Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Leerzame laatste try-out Feyenoord Dames 1

Afgelopen zaterdag stond de laatste oefenwedstrijd voor Dames 1 van Feyenoord Handbal gepland. De tegenstander was WHC, een team dat de dames vorig jaar in de eerste klasse tegen waren gekomen. Deze laatste wedstrijd voor de Corona-uitbraak werd toen nog verloren. Weliswaar met een heel ander team, maar de dames wisten in ieder geval dat het niet heel gemakkelijk ging worden. 

Vooraf aan de wedstrijd werd aangegeven dat deze wedstrijd benaderd moest worden als een echte competitiewedstrijd. Waar voorgaande oefenwedstrijden nog niet om de winst draaiden, wilden de trainers/coaches nu wel dat de wedstrijd gewonnen zou worden. 

De druk zat er vanaf het begin dan ook op. Gelukkig werd dit goed opgepakt door de dames en is de hele wedstrijd de winst eigenlijk niet in gevaar geweest. De verdediging stond overal goed en WHC kwam er praktisch niet doorheen. Er werd goed samengewerkt, goed gesloten en fanatiek op de man verdedigd. 

Hoewel de verdediging de hele wedstrijd goed stond, waren de dames in de aanval veelal nog zoekende. Het was hier en daar nog steeds te gehaast en slordig, zowel met de passing als met het afronden. In de aanval is meer rust nodig, meer creativiteit en moet er beter naar de vrije man gekeken worden, ook in de break. Toch waren er ook mooie dingen te zien in de aanval en werd het doel toch hier en daar goed gevonden. Eindstand: een keurige 22-14. 

Vooral aan de aanval moet de komende trainingen nog gewerkt worden. Ook staat de trainers/coaches nog een lastige taak te wachten wat betreft de posities. Er moet hier en daar nog flink gepuzzeld worden, zeker met het uitvallen van Melisa, die helaas in de eerste helft uitviel met (naar later bleek) een gebroken pols. Heel veel sterkte Meli!  

Komende zaterdag hebben de dames hun eerste competitiewedstrijd, uit bij Internos Dames 1. Laten we hopen dat ze met winstpunten op zak terugkeren van deze trip naar Etten-Leur! 

Renee