Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Oefenwedstrijden HB-jeugd 20-9-2020

Zondag 20 september 2020: 

Oefenwedstrijden bij BFC in Beek.

Feyenoord – BFC en Feyenoord – Dynamico 

Feyenoord – BFC 

De voorbereiding op het seizoen 2020 / 2021 werd afgesloten met twee oefenwedstrijden in het Limburgse Beek. Dynamico en BFC waren de tegenstanders. Beiden komen we ook tegen in de jeugddivisie B. De voorgaande wedstrijden in de voorbereiding waren veelal nog wat slordig en onwennig. Na weer een heel aantal trainingen was er vertrouwen dat de vooruitgang dit weekend  zichtbaar zou worden. We werden niet teleurgesteld!

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de organiserende verenging, BFC. BFC begon de wedstrijd sterk en Feyenoord keek na een minuut of vijf tegen een 5 – 1 achterstand aan. Na aanwijzingen van de leiding begon Feyenoord beter in de wedstrijd te komen. Via 6 – 3 en en 8 – 6 kroop Feyenoord dichterbij. Vlak voor rust wist Feyenoord de aansluiting te vinden 8 – 7. 

In de tweede helft wist Feyenoord het tempo vast te houden en dit had resultaat. Feyenoord kwam twee doelpunten 8 – 10 voor en wist deze voorsprong enige tijd vast te houden 10 – 12. Een sterke fase van BFC zorgde ervoor dat Feyenoord de voorsprong niet kon vergroten. Een paar kleine slordigheden en BFC kwam weer langszij, 12 – 12. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Feyenoord kwam een doelpunt voor en de aanval erop maakte BFC weer gelijk. Met nog enkele minuten op de klok pakte BFC zelfs weer de leiding in deze wedstrijd, 17 – 16. Feyenoord kwam moeilijk tot scoren en BFC probeerde daar van te profiteren. Robert wist ons in deze fase in de wedstrijd te houden. Via Thierry, Conner, Thierry en Yourie wist Feyenoord in de spannende eindfase de winst te pakken. 18 – 20. 

Er was maar kort tijd voor overleg. Aansluitend was de tweede volledige wedstrijd van deze dag. Ditmaal tegen Dynamico, voorheen Olympia/Dos. We kennen deze club vanwege het goed verzorgde spel dat hun teams steeds spelen. 

Feyenoord – Dynamico

Feyenoord was duidelijk ingespeeld en warm bij het begin van deze wedstrijd. Met snelle combinaties wist Feyenoord een voorsprong te nemen, 5 – 2. Met name Jeffrey was in deze fase opvallend met sterke 1 tegen 1 acties die hij doeltreffend wist af te ronden. De voorsprong van vier wist Feyenoord echter niet uit te breiden. Langzaam sloop Dynamico dichterbij. Bij rust was de voorsprong geslonken tot 12 – 10. Alleen dankzij een prima doelman wist Feyenoord de marge nog op twee te houden. Wellicht dat de vermoeidheid begon mee te wegen. 

Na rust herpakte Feyenoord zich. Met vlotte combinaties en zorgvuldig afronden werd de voorsprong vlot uitgebreid 16 – 11. Vooral de draaibal van Daniel was indrukwekkend. Zoals al gezegd speelt Dynamico altijd degelijk handbal. Een paar foutjes van Feyenoord werden direct afgestraft, 19 – 17. Onze mannen hebben gelukkig voldoende veerkracht. Met een stevige eindsprint wisten ze afstand te nemen en de wedstrijd te beslissen. Eindstand 24 – 19. 

Een goede afsluiting van de voorbereiding. Op naar de jeugddivisie.