Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Wedstrijdverslag HB1-Tachos 27-9-2020

Jeugddivisie B, 27 September 2020. 

Na de succesvolle wedstrijden in Beek vorige week was het vandaag tijd voor de eerste competitiewedstrijd in de jeugddivisie tegen Tachos uit Waalwijk. In de voorbereiding was Feyenoord deze tegenstander al tweemaal tegengekomen. Beide keren ging de winst naar Tachos. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. Ook omdat een van onze keepers van vorig seizoen dit jaar bij Tachos op doel staat.

Veel van onze jongens hebben er al een seizoen in de jeugddivisie B opzitten. De meesten bij Feyenoord. Anderen speelden eerder bij Hellas of Oliveo al in de jeugddivisie. Voor Hero, Thierry, Yuri en Daniël was het hun debuut, net als voor onze coach, Marco. Voor iedereen, inclusief het publiek, een spannende dag. Na alle ellende van de afgelopen maanden, eindelijk weer een competitiewedstrijd!

De eerste aanvallen van beide kanten verliepen wat ongelukkig, waarna Sjors de score wist te openen, 1 – 0. Na de gelijkmaker wist Feyenoord via Tijs en Hidde de voorsprong uit te breiden naar 3 – 1. Doelpunten waren schaars in de beginfase. Na 7 minuten was de stand 3 – 2. Hierna brak een doelpuntrijke fase aan. Zowel Feyenoord als Tachos combineerde er op los en wisten vlot te scoren. Feyenoord deed dit één keer meer dan Tachos en wist de voorsprong iets uit te breiden tot 8 – 5.

De gele kaarten waren op waarna eerst Tachos en in dezelfde minuut Feyenoord een tijdstraf kreeg. Feyenoord wist hier van te profiteren door de 9 – 5 binnen te schieten. Tachos bleef echter in de wedstrijd en in de hierop volgende fase kwam Feyenoord goed weg. Tachos miste meerdere kansen op rij, onder andere doordat de dekking van Feyenoord goed stond en onze keeper, Robert, een aantal knappe reddingen voor zijn rekening nam. Feyenoord wist in deze fase niet tot scoren te komen tot Martijn met een bekeken bal Tijs vrij voor de keeper zette, 10 – 7.

Via Sjors, Hidde 2x en een prachtige break out van Robert op Eljah wist Feyenoord het verschil uit te breiden tot 14 – 9. Met 14 – 10 floot de prima scheidsrechter voor rust. 

We hadden een prachtige en spannende eerste helft gezien waarbij Feyenoord een knappe voorsprong had opgebouwd. Hierbij wel de opmerking dat Tachos een aantal kansen had gemist en allerminst een verslagen indruk maakte. 

De tweede helft begon met een kunststukje van Jeffrey. In een vlotte actie danste hij door de dekking en met een fraai lobje passeerde hij de doelman, 15 – 10. En nu doordrukken dacht het Feyenoord publiek. Tachos was echter nog lang niet verslagen. In een zwakke fase van Feyenoord wist Tachos de achterstand terug te dringen tot één doelpunt, 15 - 14. De spelers, leiding en het publiek uit Waalwijk begon er in te geloven en klapten hun handen stuk vanwege deze knappe inhaalrace. Daniel wist deze roes van Tachos te verstoren door vanuit de rechterhoek eerst de verdediger, één tegen één, te passeren en daarna de keeper met een knap lobje te verschalken, 16 – 14. Het Feyenoord publiek kreeg weer wat vertrouwen. Helaas miste Feyenoord in deze fase een break-out en scoorde Tachos wel, 16 – 15. Het werd alleen maar spannender. 

De komst van Conner in het veld gaf Feyenoord nieuwe aanvallende energie. Met twee knappe passes op onze cirkelspeler, Tijs, en een knap doelpunt, in ondertal, had hij een belangrijk aandeel in het uitbouwen van de voorsprong naar 20 – 15. Helaas was er in deze fase een akelige botsing tussen een van onze spelers en een van de opbouwers van Tachos. Met een wond in zijn gezicht moest deze bikkel uit Waalwijk het veld verlaten. We wensen hem een vlot herstel.

Bij 20 – 16 mist Feyenoord een open kans, de daarop volgende breakout werd door Tachos weer gemist waarna Sjors de 21 – 16 binnenschoot. Met nog vijf minuten op de klok zou dit genoeg moeten zijn. Het Feyenoord publiek durfde weer adem te halen. De laatste minuten wist Feyenoord de voorsprong vast te houden. Met doelpunten van Sjors (tweemaal), Martijn (tweemaal) en Tijs werd het eindsignaal gehaald. Een knappe 25 – 19 overwinning van onze mannen.

Tachos heeft laten zien een erg sterke en makkelijk combinerende tegenstander te zijn. Het is van onze mannen dan ook erg knap dat ze deze winst binnen gesleept hebben. De eerst volgende wedstrijd is op 11 oktober tegen DWS in Schiedam.

Doelpuntenmakers:

Sjors 7, Tijs 6, Hidde 3, Martijn 2, Thierry 2, Conner 1, Daniel 1, Jeffrey 1, Eljah 1. Onbekend 1.