Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS2-Gemini 26-3-2023

Geschatte leestijd 3 minuten

Zondag 26 maart 2023

Feyenoord HS2 – Gemini HS1

Op zaterdag avond heeft Westlandia een ruime overwinning geboekt op Groene Ster en hebben dus tijdelijk de koppositie weer over genomen in de Hoofdklasse. Er zal vandaag door de heren van Feyenoord handbal gewonnen moeten worden om die koppositie weer terug te pakken.

En dat zal dus moeten gebeuren tegen de nummer 3 Gemini die ook nog mee doen om het kampioenschap en waar de uitwedstrijd jammerlijk verloren ging. 

Het begin van de wedstrijd was een 0-1 achterstand maar gelukkig werd de volgende aanval van Gemini onderschept en kon Bart er snel uit en via een lange bal naar hem werd de stand gelijk getrokken. Via 3 mooie, rake knallen van Jarno, een goede safe van Leroy en een prachtige lange pass op Andre was het eerst kleine voorzichtige gaatje geslagen naar 5-2.

Gemini was wel duidelijk heel strijdbaar naar Rotterdam afgereisd en waren behoorlijk fysiek aan het verdedigen maar de scheidsrechters hielden het gelukkig allemaal kort waardoor het niet uit de hand liep. Zino werd een aantal keren flink in de mangel genomen door de grote verdedigers en Joey wist de penalty’s goed te benutten en daarin ook goed te variëren. Na nog 2 geweldige reddingen van Leroy en evenzovele knappe lange ballen op de super snelle Andre maakt hij er met een werkelijk waar geweldige draaibal bijna vanaf de achterlijn 9-4 van! Door goed op tempo te blijven spelen kregen de mannen van Gemini weinig kans om op adem te komen en het was doordat eerst Yoevam en daarna Andre tegen een 2 minuten tijdstraf op liepen waardoor de 13-7 voorsprong helaas weer iets terug liep naar 13-10. Kom op mannen blijf hard werken met elkaar! 

Eenmaal weer compleet werd er in deze fase echt heel goed verdedigd en gingen we rusten met een 16-11 voorsprong! In de rust komen Jeffrey, Sjard en Sjors aangesneld na hun gewonnen wedstrijd met Heren A,  het team nog aanvullen! Top mannen! 

Begin tweede helft bleef het verschil zo rond de 5 doelpunten maar het aanvalsspel zelf was wel wat stroperig, het was echt zoeken naar een opening in de solide 6 nul verdediging van Gemini. Thiago en ook Thomas op de cirkel zijn bijna niet te bereiken daardoor. Op snelheid weet Andre ze wel steeds te verschalken en ook Zino kan met knap kunst en vliegwerk een gaatje vinden. 19-13.  Nu lopen Hidde en, bijna tegelijkertijd, Jarno tegen een 2 minuten tijdstraf aan dat is even hard werken voor de overgebleven mannen maar ook nu maakt Leroy een paar knappe reddingen en maken we de 20-14 en ook 21-15. Heel knap en goed stand gehouden tegen 6 man. Echt weer een mooi staaltje teamwork en ook mooi hoe de mannen elkaar oppeppen! Bart staat in de verdediging ook goed zijn mannetje maar maakt in de aanval na een knappe aanval helaas cirkel. Na nog een paar goede, snelle aanvallen en in een break van Yoevam het goed opletten op de terugkomende bal door Joey en het overzicht te houden naar de vrijstaande mannen Zino en Jarno wordt het een verschil van 8; 24 – 16 en dan zie je de ontlading al bij de mannen. Met gebalde vuisten en het uitschreeuwen Yeahh weten ze dat de buit nu wel binnen moet zijn. 

Sjors komt er op de hoek ook nog goed langs en maakt het mooi af. Na nog een goed gestopte penalty door Leroy is de eindstand 28-20! 

Nog 2 wedstrijden te gaan in deze spannende strijd bovenin de Hoofdklasse!

Scores: Bart 1, Sjors 1, Zino 2, Andre 6, Jarno 9, Joey 9