Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Oefenwedstrijd DS3 11-9-21

Geschatte leestijd 3 minuten

Op zaterdagavond 11 september gingen de dames 3 van Feyenoord Handbal op pad naar het altijd gezellige De Lier. Sharona had een oefenwedstrijd geregeld met 2 collega's van haar fysiotherapiepraktijk die bij Odis spelen. Gelukkig verzekerde Sharona ons vooraf dat er geen sprake was van belangenverstrengeling.

Voordat de wedstrijd begon was er nog wat onduidelijkheid over de juiste schoenmaten, maar na wat ruilhandel had iedereen de juiste schoenen aan. Het was nog even wachten tot de baan vrij was, maar toen konden we toch van start gaan. De ene na de andere speelster lieten prachtige worpen zien. Ook de vriend van Valerie wist goed om te gaan met de bal. In de rust was er even tijd voor een colaatje en een bitterbal voordat de strijd verder ging. Het werd nog erg spannend in de tweede helft, toen deze abrupt stopte. Elke kon desondanks toch de winnaar uitroepen, dit was Marij met ruim 100 punten. Als beloning kreeg zij een prachtige pet met de toepasselijk tekst: 'No balls, no glory'.

Voordat u als lezer helemaal in de war raakt, bovenstaande is het verslag van de bowlingwedstrijd die wij na de oefenwedstrijd hebben gevoerd met elkaar. Dit was zeker het hoogtepunt van de avond, maar ik zal u het werkelijke verslag niet onthouden van de handbal wedstrijd.

Met een goed bezet team, een mix van dames 2 en 3 van vorig seizoen, traden we aan in De Lier onder de aanvoering van Elke bij het ontbreken van onze eigen coach. Sommigen noemen ons de 'oude vrouwen', gelukkig gaf ons nieuwe aanwinst Esmee een groot compliment door ons allemaal begin 20 te schatten.

Odis scoorde zo snel de openingsgoal dat niemand hem gezien heeft. Toen we na 3-0 eenmaal wakker werden, kwamen we zelf meer in het spel, werd de verdediging steviger en kwamen we nog dichtbij tot 7-8. Annet maakte zonder trainingsuren het eerste doelpunt vanaf de cirkel. De hoeken waaronder Sharona en Valerie waren messcherp met hun schoten, en de keeper zocht zelfs dekking als Chantal schoot. Over de pingels zullen we het niet hebben. Jacky heeft geen sprongschot nodig om hard raak te schieten, Kelly kan ook vanaf het midden prima uit halen.

Renee haar schijnbeweging liep vast in het sterke middenblok, maar gelukkig is ze het van afstand schieten toch niet geheel verleerd. Esmee en Marij hebben overal in het veld gebikkeld bij gebrek aan linkshandigen en cirkels. En als we niet de bal verloren en een break-out tegen kregen stonden Marjolein en Lianne sterk in het doel met fraaie reddingen. Elke moest af en toe even herinnerd worden dat ze beter kon bowlen als zij geïrriteerd raakte door de scheids.

En het werd snel duidelijk dat Ger ons op dinsdag niet genoeg sprintjes laat trekken, want aan de conditie moet nog wat geschaafd worden. We verloren dan ook met 31-21, maar we hebben leuke acties laten zien en als we minder slordig worden kunnen we ons nog makkelijk meten met de tegenstanders. Wij hebben naast veel vertrouwen, vooral heel veel zin in het komend seizoen.

Op naar de volgende oefenwedstrijd tegen ons eigen Dames A-jeugd, hopelijk zijn we op tijd hersteld.