Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HA-Tachos 18-9-21

Geschatte leestijd 5 minuten

Heren A; Feyenoord - Tachos 

18 september 2021 

Met een compleet fitte selectie stonden de heren A van Feyenoord Handbal klaar voor de start van de competitie in de jeugddivisie. Bijna een jaar geen competitie en vandaag kunnen ze eindelijk beginnen. Na een voorbereiding waarin nipt verloren werd van WHC Hercules en gewonnen werd van Hellas ging het publiek er goed voor zitten.

De eerste minuten van de wedstrijd verliepen rommelig en de eerste drie aanvallen van Feyenoord leverde dan ook geen doelpunten op. Ook Tachos kwam in deze fase maar moeilijk tot scoren onder andere doordat onze keeper een paar knappe reddingen wist te verrichten. Tachos wist als eerste doel te treffen waarna de wedstrijd gelijk op ging, 3 – 3. 

Door een ingreep van onze coaches begon Feyenoord beter te handballen. Via Hidde (tweemaal) en Jeffrey kwam Feyenoord op een 6 – 3 voorsprong. Op een verdedigende actie van Tachos volgde een tijdstraf. Onder andere door twee knappe doelpunten van Roan wist Feyenoord dit moment te gebruiken om de voorsprong uit te breiden naar 9 – 5. Tachos bleef echter goed in de wedstrijd. Opvallend was dat het aanvalsspel van Feyenoord rommelig bleef en doelpunten van beide kanten schaars.

Feyenoord was niet bij machte om de voorsprong vast te houden en langzaam werd het gat van vier doelpunten door Tachos gedicht. Met 10 – 9 in het voordeel van Feyenoord floot de prima leiding voor de rust. Het Feyenoord publiek was er allerminst gerust op. Er werd door beide teams veel energie gestoken in de verdediging en aanvallend hadden beide teams moeite om op snelheid de juiste keuzes te maken. Als het al lukte stonden er aan beide kanten prima keepers.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Een aantal knappe reddingen van Balosz wist Feyenoord in het begin aan de goede kant van de score te houden. Feyenoord wist zijn kansen helaas niet af te maken en uiteindelijk was de 10 – 10 onvermijdelijk. Een aantal malen had Feyenoord ook net de pech dat een bal via binnenkant paal gemist werd of dat de beslissende passing richting cirkelspeler net niet aan kwam. Na de 10 – 11 van Tachos ging het weer gelijk op. Hidde maakte de gelijkmaker en via Jeffrey kwam Feyenoord weer op voorsprong. Tachos scoorde vervolgens weer de 12 – 12. 

De doelpunten bleven schaars en beide teams bleven geconcentreerd in de dekking. Ondanks het prima keeperswerk van Balosz was er opnieuw een voorsprong voor Tachos, 12 – 13. Via opnieuw Hidde en tweemaal Sjors bleef het gelijk opgaan, 15 – 15. Met nog een kwartier te spelen liep de spanning in de Wielewaal langzaam op. Met één oog op het spel en het andere op de klok werd het duidelijk dat deze wedstrijd afstevende op een spannende slotfase.

Ook in het veld werd de spanning nu zichtbaar en werden de jongens wat onaardiger en harder naar elkaar. Dit resulteerde onder andere in een strafworp die Tijs wist te benutten. Zoals al vele malen deze wedstrijd bleef de gelijkmaker niet lang uit, 16 – 16. Feyenoord weer in de aanval, balverlies, brake-out tegen, prachtige redding Balosz. Feyenoord weer in de aanval, geen score. Tachos scoort de daaropvolgende aanval wel, 16 – 17 en weet de voorsprong zelfs uit te breiden naar 16 – 18. 

Via Jarno en opnieuw Jeffrey wist Feyenoord weer gelijk te maken, 18 – 18, waarna Jarno met een prachtige actie Tijs vrijspeelt voor de keeper. Voorsprong Feyenoord, 19 – 18. Tachos weer in de aanval, lichte overtreding maar genoeg voor een strafworp volgens de leiding. Keeperswissel, Robert in het doel. Met een katachtige reflex weet Robert de bal te raken maar net te weinig om het schot te keren. De bal stuitert langzaam tegen het net, 19 – 19. Feyenoord in de aanval maar weet niet tot scoren te komen. Tachos daaropvolgend weer wel, 19 – 20. Nog twee minuten op de klok. Een lange aanval van Feyenoord waarbij uiteindelijk onze linkerhoekspeler vrijkomt. Met een afgemeten lobje weet Jeffrey de keeper te passeren, 20 – 20, en ook belangrijk, vanwege een overtreding een tijdstraf voor Tachos. In ondertal gaat Tachos in de aanval. Nog een minuut op de klok. Als het snel gaat hebben beide teams nog tijd voor één aanval. Zoals te verwachten neemt Tachos alle tijd voor deze aanval. De scheidsrechters grijpen in en geven tijdspel aan. Harde fluit, overtreding, tijd stil, vrije bal voor Tachos. Tijdspel staat. Het publiek telt de passing en de spanning op het veld en bij het publiek loopt op. 

Vijfentwintig seconden nog… Tijs weet met een uiterste krachtinspanning de bal te onderscheppen. De bal valt een meter of twee voor hem op de grond en stuitert bij hem weg. Samen met twee jongens van Tachos duikt hij naar de bal en vecht om balbezit. De scheidsrechter grijpt in. Vrije bal voor Tachos en heel vervelend, het tijdspel wordt opgeheven. Nog 15 seconden, 20 – 20 en Tachos in balbezit. Het is maar helemaal de vraag of Feyenoord nog een aanval krijgt. De dekking van Feyenoord staat goed. Door het midden volgt het schot waarmee Tachos de wedstrijd wil beslissen. Het schot wordt geblokt en snel opgepakt en in het spel gebracht door onze keeper. Jeffrey op de break-out. Helaas ontbreekt de tijd. Op tien meter van het doel gaat de zoemer en is de wedstrijd en alle spanning ineens voorbij. Gelijk. 

Beide teams lijken ongelukkig met de uitslag. Beide teams kunnen ook beter dan ze vandaag hebben laten zien. Dat dit de eerste wedstrijd er niet gelijk uitkomt valt dan even tegen. De spanning en strijdlust maakte voor het publiek veel goed. Daarnaast, het is pas het begin van een lang seizoen dat duurt tot eind april! Laten we hopen dat we dit seizoen weer helemaal af kunnen maken. Volgende week zondag gaan onze mannen uit naar Quintus. Altijd lastig. Ik heb er zin in!