Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Trainingsweekend damesselectie 2021

Geschatte leestijd 3 minuten

 Afgelopen weekend had de damesselectie van Feyenoord Handbal een trainingsweekend gepland staan. Vorig jaar was het een leuk en leerzaam weekend; dat beloofde wat voor dit seizoen. 

De dames hadden geluk met het lekkere weer, want vrijdagavond werd er verzameld bij het veld voor de eerste training. Trainers Marc en Niels hadden een soort speurtocht uitgezet door het Zuiderpark en de dames moesten zelf de juiste route kiezen en hardlopend naar de aangegeven locaties. Door middel van goed overleg, hier en daar enige kennis van het Zuiderpark en (toegegeven) af en toe een goede gok wisten de dames goed bij elkaar te blijven en in één keer de juiste route te vinden. 

Bij terugkomst op het veld had Marc gezorgd voor wat lekkere drankjes en versnaperingen. Dat ging er goed in na het hardlopen! Vervolgens was het tijd voor teambuilding. De dames moesten onder andere met z’n allen onder het springtouw door, maar ook geblinddoekt elkaar weten te vinden. Erg leuke oefeningen en zeker goed voor het teamgevoel! Na een drankje in de kantine was het tijd om weer redelijk op tijd naar huis te gaan; de dag erna werden de dames om 8 uur verwacht voor ontbijt in de zaal. 

Ondanks het vroege tijdstip was iedereen zaterdag fit, frist en fruitig op tijd in de zaal aanwezig voor het ontbijt. Dank aan Lianne voor de broden en het heerlijke suikerbrood, dank aan Niels voor het fruit en dank aan Tappie voor het doen van de boodschappen. Een goede basis voor de ochtendtraining, want die beloofde zwaar te worden. En het viel inderdaad niet mee: de dames moesten een behoorlijk stuk hardlopen naar het welbekende Avontureneiland in het Zuiderpark, om daar vervolgens te klimmen en te klauteren over het parcours. Eenmaal uitgeklommen stond er nog een workout tussen de konijnenkeutels gepland en mochten de dames het hele eind weer terugrennen. En daar hield het nog niet bij op: terug in de zaal stond er nog een baltraining gepland. Toch fijn om na al dat hardlopen en krachttraining weer met de bal aan de slag te mogen! 

Na de ochtendtraining stond er een lunch op het programma met lekkere soepen en een bijna vergeten pastasalade van Tappie, saucijzenbroodjes en baklava van Mladen en nog veel meer lekkers. Wederom een goede basis voor de training die ’s middags op de planning stond, want na de oefenwedstrijd van de jongens C was het voor de dames weer tijd om de zaal in te gaan. Weer lekker met de bal aan de slag om een basis te leggen voor komend seizoen. Ook kregen de keepers een leuke en goede training van Christ-Jan van de heren. Verder werd er met nieuwe wissels en door veel met elkaar samen te spelen echt begonnen met het beoogde spel. De dames zijn er nog niet, maar de verwachtingen zijn dat we het komende seizoen zeker in de middenmoot mee moeten kunnen draaien. 

’s Avonds werden er lekkere pasta’s en pizza’s besteld en konden er wedstrijden van de jongens B en de jongens A gekeken worden in de hal. Voor degenen zonder plannen ’s avonds hadden Linn en Renee een muziekquiz bedacht, waarna het ook voor de meeste overgebleven dames langzaamaan ook tijd was om richting huis te gaan. Ook zondagochtend moesten de dames weer op tijd wakker zijn! 

Iets minder fit, fris en fruitig, maar nog steeds op tijd was het zondag om acht uur weer tijd voor de dames om te ontbijten. Goed ontbijten was belangrijk, want voor later die ochtend stond er een training van drie uur op de planning. Pittig, na al vanaf donderdag druk aan het handballen te zijn. Pittig, maar zeker ook leuk. Door een goede balans tussen aanval, verdediging en spelletjes was het voor de meiden goed vol te houden om nog even het laatste beetje energie in de training te stoppen. Moe maar voldaan stapte iedereen ’s middags de kantine in voor de laatste gezamenlijke lunch en het afsluitende praatje. Top geregeld Marc, Niels, Mladen, Tappie en de rest! We hebben nu nog meer zin en vertrouwen in het komende seizoen! 

Trainingsweekend 2021.fruit

Trainingsweekend 2021.vr avond

Trainingsweekend 2021.vr avond blinddoek 1

Trainingsweekend 2021.vr avond hardlopen

Trainingsweekend 2021.za avond eten

Trainingsweekend 2021.za avond fruit

Trainingsweekend 2021.za ochtend hardlopen