Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag Feyenoord DS1 – Ventura DS2

Waar er dit weekend al vier wedstrijden in de Hoofdklasse waren afgelast, moest de Dames 1 van Feyenoord Handbal dit weekend wel gewoon weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Voor de tweede week achtereen een thuiswedstrijd in de Wielewaal, ditmaal tegen de Dames 2 van Ventura. 

Ondanks de fikse kou in de zaal, was er van tevoren helaas weinig tijd om warm te lopen. Langs de zijlijn warmlopen mag wegens Corona niet als er een ander team aan het spelen is, waardoor we maar een krappe twintig minuten hadden om op temperatuur en in de juiste stemming te komen. Spoiler: dit bleek niet voldoende. 

Ondanks dat Feyenoord de score opende en het begin redelijk gelijk opliep, stond het halverwege de eerste helft 4-8 voor Ventura. Net als vorige week keken de dames in de eerste helft dus al tegen een redelijke achterstand aan. De dames van Feyenoord moeten zeker in de opbouw, maar ook in de aanval beter kijken en beter opletten. Ventura kon te vaak de bal onderscheppen door afspeelfouten en/of onoplettendheid bij de dames van Feyenoord Handbal. Op een gegeven moment ging het gelukkig iets beter lopen, waardoor de dames met een kleine achterstand van 9-10 de rust ingingen. 

Tien doelpunten tegen in een helft is zeker niet slecht; het probleem zat hem dan ook in de slechts negen doelpunten van Feyenoord. Weer werden er te veel (open) kansen gemist, waaronder twee breaks en een penalty. Dit kan en moet beter. Daarnaast was er wederom ontzettend veel onnodig balverlies. Simpele ballen werden verkeerd afgespeeld, passes kwamen slecht aan en/of speelsters maakten de verkeerde (afspeel)keuze. Ook miste de snelheid in de aanval, juist iets waarvan de coaches van tevoren aan hadden gegeven dat te willen zien. 

De coaches hadden in de rust dan ook (meer dan) genoeg verbeterpunten, tips en adviezen voor de speelsters. Helaas mocht dit niet baten. Ook de tweede helft was slordig voor de Feyenoord dames. Hoewel iets minder dan in de eerste helft, werden veel kansen gemist en werd er slordig gespeeld. De dames moeten meer hun rust vinden in de aanval. Net als voorgaande wedstrijden gingen de dames te snel richting doel, terwijl de ruimte echt wel kwam als er goed samen werd gespeeld en de kansen werden afgewacht. 

Ook verdedigend ging het de tweede helft helaas niet top. Ventura kon de cirkel gemakkelijk vinden en er werd dan ook, vooral in het begin van de helft, te makkelijk gescoord door de tegenstander. Dit leidde tot een snelle en flinke achterstand van 10-17. Hoewel de dames van Feyenoord nog terugkwamen tot 16-18, bleek die inhaalslag te veel te hebben gevraagd van de dames. Feyenoord kakte weer in, zakte weer terug en kon het niet doorzetten. Dit leidde tot een 18-21 eindstand. 

Heel jammer, want er had zeker meer in gezeten. Waar de dames vorige week van tijd tot tijd echt als een team hebben gevochten, miste dat nu en werd het te individueel. Hierdoor heeft Feyenoord de inhaalslag van de tweede helft niet vol kunnen houden en kon er niet teruggekomen worden van de flinke achterstand die in de tweede helft zo was opgelopen.  

Hopelijk was dit niet de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, want de dames willen nog laten zien dat ze echt wel beter kunnen! 

Renee 

P.s. Dank aan Marc voor het bijhouden van de stand!