Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HA-BEVO 3-10-21

Geschatte leestijd 4 minuten

Feyenoord - Bevo

3 oktober 2021

In ons jubileum weekend was er een vol programma in de Wielewaal. Gezellig om te zien dat er zoveel publiek bij onze jeugd komt kijken. De prachtige overwinning van de heren B was erg leuk om te zien, vooral de tweede helft. Dat is echt een leuk en sterk team! De meiden B, die daarna speelden, kwamen er ogenschijnlijk niet aan te pas. De uitslag zou een groot kwaliteitsverschil doen vermoeden. De meiden speelden echter met veel enthousiasme en hielden dit vast tot het eindsignaal en bleven op zoek naar kansen. Gezien de leeftijd van onze meiden is dit een veelbelovend team.

De derde wedstrijd van de dag was de wedstrijd van onze mannen A en werd gespeeld tegen Bevo uit Panningen. Onze tegenstanders moesten, voor een zondag, vroeg op en hadden al een flinke reis achter de rug. De Feyenoord mannen hadden een dag tevoren een groot feest gehad ter ere van het tachtig jarig jubileum. Een mooi feest is fijn, maar als je een dag later een belangrijke wedstrijd moet spelen dan vraagt dit wel om discipline. Benieuwd hoe onze mannen het feest zouden verteren en of ze het niveau van het laatste kwartier van vorige week weer kunnen halen. 

Bevo heeft tot nu toe eenmaal gewonnen, van Oliveo, en eenmaal verloren, WHC Hercules. Beide teams kennen we maar op basis van deze uitslagen valt er zo vroeg in de competitie nog niets te zeggen over het krachtsverschil. Onze mannen zijn nog ongeslagen maar liepen wel tegen puntverlies op door het gelijkspel tegen Tachos. Bij het warmlopen was te zien dat de jongens van BEVO prima handballers zijn. 

Om 13.10 uur floot de scheidsrechter voor het beginsignaal met Feyenoord in balbezit. De eerste wedstrijden dit seizoen begon Feyenoord steeds rommelig. In deze wedstrijd stond het team gelijk goed. Via snelle aanvallen wist Feyenoord al snel een voorsprong te pakken, 2 – 0. Onze prima doelman, Balozs, had hierin ook een belangrijke rol. 

Bevo wist in de daaropvolgende minuten gelijk te maken en zelfs een voorsprong te pakken, 4 – 6. Er was toch weer wat slordigheid in het team geslopen, of was Bevo gewoon zo goed? Met aanwijzingen van onze leiding bleef Feyenoord steeds in het spoor. Via Hidde en Eljah, beiden scoorden in deze fase tweemaal, wist Feyenoord gelijk te maken. Met slim en razendsnel spel wist Feyenoord vervolgens een voorsprong te pakken van drie, 11 – 8. Een ongelukkige val van een Bevo speler werd bestraft met een tijdstraf voor Feyenoord en een strafworp. De strafworp werd door Bevo verzilverd. Met extra inzet in de dekking wist Feyenoord de periode in ondertal goed door te komen, 13 – 10. 

In de slotfase van de eerste helft wist Feyenoord de aanvallen van Bevo steeds beter tegen te houden en aanvallend werden steeds vaker de juiste keuzes gemaakt. Een Limburgs hoogtepunt was het draaiballetje, diep vanuit de hoek. Nooit leuk om tegen te krijgen, maar voor een handballiefhebber erg leuk om te zien. Met 17 – 12 op het scorebord werd voor de ruststand gefloten. 

De tweede helft begon Feyenoord ijzersterk. Met snelle looppatronen wist Feyenoord de cirkelspeler, Tijs, tot drie keer toe in scoringspositie te brengen. Tijs maakte ze alle drie knap af waarna er ineens een voorsprong van zeven doelpunten op het scorebord stond. Een dubbele save van onze keeper, Robert die de plek onder lat had overgenomen van Balozs, moet hierbij ook genoemd worden. 

Feyenoord hield het goede spel lange tijd vast maar wist niet verder uit te lopen, 22 – 17. Met nog circa 20 minuten te spelen gaf Bevo zich absoluut niet gewonnen en beleven ze strijden. Het moment dat Feyenoord wat meer moeite had om tot scoren te komen kwam Bevo langzaam maar zeker weer dichterbij. Als een voorsprong van vijf langzaam oplost loopt de spanning in het veld vaak op. Aan onze mannen was dit niet te merken. Ze bleven geconcentreerd en steeds een voorsprong van tenminste vier doelpunten houden. Met aanwijzingen van de bank ging het weer beter lopen bij Feyenoord. Na opnieuw een dubbele save van Robert en twee snelle aanvallen van Feyenoord kwam er een comfortabele voorsprong van zes op het scorebord, 27 – 21.

Feyenoord wist deze voorsprong vast te houden en beide ploegen scoorden om en om. Bij de stand 29 – 24 wist Robert de bal te stoppen met zijn gezicht. Hij gaf geen krimp en stond zijn mannetje. Erg stoer van zo’n jonge vent. Alsof dit het signaal was schakelde Feyenoord vervolgens een tandje bij. Dit was Bevo te machtig. In de laatste 10 minuten wist Feyenoord het verschil verder uit te bouwen tot uiteindelijk 41 – 31. 

De mannen weten elkaar goed te vinden. Beide keepers staan als een huis, de aanval verloopt soepel en snel en doelpunten maken kunnen ze allemaal. Ook mooi om te zien is dat ze elkaar in het veld alles gunnen en hard voor elkaar willen werken. Alleen in de verdediging kwam dit er nog niet helemaal uit. Daar zal de komende weken ongetwijfeld hard aan gewerkt worden. Volgende week spelen de mannen uit tegen Oliveo in Pijnacker. Een klein stukje rijden vanuit de Rotterdamse regio. Het zou leuk zijn om in een goed gevulde sporthal te spelen.