Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS1-E&O 15-10-2022

Geschatte leestijd 3 minuten

Feyenoord E&O/Hurry up - 15 oktober 2022
Heren eredivisie
Wedstrijdsponsor: fysiotherapielombardijen.nl

Alweer de zesde competitiewedstrijd van onze heren in de eredivisie dit seizoen. Na een goede start vallen de resultaten de laatste weken een beetje tegen. Vorige week een ongelukkig gelijkspel en daarvoor een ongelukkige en kleine nederlaag tegen PSV. Vandaag een nieuw kans op sportief succes. Dit keer tegen E&O/Hurry-up. Het combinatieteam uit Drenthe dat dit seizoen op deze wijze meespeelt in de eredivisie. Voor de wedstrijd heeft E&O/Hurry-up vier en Feyenoord vijf punten. Op basis van de uitslagen, het aantal punten en de resultaten tot nu toe zou dit een spannende wedstrijd moeten worden.

Onze heren A begonnen deze Feyenoord zaterdagavond met een wedstrijd tegen de heren A van Ventura. Een team uit Schiedam dat altijd snel en goed combineert en daarmee makkelijk tot scoren komt. De eerste helft ging het voor een belangrijk deel gelijk op met een lichte voorsprong voor Feyenoord. Na een ruststand van 15 – 12 wist Feyenoord met een ijzersterke tweede helft de winst veilig te stellen. De score van Nadin, na een minuut of tien in de tweede helft, betekende een voorsprong voor Feyenoord van tien, 24 – 14. Dit was ook te danken aan Sjard die een erg knappe wedstrijd speelde onder de lat.

Tijd voor de herenwedstrijd. Met Sjors, Milan, Stijn, Stan, Wesley, Nick in het veld en Balasz onder de lat floten de scheidsrechters voor het begin van de wedstrijd. De eerste aanvallen van Feyenoord verliepen wat mat. Een sterk verschil met de inzet die E&O/Hurry-up liet zien. Met veel enthousiasme en beleving werd elke goede actie met groot enthousiasme ontvangen op de Drentse bank. In de stand werd dit verschil niet direct duidelijk, 4 – 4. Hierna kwam E&O/Hurry-up op voorsprong, 6 – 10. 

Onze mannen konden het tempo enige tijd bijbenen waardoor het verschil niet verder opliep. Tot 13 – 17 bleef Feyenoord in het spoor. De eindfase van de eerste helft was voor de gasten uit Drenthe. Als het tegenzit dan zit het ook ineens enorm tegen. Een tijdstraf, een strafworp tegen en pech met de “empty goal” en het staat ineens 13 – 20. Bij 14 – 22 floot het koppel voor de ruststand. 

De eerste paar minuten van de tweede helft waren zoals de eerste helft geëindigd was, maar dan net iets erger. Tweemaal was er balverlies, een schot van Feyenoord op de paal, een schot naast het doel,  een strafworp en een tijdstraf tegen. De beslissingen die dan net de verkeerde kant opvielen wil ik hier niet noemen, 15 – 29. De wedstrijd was, tot teleurstelling van het aanwezige publiek, de Feyenoord spelers en de staf beslist. Over het verloop van de tweede helft valt nog te melden dat CJ een aantal knappe reddingen had, Hidde weer fit is en dat liet zien, Nick een aantal knappe doelpunten maakte en dat Stijn zijn rol als aanvoerder op positieve wijze bleef vervullen en dit combineerde met meerdere doelpunten.  Na zestig minuten volgde het eindsignaal bij een stand van 27 – 43.

Komend weekend ligt de competitie een weekend stil vanwege de herfstvakantie. Op zaterdag 29 oktober gaat de competitie weer verder. Ik kijk met vertrouwen uit naar het vervolg. Onze mannen hebben immers laten zien dat ze echt wel kunnen handballen. Op zaterdag 29 oktober staat de uitwedstrijd tegen Vrone/Berdos in Sint Pancras op het programma. Niet naast de deur, maar als je in de gelegenheid bent, kom onze mannen aanmoedigen. 

Bekijk op youtube de volledige wedstrijd terug.