Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag DS1veld-Westlandia

Op een (voor sommige van ons iets té) zonnige zondag mocht Dames 1 Veld in Naaldwijk aantreden tegen het eerste veldteam van Westlandia. Na een nogal rommelige aanvang (6 van de 10 speelsters waren maar nauwelijks op tijd) werd er nog snel wat warmgelopen en de keeper ingeschoten. Van tevoren werd er al naar de tegenstander gekeken en zagen we dat het vooral jonge, snelle meiden waren en dat er dus een zware wedstrijd voor de boeg stond. 

Dat bleek ook zo te zijn. Al snel na het eerste fluitsignaal lag de 1-0 al achter Carla en ook de volgende doelpunten van Westlandia volgden snel. Precies zoals we ons bedacht hadden. 1 minpunt: aan de andere kant van het veld duurde het erg lang voordat de bal daar het net deed wapperen. Vooral de paal, lat en de keeper weerhielden ons van scoren. Dat zorgde ervoor dat we al snel met een paar doelpunten stonden. Gelukkig verloste Liv ons van de 0 en toen begon voor ons echt de wedstrijd. Al snel bleek echter dat we het niet zouden gaan winnen van deze meiden, die waarschijnlijk al een paar weken trainen en zeer op elkaar ingespeeld leken. En dat tegenover ons: een bij elkaar geraapt zooitje waarvan een aantal nog niet hadden getraind dit seizoen. 

Maar daar komt onze sterke kant naar boven: wij laten nooit ons koppie hangen! Handballen doen wij voor ons plezier en daarom proberen wij vooral te genieten tijdens de wedstrijd. Ook de oppeppende en altijd positieve woorden van Rena en Irma helpen hier natuurlijk bij!

Na een ruststand van 11-3 gingen we de tweede helft in. In deze helft ging het voor ons iets beter, de verdediging stond beter en in de aanval lieten we mooie combinaties zien, alleen gingen de ballen er nog steeds niet in. En lag de bal dan eindelijk in het doel, dan floot de scheidsrechter het vaak af om een vrije bal te geven. Maar wij lieten ons koppie niet hangen en besloten door te vechten. Dat lukte in zekere zin: de verdediging ging nog harder werken en Westlandia wist minder vaak te scoren. Op een gegeven moment, bij een stand van 17-5 wist Melissa B er nog uit te gooien: ‘Ze weten het niet meer!’ en dat zorgde voor een grote glimlach op onze gezichten.  

De eindstand was 20-6 en over die 20 tegen zijn wij nog niet eens heel ontevreden. Het jammere is dat we er maar 6 hebben gescoord. Carla maakte de dag volledig goed met een lekker stukje taart na de wedstrijd. Volgende week maar revanche tegen Roda, om 11:45 op het Feyenoord-veld. Kom jij ook kijken? 

Met dank aan: De altijd positieve en opbeurende coaches Rena en Irma, de jarige Carla, Melissa T die een heleboel publiek had geregeld (neem je ze ook een keer mee als we een betere wedstrijd hebben?), Melissa B die echt niet elke keer lopen maakte, Lianne die in het veld én in het doel haar mannetje stond, Liv die ons van de 0 afhielp, Marij die in slowmo een mooie goal scoorde, Monisha die echt óveral was tijdens het verdedigen, Britt wiens vizier vandaag iets te scherp stond, Sharona van wie het lobje net niet lukte en Annet die ook haar best heeft gedaan.