Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuwsberichten - Oefenwedstrijd Heren Selectie-Quintus

Geschatte leestijd 2 minuten

Oefenwedstrijd 

Quintus - Feyenoord handbal

3 september 2022

De voorbereiding van ons eerste herenteam op seizoen 2022 – 2023 begon eind juli. Er werd intensief getraind met de bal en buiten werd aan de conditie gewerkt. Ook speelde een belangrijk deel van de selectie op het NK beachhandbal in Stadskanaal. Ze wisten daar, vorige week, een knappe tweede plek te veroveren. Met het zand nog tussen de tenen werd op dinsdag 30 september jl. een oefenwedstrijd gespeeld tegen het tweede herenteam van Quintus. Feyenoord wisselde door en iedereen kreeg speeltijd. Er werd veel geoefend en geleerd. De winst ging naar Quintus 2.

Op zaterdagavond 3 september stond de oefenwedstrijd tegen Quintus 1 op het programma in Kwintsheul. De afsluiter van het zaterdagprogramma van het sterk bezette Wim de Bakker jeugdtoernooi. Quintus 1 is een sterke tegenstander. Vorig seizoen kwam dit team uit in de Beneleague. Na degradatie zijn er enkele sterkhouders vertrokken, versterkingen waren er echter ook. Ook bij Feyenoord zijn er enkele veranderingen in de selectie. In het algemeen valt het team van Feyenoord dit jaar op door de jeugdigheid van de selectie.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Feyenoord pakte een voorsprong, 0 – 2 en 1 – 3, maar moest die ook steeds weer uit handen geven, 3 – 3 en 5 – 5. Aan de kant van Feyenoord wist Balazs zich positief te onderscheiden in deze fase met enkele knappe reddingen. De snel opgezette spelhervattingen en tegenaanvallen van Quintus waren in deze fase een belangrijk wapen van de thuisploeg. Tot de 7 – 7 ging het gelijk op. 

Na de 7 – 7 wist Quintus voor het eerste een voorsprong te pakken, 9 – 7. Dit kwam onder andere doordat Feyenoord in deze fase meerdere keren de paal en de lat wist te raken en daardoor moeilijk tot scoren kwam. Ook wist Quintus te profiteren van onnodig balverlies van onze heren. Ondanks knap keeperswerk Balazs en later CJ wist Quintus met dit spel een ruime voorsprong te pakken. De ruststand was 17 – 11.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien als bij het begin van de eerste helft. De achterstand van zes bleef ongeveer gelijk, 20 – 14. De inbreng van een aantal jeugdspelers gaf Feyenoord nieuw elan. Met name de schoten uit de tweede lijn van Jarno hielden Feyenoord in het spoor van Quintus, 30 – 24. Jarno wist maar liefst 6 keer doel te treffen. Bij 34 – 27 floot het prima fluitende koppel voor het einde van de wedstrijd. We zagen een Feyenoord dat partij kon bieden aan dit Quintus, al kan je daar op dit moment van het seizoen maar weinig conclusies aan verbinden. 

Op zaterdagavond 10 september begint de competitie voor ons eerste heren team, in de eredivisie, tegen Aalsmeer 2. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt ons heren A team om 19.00 uur in de jeugddivisie tegen Dynamico.  Beide teams kunnen de ondersteuning van een volle Wielewaal goed gebruiken.