Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS1-HAVAS 8-10-22

Geschatte leestijd 6 minuten

Havas - Feyenoord

Heren eredivisie 

8 oktober 2022

Met een wat smallere selectie, door ziekte en werk, dan normaal reisden de heren van Feyenoord Handbal afgelopen zaterdag af naar Almere voor de uitwedstrijd tegen HAVAS. Het verschil in de competitie tussen deze twee teams bedraagt twee punten in het voordeel van Feyenoord. Over een vermeend krachtsverschil is zo vroeg in de competitie nog niet veel te zeggen. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal Stedenrijk waar op deze avond ook een groot feest was. De muziek was luid te horen in deze gezellige en goed gevulde sporthal. Rond 20.45 uur floten de scheidsrechters voor het beginsignaal.

Met Sjors, Milan, Stijn, Stan, Wesley en Kevin in het veld en Balasz onder het lat begon Feyenoord in balbezit. Feyenoord begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Nadat de eerste doelpogingen nog gemist werden wisten Sjors en Milan beiden twee keer het doel te treffen, 2 – 4. Ook Balasz valt in de beginfase opnieuw op met een aantal knappe reddingen. Met geconcentreerd handbal, snelle aanvallen en goede schoten wist Feyenoord de voorsprong uit te breiden naar 3 – 7, onder andere dankzij een strafworp voor Feyenoord die samengaat met een tijdstraf voor HAVAS.

Feyenoord weet ondanks de empty goal van HAVAS in deze fase verder niet tot scoren te komen. Het moment dat Feyenoord vanwege een tijdstraf zonder keeper speelt valt direct de lange bal in het net. Het is het begin van een slechte fase die een belangrijk deel van de eerste helft zal duren. Met iets minder dan een kwartier te spelen is het verschil tussen beide teams teruggebracht tot 8 – 9. Zo nu en dan zijn er sterke momenten van Feyenoord. De 8 – 10 van Emir is zo’n moment; Feyenoord weet de dekking goed gesloten te houden en HAVAS komt er niet door. De omschakeling en de score verloopt zo razendsnel dat het vertrouwen in een goede afloop groeit. De daaropvolgende 8 – 12 en 9 – 13 bevestigen dit alleen maar. 

De slotfase van de eerste helft is voor HAVAS. Punt voor punt weet HAVAS het verschil langzaam maar zeker te dichten en met nog iets meer dan een minuut te spelen weten ze aansluiting te vinden, 13 – 14. De daaropvolgende aanval van Feyenoord wordt er te snel afgedrukt waardoor HAVAS nog een kans heeft op een score in de eerste helft. Met nog twee seconden te spelen ligt de bal in het netje, 14 – 14. Gelijk en een zeer ontevreden gevoel bij het meegereisde Rotterdamse publiek en bij de spelers en staf op het veld. 

De eerste score na rust is van HAVAS waarna Feyenoord met vlot spel weer de leiding pakt, 16 – 17. De 16 – 18 score van Sjors vanaf de achterlijn geeft de Rotterdammers opnieuw vertrouwen. Helaas is dat van korte duur. Schoten op de lat of naast worden afgestraft met schoten van HAVAS die wel binnenvallen. Balasz weet ons in deze fase te behouden voor een achterstand, 19 – 19. Er ontstaat weer een handbalgevecht en daar moeten we echt een keer vanaf. Feyenoord komt op 19 – 21 en kort daarna weer gelijk, 21 – 21.

Om en om vallen de scores waarbij het Rotterdamse publiek de ene keer ernstig ontevreden is over de beslissing van de scheidsrechters en de aanval daarop het publiek uit Almere. De stand blijft gelijk opgaan, 23 – 23 en 25 - 25. De gelijkmaker van Emir wil ik hier even apart noemen. Vanaf de rechterkant komt hij via een looppatroon uit aan de linkerkant van het veld. Met een handige onderhandse beweging weet hij de bal strak in de rechterbovenhoek te plaatsen, 26 – 26. Via scores van Wesley en Kevin weet Feyenoord vervolgens een gaatje te slaan, 26 – 28. Zoals zo vaak op dit niveau is dit het moment waarop een ploeg de touwtjes in handen neemt, het verschil maakt en de wedstrijd uitspeelt. Ons team is nog niet zo ver en HAVAS weet 5 minuten voor het einde zich terug te knokken in de wedstrijd. 

Feyenoord mist kort na elkaar enkele kansen. Een break-out via onderkant van de lat eruit, bal vanuit de hoek via de binnenkant van de paal eruit. Dankzij een belangrijke save van CJ en opnieuw een prachtige score van Milan pakt Feyenoord met nog iets meer dan twee minuten te spelen de 28 – 29 voorsprong. Als de aanval van HAVAS op niets uitloopt heeft Feyenoord balbezit, een minimale voorsprong en minder dan twee minuten op de klok. De Feyenoord-aanval levert helaas niets op.

Net was het Feyenoord dat belangrijke kansen miste, nu is het HAVAS die de kansen op de gelijkmaker laat liggen door technische fouten. Nog 80 seconden. Feyenoord opnieuw in de aanval. De dekking van HAVAS offensief en wij komen niet tot scoren. HAVAS in de aanval. Opnieuw een technische fout. Opnieuw balbezit voor Feyenoord en opnieuw een kans om de wedstrijd te beslissen. Nog 47 seconden en een time-out. Mohsen geeft zijn mannen nog eenmaal een opdracht mee. Feyenoord zet de aanval op, opnieuw een offensieve dekking en al snel geven de scheidsrechters het signaal van tijdspel en moet er afgerond worden. Een schot volgt. Van deze afstand ziet de keeper het schot aankomen en weet de inzet met beide handen te keren. De omschakeling van HAVAS is niet eens snel. De lange bal vanaf hun rechterkant van het veld naar hun linkerhoekspeler krijgt veel hoogte mee zodat de Feyenoord verdedigers er niet aan kunnen komen. De bal komt aan en met een bekeken lobje komt hun hoekspeler tot scoren. Gelijk, 29 – 29. 

Middenuit en nog 15 seconden.  Op tien meter afstand wordt Milan gevloerd. Vrije bal snel genomen en onze linkerhoek helemaal vrij. Hij zet gelijk aan om tot afronding te komen. Fluitsignaal, de verdediger stond niet op drie meter, opnieuw nemen die vrije bal. Weg kans. Snel nemen en druk zetten, via Stijn komt de bal uit bij de rechteropbouw die met nog twee seconden te spelen moet schieten. De bal komt hard op de paal. Geen idee of de keeper er nog aan zat. Iedereen sprong op om het moment goed te kunnen zien en ziet de bal met enige vaart wegstuiteren van het doel. Geen score. Gelijk daarop fluiten de scheidsrechters voor het eindsignaal. De teleurstelling bij spelers en meegereisde supporters is groot. Twee keer vier doelpunten voorgestaan en ook in de laatste minuten de wedstrijd niet in ons voordeel kunnen beslissen. Genoeg om over na te praten met elkaar en van te leren. Het is een jong team en dit schijnt daar helaas bij te horen. Het feest was in de sporthal overigens nog steeds aan de gang. Ondanks de opgewekte muziek was de feestvreugde bij de meegereisde Rotterdammers ver te zoeken.

Komend weekend spelen onze mannen om 21.00 uur tegen het Drentse combinatieteam E&O/Hurry-Up in de Wielewaal.  Onze mannen kunnen de ondersteuning van een volle Wielewaal goed gebruiken en als je dan toch van plan bent om te komen, zorg dan dat je er om 19.00 uur bent. Onze heren A speelt dan tegen Ventura uit Schiedam. Ook dit belooft weer een prachtige wedstrijd te worden.