Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Wedstrijdverslag HS1-Aalsmeer 2 10-09-2022

Geschatte leestijd 4 minuten

Heren Eredivisie

Feyenoord Handbal – Hv Aalsmeer 2 

10 september 2022

De voorbereiding is afgelopen en vandaag begint de competitie voor de mannen van Feyenoord Handbal met een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer 2. Vorig jaar werd deze wedstrijd door onze mannen gewonnen. Sinds die tijd kennen beide teams heel wat mutaties. Een opvallende is Stan. Voorgaande seizoenen speler bij Aalsmeer en vandaag in het Rood Wit van onze club. Een bijzondere wedstrijd voor hem. Ook altijd fijn om Tom weer te zien, al draagt hij het verkeerde shirt.

Beide teams hebben een jonge selectie. Meerdere spelers aan beide kanten kunnen nog in de jeugddivisie spelen. Knap dat die gasten zich op dit niveau laten zien. Met Balazs, Stijn, Stan, Milan, Tomasz, Kevin en Wesley begon Feyenoord de wedstrijd. De eerste aanvallen van beide teams leverde geen doelpunten op waarna Milan de score opende. Vanaf de eerste seconde zat er veel beleving, snelheid en spanning op de wedstrijd.

De score ging gelijk op. Feyenoord op voorsprong, gelijkmaker Aalsmeer. Aalsmeer op voorsprong, gelijkmaker van Feyenoord. Met 5 – 3 nam Feyenoord voor het eerst een voorsprong van twee. Milan scoorde maar liefst vier van deze vijf doelpunten. Ook Balazs had hierin een belangrijke rol met een aantal knappe stops. Na ongeveer 12 minuten kwam Aalsmeer weer op gelijke hoogte; 6 - 6. Dit had Feyenoord aan zichzelf te danken. Enkele aanvallende fouten wist Aalsmeer met veel snelheid af te straffen.  

De mindere fase van Feyenoord hield aan en dit had tot gevolg dat Aalsmeer een voorsprong wist te pakken. Het inbrengen van CJ bij een strafworp had bijna het gewenste resultaat. Via de bovenkant van zijn arm vloog de bal alsnog in het net; 6 – 9. Met een time-out probeerde Feyenoord weer in de wedstrijd te komen. Met twee doelpunten van Stan en drie reddingen van Balasz bleef Feyenoord in het spoor. De save van Balasz en de daaropvolgende bal richting Tomasz, op de break, moet even apart genoemd worden. Prachtig!!! en opnieuw een gelijke stand; 10 – 10. De laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Feyenoord, soms met wat geluk, de overhand. Onder andere door drie doelpunten van Kevin wist Feyenoord voor de eerste maal deze wedstrijd een voorsprong te pakken van drie; 14 – 11.

Met nog vijf minuten te spelen wist Aalsmeer de aansluiting weer te realiseren; 15 – 14. De gelijkmaker werd door Balazs voorkomen. Via Kevin en Tomasz pakte Feyenoord weer een voorsprong van drie; 17 – 14. Een doelpoging, onder druk van tijdspel, werd helaas net gemist waarna Aalsmeer met een snelle aanval alsnog de 17 – 15 binnenschoot. Het schot van Feyenoord in de slotseconde werd gepakt door de doelman van Aalsmeer. Rust. Een spannende eerste helft met Feyenoord aan de goede kant van de score. 

De tweede helft begon met Aalsmeer in balbezit. Bij Feyenoord had CJ de plek onder de lat ingenomen. De eerste minuten waren voor Aalsmeer. Van twee achter kwamen ze in korte tijd op twee voor; 18 – 20. Feyenoord had pech met schoten op de lat, de paal en in het blok. CJ wist zich echter gelijk in positieve zin te onderscheiden. Via Tomasz en Stijn kwam Feyenoord weer langszij; 20 – 20. De wedstrijd bleef vervolgens enige tijd in evenwicht. Aalsmeer scoort de 20- 21, Kevin de gelijkmaker. Aalsmeer scoort, Milan de gelijkmaker. Aalsmeer scoort opnieuw, Sander maakt de gelijkmaker; 23 – 23. Met de treffer van Sjors kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong; 24 – 23. Nog tien minuten. 

Feyenoord weet aan de goede kant van de score te blijven. Vooral ook door de knappe reddingen van CJ op vrije doelkansen van Aalsmeer. Via Sander, Stijn en Sjors weet Feyenoord de voorsprong uit te breiden; 27 – 25. Nog zes minuten, de slotfase breekt aan. De spanning hangt in de hal en beide ploegen maken nu wat meer fouten. Milan passeert, fluitsignaal, overtreding en tijdstraf voor Aalsmeer. Belangrijk zo kort voor het einde van de wedstrijd. Helaas geen strafworp.

Feyenoord zet druk en komt in overtal vrij voor de keeper. Met een luide knal op de paal! Oooeeeehhhhhh gaat het door de zaal. Aalsmeer in de aanval. Afronding en opnieuw staat CJ een score in de weg. Feyenoord weer balbezit en nog steeds in overtal. Een technische fout zorgt voor kortstondig balverlies. De break wordt gelukkig voorkomen en een knap onderhandsschot van Stijn zorgt voor de 28 – 25. Drie voor met vier minuten te spelen. Aalsmeer maakt haast. Keeper eruit en speler erbij. Het risico hiervan is dat een aanvallende fout gelijk hard wordt afgestraft en dat gebeurt. Milan weet de bal van eigen helft in het netje te gooien; 29 – 25. Met nog drie minuten te spelen durft het publiek weer adem te halen. 

Time-out Aalsmeer en hun strijdplan is duidelijk. Met een man tegen man verdediging gaat Aalsmeer proberen technische fouten te forceren en de bal te veroveren. Feyenoord werkt hier niet aan mee en is in staat de bal in de ploeg te houden. In deze spannende en enigszins chaotische fase komt de winst voor Feyenoord niet meer in gevaar. Beide ploegen scoren nog eenmaal. Eindstand; 30 – 26 in het voordeel van Feyenoord. Een knappe start van de competitie. 

Volgende week zaterdag om 19:30 uur de uitwedstrijd bij Dynamico in Oss. Dynamico heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen verloren bij Houten en zal gebrand zijn op een goed resultaat tijdens hun eerste thuiswedstrijd. Het is een eindje rijden, ben je in de buurt, kom dan onze mannen aanmoedigen! Het weekend erop spelen ze weer thuis. Dan is Houten de tegenstander. Ons team verdient een volle en luidruchtige Wielewaal!