Feyenoord HandbalRespect, zorg en inzet voor elkaar!

Nieuws - Oefentrial DA 12-9-2020

Vandaag was het dan eindelijk zover, precies een half jaar nadat we in lockdown moesten in Nederland, mocht ook de DA van Feyenoord Handbal in de Wielewaal hun eerste wedstrijdjes ballen. Uiteraard werden de Corona maatregelen netjes gehanteerd. Dus toen in de eerste wedstrijd tegen de DA van Houten Marc per ongeluk de bal tegen zijn lichaam kreeg, werd prompt de bal vervangen door een nieuwe. 
De eerste wedstrijd begon met een lichte voorsprong voor de meiden van Feyenoord, maar door een groot aantal schoten van afstand gingen ze toch de rust in met een 8-12 achterstand. In de tweede helft gingen de meiden in een vijf één verdediging staan en volgden er een paar goede aanvallen waardoor er ineens een voorsprong voor Feyenoord op het scorebord stond. De meiden van Houten konden nauwelijks meer door de defensie van Feyenoord komen. Super goed gedaan van de 7 dames van de A die aangevuld werden door 3 meiden van de B. De eerste winst was met een eindstand van 21-18 een feit. Hopelijk wordt dit in de competitie herhaald. 

De tweede wedstrijd na een uur pauze ging tegen de meiden van ZAP. Zij hadden net de meiden van Houten behoorlijk klop gegeven, maar komen dan ook uit in de jeugd Divisie, waar Feyenoord en Houten elkaar treffen in de Topklasse daar net onder. Vanaf het begin nam Feyenoord de leiding, door een aantal mooie ballen via de cirkel en een aantal snelle uitbraken. De verdediging stond vanaf de eerste minuut als een huis. De ruststand was dan ook 12-8. Dit keer deden drie andere meiden van de B mee en net als in de eerste wedstrijd draaiden die prima mee. Dat komt natuurlijk vast doordat de meeste meiden vorig jaar al samen hebben gespeeld. De meiden van Feyenoord gingen de tweede helft vrolijk door met scoren en doordat keepster Iris zelfs haar hoofd voor de bal gooide (wat wederom een balwissel opleverde vanwege de Corona regels maar ook vermoedelijk een blauw oog voor haar) eindigde de wedstrijd in een dik verdiende 27-15. Superknap gedaan, dit smaakt naar meer.