Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS1-Dynamico 17-9-2022

Geschatte leestijd 3 minuten

Dynamico - Feyenoord handbal

Heren eredivisie

17 september 2022

Vandaag staat de wedstrijd tegen Dynamico op het programma. Vorig seizoen één van de ploegen met wie Feyenoord in de slag was om degradatie te voorkomen. Beide ploegen wisten dit te voorkomen en vandaag treffen ze elkaar opnieuw in de eredivisie, en natuurlijk in de aanwezigheid van de trommelaar uit Oss! Vorige week heeft Dynamico in en tegen Houten verloren, een van de sterkere teams in de eredivisie. Vandaag hun eerste thuiswedstrijd. Ze zullen er op gebrand zijn de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen.

De mannen van Feyenoord hebben een betere start met een knappe overwinning op het tweede team van Aalsmeer. In het team van Feyenoord waren deze week een paar aanpassingen, Emir en Thomas van Ophem ontbraken vorige week nog, tegen Dynamico  zijn ze van de partij. Hidde bleef langs de kant met een enkelblessure. 

Dynamico begon in balbezit. Feyenoord stond met Kevin, Thomasz, Milan, Stan, Stijn en  Wesley op de zes meter in afwachting wat zou komen en Balasz had zijn plek onder de lat ingenomen. De eerste aanvallen van Dynamico werden afgeslagen. De aanvallen van Feyenoord overrompelde de dekking van Dynamico. Na vijf minuten stond 1 – 5 op het scorebord en maakte de coach van Dynamico voor de eerste keer gebruik van een Time-out. Hij was hoorbaar niet tevreden over de prestaties van zijn team. 

Een wat rommelige fase brak aan. Feyenoord was ogenschijnlijk het betere team maar was niet in staat de voorsprong verder uit te breiden en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Het verschil bleef enige tijd ongeveer gelijk; 3 – 7 en 4 – 8. Uiteindelijk was het onze keeper, Balasz, die er voor zorgde dat de Feyenoord de kans kreeg om de voorsprong uit te breiden. Met meerdere saves wist hij minuten lang het doel schoon te houden. De talrijke aanvallende missers van Feyenoord deden daardoor minder pijn; 5 – 11. 

Feyenoord herpakte zich in de slotfase van de eerste helft. Met snelle combinaties en soms met brute schotkracht wist ze vaker doel te treffen en de voorsprong langzaam maar zeker uit te breiden. Via 6 – 12 kwam de ruststand van 8 – 16 tot stand. 

Feyenoord kende een slordig begin van de tweede helft. Twee schoten werden gemist. De daaropvolgende breaks werden voorkomen ten koste van een tijdstraf. Dankzij CJ, die de tweede helft onder de lat was gekomen en gelijk een aantal knappe saves had, wisten we de voorsprong van acht te behouden en zelfs uit te breiden naar; 8 – 18. Het spelbeeld werd slordiger. Beide teams gingen meer fouten maken en de echte spanning was uit de wedstrijd weggevloeid. Opvallend bleef dat de keepers aan beide kanten knappe reddingen bleven verrichten. Een sterke fase van Feyenoord zorgde voor het verder oplopen van de voorsprong naar 11 – 24. Hierna werd de wedstrijd door beide ploegen uitgespeeld. 

Noemenswaardig in de slotfase waren nog de knappe score van Thomasz onder druk van tijdspel en de twee scores van Sander die tussendoor ook nog even een break-out verhinderde. Met 19 – 29 floot het prima scheidsrechters koppel voor het einde van de wedstrijd. Feyenoord maakt een uitstekende seizoenstart mee. Vier punten uit twee wedstrijden en daarmee de vierde plek in de competitie. Op zaterdag 24 september de topper tegen Houten, thuis in de Wielewaal. Houten is één van de sterkere ploegen in de eredivisie. Des te meer reden om onze mannen te steunen met een volle Wielewaal.