Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Oefenwedstrijden Dames selectie 29-8-21

Geschatte leestijd 3 minuten

Zondag 29 augustus stonden de beschikbare speelsters van de damesselectie van Feyenoord Handbal al vroeg klaar voor een lange reis naar Heerhugowaard. Van de 23 speelsters en keepsters in de selectie waren er 15 beschikbaar die 1,5 uur af konden reizen naar de sporthal in Noord-Holland. De eerste oefenwedstrijden stonden hier gepland; een driekamp tegen Tornado uit Heerhugowaard en M.H.V. ‘81 uit Mill. 

Nadat eindelijk duidelijk was wie met welk rugnummer kon spelen, waren de dames klaar om te beginnen. De coaches Marc en Niels gaven vooraf te kennen dat het echt oefenwedstrijden zouden zijn. Dat betekende lekker spelen, kijken wat werkt en wat juist niet werkt en kijken waar er meer op getraind moet worden. Er zou twee keer 25 minuten per wedstrijd worden gespeeld en worden doorgewisseld met de beschikbare speelsters over de verschillende posities. 

Om 13:00 begon voor de dames de eerste wedstrijd tegen Tornado. Zeker aan het begin was het nog even zoeken voor iedereen en er werd dan ook weinig gescoord in de eerste helft. Toch was men met een ruststand van 8-5 niet geheel ontevreden: de dames stonden weliswaar achter, maar er waren goede dingen gezien. Hier en daar was het ook wat slordig, werd er wat onzeker gespeeld en werd er soms door besluiteloosheid te veel gepield, maar er werd ook daadkrachtig opgetreden door speelsters en keepsters en er waren ook mooie passes en doelpunten. Gelukkig werden voornamelijk de goede aspecten teruggezien in de tweede helft en de dames speelden deze tweede helft dan ook een stuk sterker. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 16-18. Wie weet wat er nog gebeurt was als de wedstrijd daadwerkelijk een uur had geduurd..! 

Na vijf minuutjes rust traden de dames alweer aan voor de tweede wedstrijd, ditmaal tegen het tweede team van M.H.V. Ook hier was de eerste helft weer wat minder dan de tweede helft. De ruimte was er voldoende, maar hier werd niet genoeg gebruik van gemaakt door de dames. Ook verdedigend was het zoeken: M.H.V. had een aantal goede (afstands)schutters en zij wisten te makkelijk het doel te vinden. In de rust werd besproken dat er de tweede helft met een offensieve 5-1 verdediging gewerkt zou worden, om op die manier de afstandsschoten eruit te halen. Dit had het beoogde effect: M.H.V. wist minder makkelijk het doel te vinden. Af en toe kwamen ze er nog door, maar van afstand konden ze weinig tot niks meer betekenen. Aan de andere kant wist Feyenoord juist wel meer van afstand het doel te vinden, waardoor de score mooi op kon lopen. Er werd verdedigend hard gewerkt en aanvallend goed samengewerkt, waardoor de dames het driekamp af konden sluiten met een mooie 21-18 winst. 

Volgende week staat er voor de dames een trainingsweekend op de planning en het weekend daarna is er weer een driekamp, dan in Voorhout tegen Foreholte uit Voorhout en Havas uit Almere. De coaches hebben dit weekend in ieder geval alvast genoeg gezien om aan te werken en als de selectie compleet is kan de focus meer komen te liggen op het samenspelen, zowel aanvallend als verdedigend. Een groot gedeelte van de selectie speelt niet veel langer dan een jaar bij Feyenoord en mede door corona hebben de dames nog te weinig samen kunnen spelen om echt als team mooi samenspel, mooie acties en dus mooie wedstrijden te kunnen laten zien. Maar het begin is er en de toekomst is veelbelovend!