Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS2-Drechtsteden 2-4-2023

Geschatte leestijd 3 minuten

Zondag 2 april

Drechtsteden HS1 – Feyenoord HS2

Nadat vorige week door de heren een keurige 28-20 thuis overwinning was geboekt tegen Gemini, de nummer 3, was het vandaag tijd voor de voorlaatste wedstrijd van het zaalseizoen voor de heren.

De kans op een kampioenschap is nog steeds aanwezig maar dan moeten wel de resterende 2 partijen gewonnen worden. Sinds Marc de coaching van de heren overgenomen heeft loopt het goed en is er, daar waar nodig, goede sturing vanaf de bank en ook het tot rust manen daar waar nodig.

Vandaag dus naar Ridderkerk, helaas zonder Andre en Joey maar wel met extra versterking van Daan.

Het begin van de wedstrijd was het erg zoeken en ging het van 3-3 weer naar 5-3 maar gelukkig kregen de mannen daarna ook door dat er zeker op snelheid hier veel te halen valt. Met de super snelle Jeffrey op de linkerhoek, Zino en Jarno blijven we goed bij tot 11-11. Daarna zie we een heel knap staaltje vliegwerk (waar dat Beachhandbal toch goed voor is!) van de tweelingbroers Sjors naar Hidde die het geweldig afmaakt! In deze fase pakt ook Leroy deze goede sfeer over en maakt een paar mooie reddingen en geeft die ook een knap vervolg met een geweldige lange bal op Zino waardoor het gat wel geslagen is naar 12-16! 

Ook Thiago wordt nu gevonden op de cirkel door een mooi paasje van Zino en Daan weet ook nog een mooi doelpunt te maken en zo gaan we rusten met een 12-19 voorsprong!

De tweede helft begint waar ze gebleven waren met snelle aanvallen en mooie passes. Zelfs als Thomas tegen een 2 minuten tijdstraf aanloopt blijft de voorspong 8 punten. Alhoewel er hierna een rommelige fase aanbreekt waarin ze toch wat te snel willen spelen en het daardoor erg onzorgvuldig wordt komt Drechtsteden niet meer dichterbij. Als zij dan ook een rode kaart krijgen schiet Sjors ook deze penalty er knap in. Yoevam stond weer geweldig te verdedigen en werd zelfs door een gefrustreerde speler van Drechtsteden tegen de grond gegooid maar zelfs dat kon hem niet van zijn stuk brengen en hij gaf geen kik!

 Leroy heeft ook nog 2 knappe reddingen en zo wordt de voorsprong zelfs 13 punten door een prachtige bal van Jeffrey in de kruising. 17-30! Thomas die in de break aangepakt wordt en zelf nog even de penalty binnen schiet, Sjard die nog een paar ballen goed weet te pakken. Nog een mooie bal van Bart die helaas op de lat beland maar Jeff die goed oplet en de terugkomende bal weet binnen te schieten bepaald zo de eindstand op 22-34!

Wederom een echte teamprestatie! Onder luid gejuich van een hoop meegereisde supporters, zelfs met toeters, bouwden de mannen alvast een klein feestje wat zij hopelijk over 2 weken af weten te maken. Maar nog niet te vroeg juichen mannen, er moet wel eerst nog gewonnen worden.

Kom dus allemaal de Heren 2 aanmoedigen op zaterdag 15 april in de Wielewaal om 21.00 uur tegen Roda waar zij bij winst kampioen zijn in de hoofdklasse en terug weten te keren naar de 2e divisie!