Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - HA-jeugd vs Volendam 26-9-2020

26 september 2020; Heren A, Jeugddivisie.

Feyenoord – Volendam

Inmiddels de derde competitiewedstrijd van onze heren A in de jeugddivisie. De eerste wedstrijd ging verloren tegen een sterk spelend Quintus. Het was zichtbaar dat onze Feyenoord jongens nog erg aan elkaar moesten wennen. Quintus combineerde er lustig op los en wist een dikke overwinning te boeken. 

De eindstand van de tweede wedstrijd was al een stuk beter. Met één doelpunt verschil werd er helaas verloren van Oliveo. Teveel slordigheden van onze mannen kosten Feyenoord de overwinning.  

De derde wedstrijd was thuis tegen Volendam. In een “uitverkochte” Wielewaal stonden onze mannen er klaar voor. Volendam heeft haar eerste twee wedstrijden dik gewonnen. Dit zou dus opnieuw geen makkelijke wedstrijd worden. 

De eerste aanval van Volendam wisten ze gelijk om te zetten in een doelpunt waarna Bart op prachtige wijze, diep vanuit de linkerhoek, in de eerstvolgende aanval de gelijkmaker binnenschoot. Na de 2 – 2 had Feyenoord pech met de afronding. Via paal, redding van de keeper, weer paal en een goed verdedigend blok kwam Feyenoord in deze fase niet tot scoren. Volendam wist hiervan te profiteren, 2 – 5. De Feyenoord dekking, gesteund door Robert die prima stond te keepen , stond goed. Hierdoor bleef het verschil maar drie doelpunten 5– 8.

Volendam schakelde een tandje bij en wist halverwege de eerste helft de voorsprong uit te breiden. 8 – 13. Hierna kwam Feyenoord in zijn spel. In plaats van op de paal of in het blok schoten onze mannen nu wel raak. Een prachtig aangespeelde break out van Robert op Yasin was het startsein voor een erg sterke fase van Feyenoord. Het verschil werd teruggebracht tot 12 – 14 en hiermee floot het uitstekend fluitende scheidsrechters koppel voor de ruststand.

Feyenoord begon de tweede helft en wist gelijk te scoren. 13 – 14. De eerste vijf minuten van de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Volendam scoorde de 13 – 15 waarna Feyenoord de aansluitingstreffer maakte 14 – 15. Een aanvallende fout van Feyenoord werd direct afgestraft waarna het verschil weer drie doelpunten was, 14 – 17. In een slordige fase wist Volendam het verschil opnieuw uit te breiden, 15 – 19. In deze fase kwam Feyenoord moeilijk tot scoren en misten ze zelfs kort na elkaar twee breakouts. 

Met snelle aanvallen, waarbij onze schutters vrij baan kregen, wist Feyenoord in korte tijd het verschil te verkleinen. Na een knappe onderschepping van Tijs wist Feyenoord zelfs de 20 – 20 te maken. Kort daarna gevolgd met de eerste voorsprong deze wedstrijd, 22 – 21. In de hierop volgende fase had Feyenoord een unieke kans om de wedstrijd te beslissen. Kort na elkaar kreeg Volendam twee tijdstraffen. Hier wist Feyenoord helaas niet van te profiteren. De gecreëerde kansen werden gemist, onder andere door de prima doelman in het Volendamse doel. 

Oscar wist ons in deze fase op de been te houden door het Feyenoord doel met een aantal knappe reddingen schoon te houden. Aanvallend werden er helaas weer kansen gemist en Volendam wist wel te scoren, 24 – 27. In de slotfase wist Feyenoord nog in de buurt te komen maar het verschil van drie was niet meer te dichten. Met nog een minuut te spelen, 26 – 28, kreeg Feyenoord een tijdstraf. De 27 – 28 werd nog gescoord waarna de scheidsrechters floten voor het eindsignaal. 

Net als vorige week een verliespartij met één doelpunt verschil. Erg zuur voor onze hardwerkende mannen, de leiding en natuurlijk het Feyenoord publiek. De groei die het team laat zien is echter indrukwekkend. Met veel vertrouwen kijken we uit naar het vervolg van deze competitie.