Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Driekamp Dames Selectie 12-9-21

Geschatte leestijd 3 minuten

Driekamp Foreholte & Havas 

Zondag 12 september was het voor de damesselectie van Feyenoord Handbal tijd voor het tweede driekamp. Ditmaal hoefden de dames gelukkig wat minder ver te rijden, naar Voorhout om precies te zijn. De tegenstanders van het driekamp waren de dames 2 van Foreholte en de dames 1 van Havas uit Almere. Beide ploegen komen het komende seizoen uit in de tweede divisie, dus dat beloofden pittige potjes te worden.  

Vooraf gaven coaches Marc en Niels dan ook aan dat de dames zich niet blind moesten staren op de uitslag. Gewoon lekker met elkaar spelen en in praktijk brengen wat we op de trainingen hadden gedaan, was het devies. Mooi op tempo spelen, niet zenuwachtig of bang zijn en vooral lering trekken uit de twee wedstrijden. 

De eerste wedstrijd tegen Havas was een leuke pot tegen een leuk team. Dat laatste vonden zij gelukkig ook van de dames van Feyenoord. Dat hebben ze in ieder geval alvast in the pocket. Op het teamwork van de Rotterdamse dames en zeker op het verdedigen was weinig tot niks aan te merken. Ook aanvallend liep het lekker met mooie acties en goed samenspel. Groot nadeel was dat Zoë al vroeg in de eerste helft door haar knie ging. Zoals ze zelf zei: “dat had ik beter in de tweede helft van de tweede wedstrijd kunnen doen.” Of helemaal niet! We hopen dat je er snel weer bij bent! Eindstand van de wedstrijd was, mede door een penalty tegen in de allerlaatste seconde, 22-21 in het voordeel van Havas. Zeker iets om trots op te kunnen zijn! 

Na twintig minuutjes pauze mochten de dames van Feyenoord alweer beginnen met de tweede wedstrijd. Foreholte had de wedstrijd van de dames tegen Havas kunnen kijken, wat voor Foreholte natuurlijk een groot voordeel was. Toch was ook zeker de tweede wedstrijd van Feyenoord helemaal niet slecht. De tegenstander was weliswaar figuurlijk, maar ook letterlijk (sommige dames waren echt lang!) een maatje te groot, maar dit kwam grotendeels door de wedstrijd die Feyenoord al in de benen had zitten. Bovendien was de bank flink geslonken: Lisa zou er sowieso maar één wedstrijd zijn, Zoë was zoals gezegd geblesseerd uitgevallen en datzelfde gold voor Joy halverwege de tweede helft. Bovendien had Babette met drie keer twee minuten al in de eerste helft een rode kaart te pakken. Met dank aan de lieve coach van Foreholte mocht zij de laatste tien minuten toch nog meespelen, zodat Feyenoord in ieder geval nog een wissel op de bank had zitten. Eindstand: 25-18. Zeker niet slecht en wellicht was de uitslag heel anders geweest als dit de eerste wedstrijd van de dames was geweest! 

Al met al was het weer een interessante en leerzame zondag voor de dames en voor de coaches. De dames zijn er misschien nog niet helemaal, maar dit is natuurlijk nog niet eens het begin. En er zijn meer dan genoeg goede dingen om op voort te bouwen! Helaas zal dit vanaf het komende seizoen gebeuren zonder Romy, die na jaren van trouwe dienst bij Snelwiek/Feyenoord het roeien in Amsterdam verkiest boven handballen in Rotterdam. Geheel onbegrijpelijk als je het ons vraagt natuurlijk en vooral heel erg jammer, maar toch: veel plezier, geniet ervan, bedankt voor alle mooie jaren en hopelijk tot snel! Ook Kimberly heeft helaas laten weten te moeten stoppen met handbal. Heel veel succes met je opleiding en hopelijk zien we jou ook snel weer! 

CB0FDD35 8355 43F8 B199 13DF147F61BF 1 201 a

image1

image2 1