede helft sterk en wist het opgebouwde verschil terug te brengen tot twee doelpunten, 20 – 22. Hidde hield ons in deze fase op de been met vijf doelpunten op rij en uiteindelijk was het onze tornado uit Maassluis (Roan) die het verschil wist te maken, 21 – 27, nadat Robert knap een strafworp wist te keren. Het bleef echter een benauwde wedstrijd. Oliveo bleef strijden en scoren. Als Feyenoord een kans mist, kwam Oliveo snel weer dichterbij, 24 – 28. Geholpen door  aanvallende fouten van Oliveo wist Feyenoord de voorsprong weer uit te breiden, 25 – 31.

De slotfase werd nerveus en slordig. Op dit moment misten we de schotkracht van Jarno. Feyenoord wist maar moeilijk tot scoren te komen en Oliveo trof wel doel, 27 – 32. Het thuispubliek had wel zin in een spectaculaire slotfase en moedigde de mannen van Oliveo luidruchtig aan. Opnieuw mist Feyenoord een doelkans. Oliveo weer in de aanval. Knappe redding van Robert. De terugkerende bal valt in de handen van een speler van Oliveo. Opnieuw weet Robert de bal te raken maar via zijn handen stuitert de bal toch achter de lijn, 28 – 32. De daaropvolgende aanval was het alweer raak, 29 – 32. Bij het Rotterdamse publiek loopt de spanning op. Zouden de Feyenoord mannen zich nog herpakken? Was het toch maar een jurysport… 

Via Eljah en Tijs weet Feyenoord de voorsprong vast te houden en bij 30 – 34 fluiten de scheidsrechters, die de wedstrijd goed geleid hebben, af. Feyenoord wint na een nerveuze slotfase. Opnieuw een overwinning voor onze jongens en de hele zaterdag op zondagnacht mogen ze zich de nummer één van de Heren A jeugddivisie noemen met zeven punten uit vier wedstrijden. Wie had dat gedacht?

Volgend weekend hebben onze mannen geen wedstrijd. Even tijd om de batterij op te laden en de blessures te laten helen. Op zaterdag 23 oktober is de thuiswedstrijd tegen WHC - Hercules. In de voorbereiding op dit seizoen werd nog van deze ploeg verloren. Onze mannen verdienen een volle Wielewaal die ze naar een mooi resultaat schreeuwt!