Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HA - Tachos

In een bijna lege sporthal in Waalwijk speelden onze mannen tegen de heren A van Tachos. Tachos heeft deze competitie tot nu toe twee wedstrijden gespeeld en wist deze allebei te winnen. Feyenoord heeft er al drie gespeeld. De laatste twee wedstrijden gingen helaas maar net verloren. Vandaag een nieuwe kans, al weten we dat het niet gemakkelijk zal worden, Tachos heeft immers een erg sterk team.

Feyenoord begon de wedstrijd in balbezit. Na een combinatie werd onze cirkelspeler helaas niet bereikt. Tachos wist zijn eerste aanval wel te scoren, 1 – 0. De eerste vijf minuten verliepen verder erg rommelig van beide kanten. Oscar wist zich te onderscheiden met knappe reddingen en Pieter en Hidde wisten namens Feyenoord te scoren, 2 – 2. 

Tachos kwam in de daaropvolgende fase sterker voor de dag dan Feyenoord. Ze scoorden vijf keer op rij en Feyenoord kwam door balverlies en pech helemaal niet tot scoren, 7 – 2. Roan wist met een knappe score de 7 – 3 te maken. Tot 10 – 3 kwam Feyenoord er nauwelijks aan te pas. Hierna kwam Feyenoord iets beter in zijn spel. Via doelpunten van Milan (2x) en Hidde liep de achterstand niet verder op, 12 – 6. Het vervolg van de eerste helft liet hetzelfde beeld zien. Tachos makkelijk scorend en een Feyenoord dat veel moeite moest doen om tot scoren te komen en hierbij regelmatig een technische fout maakte. Bij 17 – 10 floten de prima scheidsrechters voor de rust.

Feyenoord had weinig geluk bij aanvang van de tweede helft. Het eerste schot vloog via het Feyenoord blok precies de hoek in waar onze keeper niet meer stond, 18 – 10.  Het wedstrijd beeld van de tweede helft was ongeveer hetzelfde als van de eerste helft. Feyenoord deed zijn best maar bleef teveel fouten maken en Tachos kwam vrij eenvoudig tot scoren. Onze beide keepers bleven gedurende de wedstrijd geconcentreerd en lieten een aantal knappe reddingen zien. Robert wist bijvoorbeeld twee strafworpen te stoppen. Daardoor liep de achterstand niet verder op. Via 21 – 13 en 24 – 16 bleef het verschil steeds rond de acht doelpunten. Hierna wist Tachos afstand te nemen. Bij 33 – 21 floten de scheidsrechters voor het eindsignaal. 

Er wordt hard getraind door onze mannen en het is dan ook erg jammer dat dit nog geen punten opgeleverd heeft. Wie weet volgende week tegen Dynamico in onze eigen Wielewaal.